commentarii publicate de: epimeteu


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Adevarul nu e distractiv... - de epimeteu la: 23/06/2006 01:40:37
(la: Spuneti NU lui Big Brother.)
Nerusinatii de "negationistii" au facut asemenea expertize stiintifice care pun la indoiala posibilitatea de a masacra zilnic mii de oameni cu Zyclone B (care de fapt era un dezinfectant) si de a arde mii de cadavre pe zi. Bineinteles, istoria 'oficiala' le ignora, fiindca ea nu are nevoie de "dovezi" ci de o credinta oarba. Muntii aia de cadavre (munti de cadavre nu de cenusa) erau ale unor oameni care murisera de subnutritie si de tifos. Nici un "negationist" nu neaga faptul ca sute de mii, poate milioane de oameni au murit in lagarele naziste din cauza subnutritiei, a muncii fortate, a epidemiilor (diaree, tifos etc), a conditiilor foarte dure de detentie, sau pur si simplu ucisi. Oricum, tu si cei ca tine sunteti prea indoctrinati de catre propaganda oficiala pentru a fi deschisi la argumente 'neortodoxe'. Nu am facut nici o referire in vreun text al meu la o asa-zisa "conspiratie iudeo-masonica", dar vad ca vorbesti tu despre asta - ceea ce demonstreaza clar faptul ca TU de fapt crezi in asa ceva, nu eu.
M-am saturat de mult sa aud tampenia asta cu "national-comunismul" - comunismul a fost prin definitie anti-national si internationalist. Ce rost ar mai avea sa iti explic ce inseamna nazismul, fascismul, comunismul etc.? Oricum habar n-ai ce inseamna, dar iti place sa arunci asemenea cuvinte - fiindca e mult mai usor sa jignesti si sa improsti cu noroi decat sa aduci argumente.
#129302 (raspuns la: #95180) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
fun ;) - de epimeteu la: 14/12/2005 23:24:22
(la: Spuneti NU lui Big Brother.)
Amice, trebuie sa recunosc ca m-ai distrat :) Dar eu tot nu am inteles prea bine ce ma consideri: nazist, comunist, nationalist, legionar, antisemit, conspirationist ? :) Este foarte usor sa etichetezi un om - dar asta nu inseamna ca l-ai inteles! Nu-ti plac link-urile pe care le-am pus pe site-ul meu: ok.. nici eu nu sunt de acord cu tot ce scrie acolo... Ca nu am zis nimic de comunism: pai scuza-ma, am laudat eu undeva societatea comunista? (care era fara indoiala totalitara) Am laudat eu nazismul?? Dimpotriva.. eu vorbesc de societatea actuala care incepe sa semene tot mai mult cu societatile totalitare din trecut, beneficiind in schimb de tehnologii de controlare a indivizilor mult mai puternice (ceea ce le face si mai periculoase). Si inca ceva: crimele mai mari din trecut impotriva libertatii NU justifica deloc crimele mai mici de acum... Multi oameni erau inchisi pentru ceea ce gandesc - acum se practica acelasi lucru (si nu doar in China sau in alte state totalitare ci si in "democratica" UE, de exemplu - inclusiv in Romania). Nu sunt un fan al legionarilor (in primul rand sunt ateu), dar nu pot fi de acord cu arestarea unui om (prof.Grigore Oprita) doar pentru faptul ca a scris o carte despre legionari. Ca sa nu mai vorbesc de zeci de istorici arestati in Occident pentru ca pun la indoiala teze oficiale privind istoria celui de-al doilea razboi mondial... ma refer la asa-zisii "negationisti". Nu au dreptate, foarte bine - dovediti-o in mod stiintific, nu le bagati pumnul in gura! Acesta prigonire a lor ii face, dimpotriva, mai credibili! Articolele mele sunt provocatoare, recunosc! Va provoc sa ganditi; sa ma criticati, daca gresesc - dar sa ma criticati cu argumente logice...

#95129 (raspuns la: #94834) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Sunt curios cine a votat nu si de ce :) - de epimeteu la: 09/12/2005 10:37:49
(la: Doriti ca acest site sa aiba un chat live ?)
Sunt curios cine a votat nu si de ce.. Eu cred ca ideea unui chat nu strica. Mai ales pentru ca ofera posibilitatea unor persoane inteligente sa faca schimb de opinii. Din acest motiv, eu am votat pentru "da".
Lacrimile lui Băsescu. - de epimeteu la: 03/12/2005 10:09:52
(la: Traian Basescu a fost marea vedeta a Zilei Nationale)
Preşedintele Romaniei este un personaj care poate să plângă "la comandă". El "plânge" când "Stolojan e bolnav", când vede "inscripţionarea CFR pe trenurile morţii gestionate de hortyştii care ocupaseră Ardealul în 1940", el plânge şi când "defilează câteva subunităţi militare". Dar preşedintele NU PLÂNGE când se scumpesc gazele, curentul, energia termică, telefonul, alimentele, când bătrânii nu au bani de medicamente, când în spitale este batjocură, când 3000 de români se sinucid anual, când rata mortalităţii e în creştere iar cea a natalităţii scade an de an, când milioane de români sunt şomeri. Atunci plângem noi. Lacrimile noastre sunt sincere, ale preşedintelui sunt de crocodil. M-am săturat de farsele marinarului, care iată ne urează la mulţi ani şi ne spune că ne iubeşte. Cât ne iubeşte el în realitate o simţim toţi pe pielea noastră.
Eu cred ca nu e greu... - de epimeteu la: 30/11/2005 20:26:32
(la: Accentul si integrarea in societate)
Eu cred ca este foarte usor sa te adaptezi intr-o noua tara. Am fost anul acesta in Italia - ce-i drept, nu am invatat italiana! - dar m-am descurcat foarte bine: mai o fraza doua, iar daca nu o dadeam in engleza. De asemenea, intonatia limbii italiene mi-a intrat rapid in sange. Mai greu mi-am revenit cand m-am intors in tara si nu mai reuseam sa inteleg ce spun oamenii: in fine, asta a durat 2,3 zile :) In concluzie, omul se adapteaza foarte usor la o alta limba...
;) - de epimeteu la: 30/11/2005 10:45:31
(la: Crima din cartierul Primăverii...)
Imi cer scuze... L-am publicat, probabil ca nu l-am vazut si am uitat ca am facut acest lucru...
#91599 (raspuns la: #91364) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Ce sa ne astepte? Lanturile grele ale robiei... - de epimeteu la: 24/11/2005 20:31:49
(la: Chiar vrem sa intram in UE? Cum?)
Integrarea noastra in UE (mai bine spus anexarea Romaniei de catre UE) nu este un motiv de bucurie, ci unul de adanca intristare. Vom pierde mult si nu vom obtine nimic in schimb. Ne vom pierde identitatea si cultura nationala; vom pierde independenta si suveranitatea (cat a mai ramas din ele); vom pierde traditiile si valorile noastre - si vom adopta imundul "multiculturalism" (pe care deja in parte l-am adoptat la drept vorbind). Fabricile cate au mai ramas vor fi cumparate de companiile occidentale - iar muncitorii vor fi exploatati ca forta de lucru ieftina. Cei care se autoiluzioneaza ca vor pleca mai usor in strainatate la munca dupa "aderarea" la UE - vor avea o surpriza foarte neplacuta. Dimpotriva, va fi mai rau..
Terenurile agricole vor fi preluate de firme occidentale si folosite spre beneficiul lor - indiferent daca asta inseamna sa flamanzim in Romania. In perspectiva epuizarii petrolului, terenul arabil din Romania va deveni de nepretuit... Si noi il dam degeaba. Romania va deveni ferma de "biodiesel" a UE. In general, bogatiile naturale ale Romaniei vor fi exploatate fara mila, si NU in interesul romanilor.
Cine va avea de castigat? O mica gasca de oameni, care isi spun "clasa politica" si care vor avea parte - pentru tradarea lor - de tot felul de sinecuri grase in superbirocratica organizatie numita UE. Un functionar castiga acolo, in medie 20000 euro/ luna. In rest vor mai castiga tot felul de profitori care vor stii sa jongleze cu banii primiti de la bugetul UE - bani platiti in fond tot de romani drept contributie la bugetul comun !!!

Crima din cartierul Primaverii - de epimeteu la: 17/11/2005 21:13:18
(la: Romanitza Iovan...legitima aparare ?!)

Vineri 7 octombrie 2005, undeva în jurul orei 3 dimineaţa, o împuşcătură a răsunat în cartierul Primăverii. Un om pe nume Adrian Iovan a împuşcat în cap, cu o armă de vânătoare, de la 10 cm. pe un alt om numit Bogdan Iancu. Nu a avut nici un moment de ezitare. L-a privit în ochi pe Bogdan, care stătea agăţat de o conductă de gaz implorând milă şi a apăsat cu sânge rece pe trăgaci. Craniul i-a fost spulberat. După comiterea acestei crime, Iovan a chemat liniştit poliţia. A doua zi, aproape toată presa şi posturile de radio şi televiziune au spus acelaşi lucru: Un hoţ a intrat noapte în casa creatoarei de modă Romaniţa Iovan şi a fost împuşcat, în legitimă apărare de către soţul acestuia Adrian Iovan. Acelaşi gen de declaraţii au dat şi şeful Parchetului Capitalei, Nestor Dragoş, directorul adjunct al Poliţiei Capitalei Lucian Guran, ba chiar - ceea ce e şi mai grav - şi procuroarea Adriana Şerbănoiu, care anchetează cazul respectic. Şi asta ţinând cont exclusiv de declaraţiile celor doi soţi Iovan.


Majoritatea opiniei publice a acceptat fără nici o urmă de îndoială această variantă. "Foarte bine i-a făcut.", "Dacă eram în locul lui Iovan şi eu îl împuşcam.", "Doar aşa pot fi opriţi hoţii.", "A fost legitimă apărare fiindcă i-a încălcat proprietatea"... Stop! Hai să vedem ce înseamnă legitimă apărare şi dacă a fost vorba de aşa ceva în acest caz. Conform codului penal, articolul 44. " Este in stare de legitima aparare acela care savirseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust indreptat impotriva sa, a altuia sau a unui interes public si pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public. Este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau a temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-au comis. De asemenea, atacul trebuie sa fie material, adica sa fie exteriorizat (ex: lovire, taiere, impungere, sugrumare, etc.); atacul trebuie sa fie direct, adica sa ameninte in mod nemijlocit persoana sau interesul public si sa creeze in acelasi timp un pericol nemijlocit; atacul trebuie sa fie imediat, adica este pe cale de a produce, cit si atacul actual in curs de desfasurare pina la epuizarea lui (ex:apropierea amenintatoare cu un cutit, ducerea unei arme la ochi, imobilizare prin strangulare, etc.); atacul trebuie sa fie injust (nelegal, contrar legii, nedrept, nefondat, sa nu fie justificat, sau provocat); atacul trebuie sa fie indreptat impotriva valorilor aparate de legea penala(in speta, dreptul la viata, dreptul la integritatea fizica, dreptul la propietate, etc.) si sa puna in pericol grav aceste valori(un pericol grav poate produce un prejudiciu ireparabil).". A fost oare în cazul din Cartierul Primăverii vorba de aşa ceva? Prin ce l-a "ameninţat" Bodgan Iancu, un omuleţ de 1 metru 60 de centimetri, extrem de beat (după cum a arătat testul de alcoolemie), neînarmat, care se ţinea cu mâinile de conducta de gaz ca să nu cadă pe Adrian Iovan, un om voinic de peste 1 metru şi 80 de centimetri şi înarmat în plus cu o armă de ucis mistreţi? Este vorba de un răspuns "proporţional"? Dealtfel, nici Iovan nu a recunoscut iniţial că a apăsat pe trăgaci - după cum avea să reiasă în urma unei expertize ulteriore - afirmând că arma s-ar fi descărcat "din greşeală" iar el încerca doar să-i "de-a peste mâini hoţului". Şi asta e una din multele minciuni ale soţilor Iovan. Nici varianta conform căreia, e legitimă apărare în cazul " care din cauza tulburarii sau a temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului" nu e corectă: Adrian Iovan a acţionat cu un remarcabil sânge rece - dealtfel firesc pentru meseria sa de pilot de avioane. Dacă, prin absurd, s-ar admite o asemenea variantă pe post de circumstanţă atenuantă, numitul Iovan Adrian ar trebui demis imediat din postul său de pilot!


Dealtfel, semnele de întrebare au apărut destul de repede. De ce nu era activată alarma în imobil? Zona Primăverii este o zonă extrem de păzită, atât de poliţie cât şi de firme specializate de protecţie care pot interveni în mai puţin de 2 minute. Cum se explică faptul că Bogdan Iancu era beat? Nici un hoţ amator - cu atât mai puţin unul prezentat drept recidivist înrăit şi specialist în vile de lux - nu ar fi plecat la "muncă" într-o asemenea stare! De ce, atunci când Romaniţa pretinde că l-a văzut pe hoţ nu a apăsat butonul de declanşare a alarmei, care ar fi dus la intervenţia agenţilor de pază. Dacă cei doi soţi, şi Romaniţa în mod special, erau aşa de afectaţi de eveniment - de ce au dat o petrecere exact cu o zi după comiterea crimei?? Cum se împacă acest lucru cu declaraţiile lacrimogene ale Romaniţei privind faptul că şi-ar putea pierde "mormolocul" din burtă din cauza şocului suferit? Iar întrebările pot continua: Cum a intrat Bogdan Iancu în vila soţilor Iovan? Oare nu cumva la invitaţia acestora? (Unii au mers până la a sugera o posibilă relaţie între Bogdan Iancu şi Romaniţa sau cel puţin o relaţie de "afaceri" dintre Bogdan Iancu şi Adrian Iovan; fireşte, acestea sunt doar speculaţii...). Ştia Bogdan Iancu topografia casei? (avocata familiei Iancu susţine că da.) Cum a ajuns Bogdan în cartierul Primăverii, plecând din Rahova? A venit pe jos, cu un taxi, cu o maşină...? Chiar nu l-a observat nimeni pe străzile ultrapăzite? Mai straniu încă: De ce nu a auzit nimeni împuşcătura - extrem de zgomotoasă dealtfel? De ce a sărit Bogdan Iancu pe geamul de la bucătărie, aruncându-se 6 metri în gol, dacă nu ar fi fost speriat de moarte? De ce nu a fugit mai apoi din vilă, fiindcă - conform declaraţiei lui Adrian Iovan - ar fi avut timp să o facă în cele 4 minute cât i-au fost acestuia necesare să-şi încarce arma. Şi chiar aşa, cum a reuşit Adrian Iovan să-şi încarce arma în doar 4 minute, când, conform legii privind regirmul armelor şi muniţiilor, armele de vânătoare şi cartuşele trebuie ţinute sub cheie şi în locuri diferite? Altceva: Adrian Iovan avea, la îndemână, un pistol cu gaze - care nu ucide, dar poate respinge un adversar înarmat. De ce nu l-a folosit? De ce a vrut neapărat să-l ucidă pe Bogdan Iancu?


Exceptând postul OTV, care a dus o campanie curajoasă de prezentare echidistantă a acestui caz, ziarul Tricolorul şi revista România Mare, mass-media a avut în general un comportament deplorabil faţă de acest caz - prezentând exclusiv punctul de vedere al unei părţi: soţii Iovan. De acelaşi comportament au dat dovadă şi organele statului care s-au antepronunţat practic în acest caz. Dealtel, există numeroase suspiciuni privind modul cum şi-au făcut averea soţii Iovan. Conform ziarului "Tricolorul" (02.11.2005 ), Romaniţa Iovan a împrumutat 2 milioane de dolari de la Bancorex, bani pe care nu i-a înapoiat niciodată. Cine este hoţ mai mare, dacă acest lucru ar fi adevărat? Şi chiar dacă Bogdan Iancu a intrat în casa soţilor Iovan ca să fure. Merita el oare să fie ucis cu sânge rece? Sunt mai valoroase câteva bijuterii (găsite în buzunarul lui Bogdan Iancu şi care putea fi plantate foarte bine de către Adrian Iovan !) decât viaţa unui om? S-a deschis "sezonul" la vânătoare de oameni? Tare mă tem că, ţinând cont de modul cum lucrează justiţia din România, acest caz va fi muşamalizat iar ucigaşul va fi scos basma curată - aşa cum s-a întâmplat şi în multe alte cazuri în care bogătaşi care au încălcat grav legea (să ne gândim la fiul lui Ţiriac şi la soţia lui Adrian Păunescu).

Ruşine mass-mediei "oficiale" (ziarul Libertate excelează printr-o campanie deşănţată de sprijinire a soţilor Iovan şi de ponegrire a lui Bogdan Iancu) şi autorităţilor statului, poliţiei în principal - care a avut o atitudine părtinitoare şi i-a pus în cârcă lui Iovan o serie de "AN"-uri (fapte cu autor necunoscut) conform principiului "mortul este întotdeauna de vină" . Felicitări aparte merită sora lui Bogdan Iancu, Mihaela Bălănel care s-a luptat şi se luptă cu tenacitate pentru aflarea adevărului. Dacă nu ar fi existat această femeie curajoasă - o adevărată Vittoria Lipan - probabil că acest caz ar fi fost muşamalizat mult mai uşor. Însă acum, acest lucru e mult mai dificil. Tot felicitări merită şi Dan Diaconescu pentru emisiunile sale curajoase şi incisive "Dan Diaconescu Direct". De asemenea, felicitări ziarului "Tricolorul" şi revistei "România Mare" pentru strădania lor de a prezenta corect acest caz.

Electricitatea salvatoare? Ma indoiesc... - de epimeteu la: 17/11/2005 10:53:36
(la: HIDROGENUL- energia de maine)
Si cu ce crezi ca o sa produci electricitatea necesara? ... La ora actuala, cea mai mare parte din energia electrica utilizata in lume e produsa prin arderea combustibililor fosili :) Electricitatea NU este o forma de energie - ci un mijloc de transport al energiei. Ea trebuie intai produsa... De asemenea, stocarea ei in acumulatori este foarte problematica. Pierderile de asemenea prin transport si stocare sunt mari. Doar daca am avea fuziune nucleara ar mai fi ceva, dar mai sunt multe decenii pana atunci... iar timpul nu mai are rabdare cu noi!
#88155 (raspuns la: #66064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Alternative la petrol? Mai bine zis, derivate din petrol! - de epimeteu la: 17/11/2005 10:53:36
(la: HIDROGENUL- energia de maine)
Fals: Cu cat preturile petrolului vor fi mai mari, cu atat solutiile "alternative" vor deveni si ele mai scumpe, deorece realizarea lor implica utilizarea combustibililor fosili pentru: extractia minereurilor, prelucrare, transport, mentinerea instalatiilor... etc.

Acelasi lucru si despre etanol (mai pe romaneste, alcool etilic), biodiesel si alte minuni. Toate astea sunt obtinute din plante. Plante care sunt cultivate cu ajutorul petrolului> motorina din motoare, ingrasaminte, pesticide etc.
#88153 (raspuns la: #66050) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Cu petrolul nu e de glumit. - de epimeteu la: 17/11/2005 10:53:36
(la: HIDROGENUL- energia de maine)
Autorul acestui articol face o confuzie monumentala, atunci cand afirma ca rezervele mondiale de petrol ar fi de numai 1 milion de barili !! În realitate, omenirea consumă ZILNIC peste 80 milioane de barili !! Rezervele sunt presupuse la 1000 de miliarde de barili - ceea ce deşi pare mult, e aproape egal cu cantitatea de petrol pe care deja am consumat-o.

În ce priveşte hidrogenul, răspunsul este NU. Hidrogenul nu este o formă de energie - el nu se găseşte în natură, ci trebuie produs. Există două metode: 1. prin oxidarea gazului metan (rezultă hidrogen şi dioxid de carbon) - aceasta e metoda industrială aplicată la ora actuală; singura problemă e că nici gazele naturale nu sunt infinite.. extracţia de gaze naturale îşi va începe declinul nu mult după cea a petrolului. 2.prin electroliza apei - singura "problemă" e că această metodă consumă mai multă energie (electrică) decât energia care rezultă din arderea hidrogenului produs. E ca şi cum aţi da 1000 de lei, aşteptând să primiţi înapoi 100.

Şi chiar dacă am rezolva aceste probleme. Să pp. că am găsit o formă de energie "gratis" (deşi legile termodinamicii ne asigură că nu există aşa ceva), o economie bazată pe hidrogen tot nu va putea funcţiona din multe alte motive:... nu le mai înşir aici, accesaţi http://peakoil.lx.ro pentru detalii. Şi chiar dacă ar merge, fără petrol nu vom putea obţine: mase plastice, îngrăşăminte, pesticide etc.
In acest articol apare o gres - de epimeteu la: 17/11/2005 10:53:36
(la: HIDROGENUL- energia de maine)
In acest articol apare o greseala monumentala! Rezervele de petrol identificate nu sunt de 1 milion de barili (numai SUA consumă zilnic circa 21 de milioane de barili de petrol) ci de 1000 de miliarde de barili, adică de 1.000.000 de ori mai mult!

În ce priveşte întrebarea dacă hidrogenul (se scrie cu "i" nu cu "y"), răspunsul este un NU categoric. Hidrogenul NU este o formă de energie - nu se găseşte ca atare în natură - el trebuie produs mai întâi. Există două metode la ora actuală: 1. Producerea hidrogenului din gaz metan (care e folosită la scară industrială) şi 2. Electroliza apei. În ce priveşte punctul 1. - singurul necaz e că şi gazele naturale, la fel ca petrolul, sunt resurse epuizabile. Aşa că varianta cade. În ce priveşte punctul 2., electroliza consumă mai multă energie (electrică) decât enerigia obţinută ulterior din arderea hidrogenului. Cu alte cuvinte, dai 1000 de lei şi primeşti 100 înapoi.. să tot faci "afaceri" de genul ăsta. Şi chiar dacă am rezolva această problemă, o economie bazată pe hidrogen este utopică din multe alte puncte de vedere... nu vreau să lungesc acest comentriu, puteţi să daţi un link pe http://peakoil.lx.ro.

Şi chiar dacă, prin absud, am inventa "energia gratis". Tot NU am putea obţine mase plastice, îngrăşăminte, pesticide, fibre sintetice etc. toate acestea obţinute din petrol şi gaze naturale...Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: