commentarii publicate de: floreral


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intrebare - de floreral la: 31/08/2006 19:57:37
(la: O conversatie cu DINU LAZAR, fotograf)
Am si eu o nelamurire, si ma gandesc sa gasesc un raspuns printre specialisti.

Unul din mijloacele de promovare pe care le utilizeaza compania mea este afisul/posterul. Dupa ce am stabilit conceptul am apelat la un studio foto profesionist.
Bineinteles, in afara de costurile de productie (care cuprind 7 fotografii precum si alte cheltuieli aferente sedintei) mi s-au cerut taxe de drepturi de autor pentru fiecare tara in care vreau sa apara posterul meu.

Intrebarea mea este daca asa se procedeaza de obicei? Din moment ce eu platesc productia, materialele fotografiate sunt ale mele, este corect sa platesc si drepturi de autor pentru utilizarea fotografiilor in strainatate? Asta ar insemna ca fotograful are drepturi asupra pozelor respective si, ca si autor, ar putea sa le utilizeze oriunde si orcand?

Sper sa ma puteti ajuta cu anumite informatii, de aceea va multumesc anticipat
vama acu' 7 ani - de floreral la: 23/08/2006 09:24:10
(la: Vama Veche - o oaza de libertate)
Am vazut Vama acu' 7 ani, era mult mai "salbatica"...dar si eu eram mai mica si nu puteam sa apreciez cum trebuie. Vama de acum e diferita, dar tot "salbatica" in comparatie cu altele.
#140945 (raspuns la: #140918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
lui c - de floreral la: 22/08/2006 20:17:59
(la: Vama Veche - o oaza de libertate)
Ai perfecta dreptate, nu vad mai mult decat altii peste un gard de 10 m (ai gresit putin cu inaltimea ;-)), dar atunci cand eu ascultam Queen, Beatles, Pink Floyd, Nazareth etc. poate tu nu erai nascut...Cat despre genul meu...nici eu nu stiu bine care e, dar nu ma jigni, te rog, cu manelele :-D
#140756 (raspuns la: #140713) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Mr Six - de floreral la: 22/08/2006 20:17:59
(la: Vama Veche - o oaza de libertate)
Cateodata, sa imparti o conserva sau o bere poate fi extrem de placut :-)
#140755 (raspuns la: #140691) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
pentru Ciprian Marza - de floreral la: 16/02/2006 19:46:45
(la: Carti ce ne-au marcat existenta)
Eu nu am spus nici ca acum sunt fericita nici ca l-am inteles pe Eminescu. Am vorbit doar de trairile pe care le-am simtit citindu-l pe Eminescu, despre modul in care m-au influentat atat poeziile cat si proza lui.
Cat despre viata lui Eminescu, am avut ocazia sa citesc si eu pe G. Calinescu si desi am fost revoltata la inceput (nu eram de acord cu toate parerile lui GC despre Eminescu, oricat incarca sa fie el de obiectiv), unele lucruri mi-au dat de gandit si am intrat si mai profund in ceea ce numesc eu "viata eminesciana" - pana la urma e un mod de a trai, de a gandi, de a iubi...(macar suntem de acord aici :-) )
Si repet: nu cred ca cineva il poate intelege in totalitate pe Eminescu, deci, prin deducere...nici eu; pot in schimb afirma ca e autoriul care mi-a marcat cel mai mult copilaria si adolescenta...
#106360 (raspuns la: #104309) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
idealisti-pragmatici - de floreral la: 06/02/2006 13:59:44
(la: Carti ce ne-au marcat existenta)
Existenta - prea mult spus, dar copilaria cu siguranta mi-a fost influentata de Dostoievski cu a lui "Crima si pedeapsa", Eliade cu "Huliganii", "Maitreyi", dar si Teodoreanu cu "La Medeleni" si "Lorelei" etc.
Cel mai mult insa m-a marcat...Eminescu si problema e ca nu am realizat inca in ce fel, pozitiv sau negativ. Eminescu m-a facut sa am idealuri, visuri, dorinte, dar in acelasi timp sa fiu o vesnica nemultumita pentru ca nu reusesc sa le ating, sa le concretizez. Asa ca nu stiu daca sa multumesc sau sa "blestem" ziua in care am inceput sa-l inteleg pe Eminescu...:-) Insa cu siguranta pot spune ca din toti cei pe care i-am citit, e singurul care pot spune ca mi-a "marcat existenta"...
pleaca / vin - de floreral la: 31/01/2006 19:55:15
(la: Romanii din tzara vs. diaspora)
Majoritatea celor care pleaca din tara isi fac un "plan de bataie" pentru cativa ani, (in general pentru bani / conceptii / oportunitati etc) si se gandesc ca se vor intoarce atunci cand si-au atins obiectivele. Din pacate, unii nu prea isi ating acele obiective, isi prelungesc sederea pe meleaguri straine tanjind dupa tara mama, (atat de "nedreapta" si dezorganizata, dar in acelasi timp, atat de atragatoare prin "nebunia" si poate chiar "jungla" de aici) Atunci cand se intorc definitiv pot avea un soc, nu reusesc sa se readapteze si se intorc, sperand intr-o schimbare majora in tara de bastina (ba intrarea in UE, ba o miraculoasa schimbare de conceptii si life style) si astfel penduleaza ani intregi intre tara de origine si tara adoptiva. Abia acestia sunt dezradacinati.
Cei care pleaca, au planuri, se tin de ele...jos palaria! Sunt oameni care stiu ce vor de la viata.



-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...