commentarii publicate de: onutza


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
maan - de onutza la: 22/10/2009 11:26:17
(la: (iar) despre prietenie)
totul se schimba si prieteniile asijderea.si e firesc sa fie asa. ar insemna involutie sa ramai vesnic langa aceeasi oameni.
totusi, o prietena din facultate va ramane mereu in inima mea, chiar daca nu mai avem preocupari comune si ne vedem rarism.
cuminte - de onutza la: 21/10/2009 12:42:02
(la: Educatie)
si eu as prefera ceea ce preferi tu, doar ca deocamdata nu am gasit un cadru unde sa se poata intampla asta...
s-apoi cum sa poata un copil asta, cand noi ca adulti nu putem? ca doar ei pe noi ne modeleaza, nu pe altcineva.
probabil ca sunt prea idealista.
#493095 (raspuns la: #493093) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de onutza la: 21/10/2009 12:27:22
(la: Educatie)
si mie mi s-a parut ciudata ideea cu antenele parabolice..., dar as prefera ca fata mea sa poarte fusta din nush ce motiv, decat sa fie facuta tampita in invatamantul de masa.
dupa cum spuneam, sunt multe idei bune si rele in tot ce am gasit.
#493091 (raspuns la: #493088) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de onutza la: 21/10/2009 12:06:14
(la: Educatie)
astea-s primele doua pagini ale documentului, in total 8. sunt cu multe greseli, dar este foarte interesanta ideea.
nu am avut timp sa le corectez, asa ca scuze...
*** - de onutza la: 21/10/2009 12:05:07
(la: Educatie)
În afară de materiile generale (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, gramatică) mai învaţă dans tradiţional rusesc, lupte corp la corp ruseşti, astrologie, desen, cântatul la instrumente muzicale, gătitul, croitorie, pictura, arhitectura (construcţiile), creşterea animalelor, grădinaritul, (gospodăritul în toate formele sale). Toate aceste ştiinţe integrează cunoaşterea practică cu cea teoretică, nu ca şi în şcolile tradiţionale cunoaşterea făcânduse în părţi separate.
După modalitatea clasificării în sensul tradiţional nu există (clasa a-Ia, clasa a IIa, …)
Elevii vor fi cei mai buni în domeniul pe care-l stăpânesc cel mai bine.
Copii sunt îmbrăcaţi modest, fetele poartă fuste în timpul orelor şi nu se machează. Se poartă fuste pt că fetele care se maturizează, doresc să devină femei, astfel câştigă energia benefică a pământului (fustele sunt ca nişte antene parabolice).
Înaintea zilei de mâine se întâlnesc la foc şi împreună planifică activităţile din ziua următoare.
Gândesc în imagini şi totul este plănuit în comun. Ei acest gând comun îl denumesc LAVA acesta înlocuieşte identitatea liderului sau persoanei conducătoare.
Conducerea şcolii pe plan financiar şi administrativ este luată tot de elevi, aceştia se schimbă permanent. Ei sunt guvernanţii, guvernanţii sunt sefii de grupuri, care reprezintă de fapt în cadrul şedinţelor, interesele grupului din care fac parte.
Clădirile şcolii în sine sunt construite de copii. Ei proiectează şi pregătesc materialele de bază, iar adulţii sunt doar ajutoare şi lucrează ca şi mentori în activitate. Clădirile atât în interior cât şi exterior sunt desenate cu picturi îngereşti şi inscripţionate cu diferite mesaje cu conţinut spiritual. Stâlpii de rezistenţă interiori sunt sculptate, peste tot se poate observa fantezia, creativitatea şi materializarea talentului copiilor.
Deoarece atât activităţile casnice cât şi construcţiile sunt făcute de copii, grupele se rotesc permanent, îşi schimbă diversele activităţi. Cei care o perioadă studiază, în următoarea o să lucreze. Procesul de învăţare are loc pe un suport spiritual, de obicei în jurul unei mese rotunde stau grupurile de elevi, care discută, scriu, câteodată unul sau altul se ridică iese afară, se întoarce înapoi. Separarea nu este dată de categoria de vârstă. Toată lumea se mişcă cu viteze diferite în diferite materii de învăţământ, există elevi, care la 17 ani termină studiile universitare.
În cadrul lecţiilor orele nu sunt limitate la 45 de minute, atmosfera este lejeră, elevii pot să pună liber întrebări, pot să se plimbe sau pot chiar ore întregi să fie prinşi de un subiect. Se dă o importanţă mare ca nici un grup să nu rămână pe dinafară şi în cadrul grupului să înţeleagă cu toţii materia.
La terminarea şcolii elevii primesc o dilpomă, după ce îşi dau examenele în faţa profesorilor din şcolile tradiţionale, atât la materiile teoretice cât şi la cele profesionale. În prezent, formarea are loc într-o varietate de profesii: tâmplar, zidar, zugrav,etc. sau se pot obţine diplome de studii superioare pt. patru domenii: constructor, economist, profesor, avocat.

*** - de onutza la: 21/10/2009 12:03:11
(la: Educatie)
Prefaţă la cititor
Ma-m angajat să scriu o notă, să vorbesc despre lucruri nedescrise încă. Primele 3 volume ale cărţilor Anastasiei creionează informaţii despre o şcoală alternativă, care la noi în ţară incă nu există şi în plus cei care au văzut despre ce este vorba îşi dau seama că nu se poate asemăna cu nimic din învăţământul tradiţional.
Astăzi atât de mult se vorbeşte desre şcolile alternative şi despre necesitatea înfinţării acestor şcoli, în care orientarea copiilor să fie mai mult spre latura artei creative, decât pe dezvoltarea creierului pe latura memoriei. Şcoala lui Shetinin. este unicată, pentru că este orientată pe apropierea de latura evoluţiei a duhului, a spiritului uman, ceea ce face ca rezultatele obţinute aici să fie superioare celor imaginate de noi. Deşi metoda este unul din multe modalitaţi pedagogice, acesta funcţionează cu bucurie deplină pentru a schimba viziunea generaţiilor viitoare. Vă rog să hotărâţi dumneavoastră dacă este aşa sau nu.
Şcoala lui SHETININ
Fondatorul şi conducătorul şcolii este academicianul Mihail Petrovici Scsetyinyin.
Locatţia este în partea de est a Rusiei, în Caucaz în partea cazacă, în Tyekos aproape de Geledzsink. Şcoala aparţine Ministerului Educaţiei şi Invăţământului din Federaţia Rusă. În prezent există 250 de elevi care studiază aici din diferite regiuni ale Rusiei şi mai mult de 2500 de studenţi sunt pe listele de aşteptare. Ca şi formă este în acelaşi timp şi şcoala generală cît şi învăţământ superior cu cămine aferente. Predarea are loc pe tot parcursul anului. Vacanţe legale în timpul anului nu există, deoarece copiii pot dezvolta propriile procese de învăţare, pot să meargă acasă la părinţi când doresc sau când este potrivit pentru ei (când părinţii au concediu). Dar şi părinţii pot să meargă să viziteze şcoala când doresc, în Tyecos în sat pot să primească cazare pentru ca pe perioada vizitei să poată sta cât mai mult cu copiii. Astfel, apare posibilitatea să se familiarizeze cu viaţa şcolii. Pot participa chiar şi la cursuri (ore). Metoda de bază a învăţarii este aşa-numita " învăţ, ca să-i învăţ". Elevii după ce au primit informaţia, învaţă să o predea chiar doar în câteva zile mai departe, la cei care nu au fost la acele ore sau au fost absorbiţi de alte activităţi.
Prin metodă alternativă de învăţare, copiii pot învăţa într-un an de studiu chiar si zece ani de şcoala tradiţională. Transferul de rezultate în timpul procesului de predare-învăţare se poate naşte pe perioada de zii, în care elevul este deschis acestui lucru.
Elevii îşi împart timpul începând cu ora 5-am. Asimilarea informaţiilor de la materiile importante la prima oră este benefică, deoarece şi soarele îşi aduce aportul său energetic. Iar după micul dejun de la ora 9-am, materiile sunt astfel create ca cele doua emisfere ale creierului să lucreze (să fie folosite) pe rând, cel mai bine.
#493081 (raspuns la: #493080) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
cuminte - de onutza la: 21/10/2009 12:01:02
(la: Educatie)
sunt atat de scarbita de sistemul actual, incat caut cu febrilitate alte alternative. cam tot ce am gasit are parti bune si rele, dar superior actualului sistem.
#493079 (raspuns la: #493073) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
irma - de onutza la: 21/10/2009 11:58:23
(la: Educatie)
eu am primit ceva pe mail unde este ceva mai detaliat. oricum mi se pare o alternativa de luat in seama ofertei actuale din educatie.
#493078 (raspuns la: #493074) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
thebrightside - de onutza la: 21/10/2009 11:32:36
(la: invatamantul, incotro?)
Desi l-am mai postat si pe o confa de-a mea:
http://www.anastasia-romania.com/newsletter/ungaria-shetinin.pdf
#493066 (raspuns la: #493061) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
iar si iar - de onutza la: 21/10/2009 11:15:05
(la: Educatie)
http://www.anastasia-romania.com/newsletter/ungaria-shetinin.pdf

cum vi se par cele prezentate in documentul de mai sus?
recunosc ca in ultima vreme sunt interesata de diferite metode de educatie si incep sa vina informatii.
cum actioneaza filtrele... - de onutza la: 18/10/2009 14:59:53
(la: Cata influenta are prejudecata asupra perceptiei?)
o prietena si-a dus baiatul de 5 ani la ceva ore de religie organizate pe langa biserica romano-catolica din oras. la intoarcere, il intreaba ce au facut acolo: ne-au aratat o statuie cu un cioban cu o oaie.
thebrightside - de onutza la: 16/10/2009 08:37:28 Modificat la: 16/10/2009 08:38:45
(la: invatamantul, incotro?)
insa adevarul trist e ca invatamantul romanesc astazi este muci.


de acord. dar este facut muci in mare parte, covarsitoare as zice, nu de cei acre predau zi de zi la catedra si care raman acolo doar pentru ca simt ca au ceva bun de trasmis, ci de cei care se trezesc in functii peste noapte si se gandesc sa schimbe si ei ceva.
cum ti se pare faptul ca programa de evaluare la clasa a 8-a cuprinde texte literare din clasele 5-7 si doar un text din clasa a 8-a? in conditiile in care esti obligat prin lege ca teza sa o dai din materia predata la clasa.
adica facem ceva si cerem altceva. cui crezi ca-i pasa de copiii astia? crezi ca profesorii se simt confortabil cu o astfel de situatie?
de mult am conchis ca tara te vrea prost, dar parca anul asta aduce confirmari suplimentare din toate partile.
daca ar fi sa stam sa facem toate hartiile care se cer, nu am mai preda nici o ora.noroc ca exista noptile si familia ingaduitoare.
nu soun ca nu exista uscaturi, ca in orice paduce, spun ca sistemul este de rahat.
#491533 (raspuns la: #491395) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
alexandros - de onutza la: 15/10/2009 11:52:36
(la: Cata influenta are prejudecata asupra perceptiei?)
in viata de zi cu zi influenta este aproape totala, din pacate. asa mi se pare mie.
in arta s-ar putea ca lucrurile a fie putin nuantate totusi. un lucru frumos ramane frumos indiferent de cine l-a creat.
in arta iti creezi oarecum singur unele gusturi, in functie de diferite criterii(impuse si/sau alese). in plan personal, pana la vreo 20 de ani ai criteriile adultilor din jurul tau in mare parte. uneori si dupa aceasta varsta. depinde de fiecare.
pana la urma s-ar putea sa depinda mult de varsta, mediu, educatie.
*** - de onutza la: 05/10/2009 18:35:50 Modificat la: 05/10/2009 18:44:34
(la: Tudor Gheorghe a plans pe scena)
http://www.youtube.com/watch?v=fzFQoisQtX0&feature=PlayList&p=FAACE5894CDF71C9&index=18&playnext=19&playnext_from=PL

pacat ca inregistrarea nu e buna.
*** - de onutza la: 26/09/2009 21:19:17
(la: indiscreții)
minunate!
*** - de onutza la: 25/09/2009 19:03:53
(la: Testosteron & Foliculina)
cred ca grupurile formate in proportie foarte mare din femei sunt cam aiurea. multa rautate, barfa,competitie nu intotdeauna loiala.
ma inteleg mai bine cu barbatii. mi se par mai onesti in comportament si atitudine.
ma inteleg bine si cu femeile, dar cu foarte putine. de obicei cu cele cu care impartasesc valori comune.
maan - de onutza la: 24/09/2009 23:16:58
(la: muoartea)
mai da-le in palaria mea de lucrari!
si eu am tot atatea.:((((
diferenta: n-are sens sa ma agit ca oricum eu le voi corecta.:(((
si-s convinsa ca pe langa astea mai ai si altele. cerne-le! nu stiu cum.
#484963 (raspuns la: #484774) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
maan - de onutza la: 23/09/2009 22:17:31
(la: muoartea)
mie mi se pare ca ar fi bine pentru tine sa delegi din responsabilitati.
lucrurile ti se intampla cu un scop;ca sa-ti atraga atentia ca ceva trebuie schimbat.
adina - de onutza la: 21/09/2009 22:29:48
(la: Despre hipnoza)
de ajuns au ajuns, ca-s insinuante, isi fac loc singure, cumva.
dar eu la ele nu.:))
#483917 (raspuns la: #483908) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
adina - de onutza la: 21/09/2009 22:14:20
(la: Despre hipnoza)
ma bucur ca nu-i lasat oricine sa practice. nu stiu ce metode de evaluare sunt pentru asta, dar asta este o alta dicutie.
pentru mine e mai ok sa le "practic" decat sa citesc teorii.
am observat ca din fericire, nu am o rezonanta buna cu cartile proaste.
#483907 (raspuns la: #483901) comenteaza . modifica . semnaleaza adminuluiCursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: