commentarii publicate de: Anahoret


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
*** - de Anahoret la: 15/11/2017 23:14:57
(la: Vechi practici)
Uneori mi se face dor de comentariile de-aici (şi din forumuri, în general) şi mai "răsfoiesc" paginile în care am mai scris... aşa, ca pe un album cu fotografii.

Păcat că a trecut perioada forumurilor. Facebook nu mă interesează, nu mă regăsesc în maniera de comunicare practicată în platformă: lapidar, iconic.
*** - de Anahoret la: 04/11/2017 22:30:12
(la: Vechi practici)
Practica descălţării vine pe filieră orientală. Este răspândită şi la japonezi şi la musulmani, ca să dau numai două exemple. A-ţi lăsa încălţările la uşă înseamnă a respecta sacralitaea căminului în care intri, lăsând impuritatea mundanului afară. Musulmanii îşi lasă, de asemenea, încălţările la intrarea în moscheie, din aceleaşi considerente: sacralitatea lăcaşului de cult. În vechime, orientalii spălau picoarele musafirului care le intra în casă (dacă vă mai amintiţi poveştile din 1001 de nopţi) ca gest de ospitalitate şi, în acelaşi timp, de umilinţă în faţa lui Allah.

Acum, înţelesul descălţatului la uşă s-a pierdut şi este, mai degrabă, un gest de a păstra curăţenia (în sens propriu) casei în care păşeşti. Dar, ţinând seama că acum nu se mai poartă covoarele şi-i gresie sau parchet melaminat peste tot şi n-ai târlicii plini de noroi...
*** - de Anahoret la: 14/12/2016 16:20:31
(la: Ultimul tramvai)
Parcă îl văd pe Rambo pregătindu-se pentru luptă! :)) Pot spune că textul ilustrează un adevărat ritual de iniţiere... chiar dacă a fost oarecum involuntar.
*** - de Anahoret la: 04/12/2016 20:55:12
(la: O poveste de Crăciun)
O poveste ce mi-a provocat un retour en arrière. Ca multora dintre cei care, într-un anumint moment al existenţei, au făcut ceva târâşuri kaki. Ce căi ciudate au amintirile pentru a reveni!
Sărbători cu bucurie, autorule! :)
*** - de Anahoret la: 08/09/2014 19:40:29
(la: O.K. M-AM INTORS CU POZE...)
Ţi-am văzut toate pozele. Foarte frumoase, ai ochi. Dar ai şi multe imagini "tungsten" virate pe albastru. De ce nu faci coreţie la balansul pe alb?
*** - de Anahoret la: 08/09/2014 19:32:33
(la: Romania in poze-day 2)
Este o pensiune "Lunca Sibielului", parcă aşa-i spune. Am fost acolo prin 2009. Am închiriat biciclete şi am urcat pe un drum forestier până la cabanele din Crinţ.

În Sibiel este o biserică fortificată de prin 1300 (dacă nu mă înşeală memoria) şi tot acolo sunt oameni care pictează icoane pe sticlă.

Cine are drum prin zonă să nu rateze Sibielul că-i păcat!
Modificare cod rutier - de Anahoret la: 08/09/2014 18:52:57
(la: Modificarea Codului Rutier)
Degeaba-l îmbunătăţesc, dacă nu-l respectă nimeni.

Şi nu înţeleg de ce este permis transportul copiilor în vârstă de pâna la 3 ani în taxiuri, fără centuri de siguranţă, dacă "ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul pasagerului din faţă", dar în celelalte vehicule este interzis. Să înţeleg că taxiurile sunt mai safty faţă de celelalte turisme? Păi, dacă este atât de periculos, să se interzică transportul copiilor sub 3 ani cu taxiul!
Restaurantul "Intim" era şi în Sibiu (cred că mai este şi acum).

Ca localizare, era în Piaţa Mare, pe latura din dreapta dacă stai cu spatele spre Brukenthal. Era cumva colţ cu restaurantul "Dunărea". Şi despre acel local circulau astfel de legende. Eu am intrat acolo fără să ştiu nimic despre "faima" stabilimentului. Era prin vara lui '82 sau '83, spre seară. Mesele erau "mixte" în sensul că erau atât cupluri "yin-yang" cât şi "yin-yin" şi avea un aer mai mult de cofetărie. Însă nu mi s-a părut nimic ne la locul lui. Nu m-a dat nimeni afară şi nu mi-a făcut nimeni avansuri (nici din partea yin, nici din partea yang). Cred că era mai degrabă un local preferat de doamne pentru că puteau discuta la un pahar cu vin fără să fie agasate de "agaţamente". Cel puţin asta a fost impresia cu care am rămas de-atunci.
*** - de Anahoret la: 30/04/2014 17:45:45
(la: HRISTHOS A INVIAT!)
ca sa nu mai subliniez soarta preacucernicului Gigi Athos Becali pe care nici rugaciunile de pe muntele sfant nu l-au putut scoate din chilia zabrelita.

Să nu ne grăbim cu concluziile, căci de nepătruns sunt căile Domnului şi uite că paraii daţi danie la Muntele Athos au început să producă efecte. Prea... ce-o fi el, Becali, stă la pârnaie ca la hotel: se duce doar seara ca să doarmă. În rest, joacă table cu naşul şi, din când în când, stă "în geam la fereastră" şi se uită la colegii care suferă (că celorlalţi pârnăiaşi cu care vine la Steaua le pot spune "de suferinţă") cum dau cu mătura, zmulg iarba dintre pavele şi "mânjesc curat" cu var bordurile.

Măi oameni buni... nici viaţa de apoi nu mai e ce-a fost!
#651777 (raspuns la: #651693) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@dumbo - de Anahoret la: 10/04/2014 20:40:38
(la: Twitter in Romania, ca un avion tinut la sol)
"pt mine fb si altele asemenea sunt, inainte de toate, o uriasa sarma de intins rufe vizibila pana in spatiu, doar ca in loc de rufe intindem crampeie din viata personala."

Iertat să fiu, dar întreg internetul este o sârmă uriaşă de întins rufe... plină cu rufe. A posta în internet pretinzând intimitate, este ca şi cum ai pretinde că mergi prin zăpadă fără să laşi urme!

Să fim serioşi! Suntem oameni maturi şi ştim cu claritate în ce ne-am băgat, aşa că (bănuiesc eu) sunt şi nişte riscuri asumate.

În plus, contul pe FB nu este obligatoriu, aşa cum nu este obligatoriu să-ţi postezi (oriunde în internet) crâmpeie din viaţa personală.

Deci...
#651632 (raspuns la: #651615) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Anahoret la: 03/04/2014 09:38:31
(la: Mai citiți ?)
Tocmai am termintat "Trigrama Schakespeare" de C.T. Popescu.
Erau câteva SF-uri pe care nu le citisem încă...
Twitter - de Anahoret la: 03/04/2014 09:32:01
(la: Twitter in Romania, ca un avion tinut la sol)
Din punctul meu de vedere, Twitter este ca o broşură pentru programe TV: titlul, poză şi un teaser pentru ca cititorul să-şi facă idee despre subiectul filmului. Deci nu este suficient să ai cont pe Twitter; ceea ce pui acolo, trebuie să ducă spre altceva, mai consistent: un blog, un site, o publicaţie, o firmă, o... ceva. În Facebook, treaba stă altfel: poţi să postezi ca pe forum, ai interacţiune imediată. Cred că d-asta FB s-a dezvoltat mai repede şi mai bine decât TW, mai ales că românii au şi o experienţă forumistică mai bogată. În plus, pot folosi FB ca pe un blog, ceea ce la TW nu este posibil.

Dar acestea sunt doar păreri personale, nu sunt fundamentate pe sondaje sau altceva.
:) Areal - de Anahoret la: 01/04/2014 18:06:33
(la: Mai facem o data apelul ?)
Poza de la Bac? :D
#651562 (raspuns la: #651526) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Instalaţi-vă Linuxul - de Anahoret la: 01/04/2014 18:02:03
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
Susţin "din toate puterile" ce a spus Daniel Racovitan şi am dat un exemplu mai sus. Mai ales că Ubuntu nici cu cere foarte mult spaţiu pentru instalare şi lucru. Aş spune că, din punctul ăsta de vedere, este total nepretenţios.

Părerea mea este că Ubuntu (Linux înseamnă mai mult) mai are de evoluat şi de "muncit" ca să scoată Windowsul de pe piaţă. Dar sunt convins că asta se va întâmpla, şi nu peste foarte mult timp. Ei sunt constrânşi de situaţie să evolueze, pe când cei de la Microsoft se consideră stăpâni pe teritoriu şi au anchilozat în proiect. Dar asta este filosofie.

În Linux/Ubuntu deocamdată nu există noţiunea de virus... în momentul în care locurile se vor schimba, şi hackerii îşi vor "upgrada" opţiunile.
#651561 (raspuns la: #651491) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@Cher - de Anahoret la: 25/03/2014 20:18:57
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
Mă bucur c-am putut să-ţi fiu de ajutor!
#651482 (raspuns la: #651480) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@Racovitan > GIMP vs Photoshop - de Anahoret la: 25/03/2014 20:07:49
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
Duşmanul binelui este mai binele.

Atât timp cât cunoşti destul de bine o aplicaţie, şi aplicaţia aia este folosită de mai mulţi utilizatori, nu văd de ce ai schimba-o, mai ales când este performantă. Şi mai ales când trebuie să lucreze mai mulţi inşi la acelaşi proiect.

Deocamdată Windowsul, cât este el de bârfit, rămâne soliţia la îndemână şi cea mai răspândită.
#651481 (raspuns la: #651468) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@donquijote > dual OS - de Anahoret la: 25/03/2014 19:58:50
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
Şi eu m-am scos cu Ubuntu într-o situaţie asemănătoare, când mi-a "crăpat" Windowsul. Mi-am salvat datele de pe hard cu Linunx.

Pentru navigare în internet, consider că Ubuntu este excelent, fiindcă majoritatea viruşilor informatici sunt concepuţi pentru Windows. Cu siguranţă că, în timp, hackerii se vor reprofila.
#651479 (raspuns la: #651475) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@Racovitan > Windows, ani buni înainte - de Anahoret la: 25/03/2014 19:53:38
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
Mai există şi antivirus cu firewall ca să poţi bloca destule "intruziuni neautorziate". Aşa cum ai zis şi tu, Windows-ul este şvaiţer şi fără antivirus eşti fiul ploii cu toate actualizările lor de securitate. Deci "nimic nou pe frontul de vest".

Trebuie să ai vârsta sub 7 ani sau să fii cretin cu acte ca să spui: "N-am nimic de ascuns, poate sa intre orice hacker daca vrea". Din momentul în care te-ai conectat la internet, este ca şi cum te-ai urca în autobuz: cum a strănutat cineva, ai luat guturaiul. Dar SIDA... n-o iei din autobuz. Cred că ai înţeles parabola. Apoi, până la a fi condamnat... se poate dovedi că tu ai fost de bună credinţă şi calculatorul tău a fost folosit de releu. Bine, probabil nu cu justiţia din România, dar asta este o altă problemă.
#651478 (raspuns la: #651469) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@Cher > Memorie - de Anahoret la: 25/03/2014 19:43:44
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
Imaginea pe care ţi-am promis-o: cum poţi vedea memoria RAM pe care o are calculatorul.

Deci faci click-dreapta pe My Computer > Properties şi o să-ţi apară fereastra din imagine. Ţi-am încercuit locul unde apare memoria RAM.

https://www.flickr.com/photos/91670256@N04/13409240653/
#651477 (raspuns la: #651465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
@Cher - de Anahoret la: 24/03/2014 21:42:18
(la: Cine "traduce" asta despre XP, pentru profani?..)
În primul rând, să stabilim nivelul (meu) de competenţă în domeniul calculatoarelor. Mă pricep pe parte de hard tot atât de mult cât mă pricep să înlocuiesc o garnitură la rezervor ca să nu mai curgă apă în vasul WC. Pentru chestii mai complicate, chem instalatorul.

1. Vista consumă mai multă resursă de memorie decât XP. Dacă n-ai avut probleme cu Vista, n-ar trebui să ai nici cu XP-ul. Deci, dacă ai probleme cu funcţionarea unor aplicaţii, hiba este în altă parte.

2. Ca să afli ce memorie RAM ai, trebuie să dai click-dreapta pe My Computer şi din meniu să alegi Properties. Acasă am Windows 7 (nu "bate" cu meniul de XP), dar am să fac o captură de ecran pentru XP de la serviciu şi am să-ţi postez mâine, ca să vezi cum poţi afla ce memorie ai. Sau, până mâine, poate te ajută cineva din Cafenea. Dar, repet, dacă ai trecut de la Vista la XP, nu ai treabă cu memoria.

3. Da, se poate, dar cel mai bine (în cazul tău) este să te duci cu laptopul la un service.

4. MS Office 2003 (Word, Excel, Powepoint etc.) funcţionează la fel de bine şi pe Vista, şi pe Win 7 şi pe XP. Singurul inconvenient este că MS Office 2007 este destul de răspândit şi când primeşti un document de tip .docx, nu-l poţi deschide dacă nu ai instalat un convertor. Va trebui să-l trasformi în fişier .doc prin internet, ceea ce este destul de deranjant. Pe de altă parte, MS Office 2007 este destul de ciudat şi eu, cel puţin, m-am enervat destul de mult până m-am obişnuit cu el. Dar acum... a trecut. :P

Dacă nu-ţi formatezi hardul şi doar schimbi sistemul de operare, pierzi numai ceea ce ai stocat în partiţia C, adică în principal: tot ceea ce ai pe desktop, ce ai în My Documents (My Pictures, My Music şi alte My-uri), eventualele plug-in sau actualizări ale unor programe care se salvează automat în C, şi, bineînţeles, toate programele din folderul Program Files. Tot ceea ce ai în celelalte partiţii rămâne neatins.

Părerea mea este că poţi merge liniştită cu XP-ul ani buni de-acum înainte, fiindcă acasă nu ai problemele pe care le au administratorii de reţea, iar aplicaţiile uzuale încă nu "fac nazuri" la XP.
#651466 (raspuns la: #651465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminuluiCursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...