commentarii publicate de: Victorian Silă


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
zaraza sc - de Victorian Silă la: 21/04/2014 23:11:46
(la: Bonjour, Paris!)
Cu placere!
Pt muzee mici e bine sa te documentezi ca sa nu ai surprize (orar, sint deschise duminica, nu cumva sint renovari, etc)
Eu am incercat sa gasesc muzeul Delacroix care este un muzeu mic si cind in sfirsit l-am gasit mi-au inchis usa in nas desi mai erau 5 min pina la inchidere. Stiu ca m-am enervat rau!
Alt exemplu cu muzeul Picasso pe care uitindu-ma pe net la o pagina, nu am realizat ca nu era cea oficiala a muzeului :) Am luat adresa de acolo, indicatii etc. Ajungind la muzeu am avut surpriza sa-l gasesc inchis pt renovari - era asa de vreun an.
O intimplare de-asta iti poate strica vacanta asa ca e bine sa planifici din timp. (Eu nu sint genul)

Iti raspund cu intirziere pt ca am fost plecat in croaziera, marea Caraibelor :)

Vacanta placuta!
#651697 (raspuns la: #651645) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 11/04/2014 18:07:48
(la: Bonjour, Paris!)
Din ce mai tin minte..
In prima duminica din fiecare luna, vizitarea muzeelor nationale era pe gratis (cum ar fi intrarea la Louvre). La tine o sa fie 4 mai.

In Paris e misto si sa te plimbi pe strazi.
Cimitirul Pere Lachaise mi s-a parut interesant de vizitat. Voiam sa gasesc mormintul lui Jim Morrison - dar fara harta e imposibil. (se vind harti la intrare cu un euro sau doi). In schimb am dat de capela lui Mazarin (cardinalul). E o senzatie stranie sa intilnesti mormintul unui/unor personaj pe care il cunosti din romane istorice :)

Alt parc fain: Louxembourg.
*** - de Victorian Silă la: 11/04/2014 15:52:58
(la: Romania isi pregateste bugetul de razboi)
Si in Iugoslavia nu s-au bagat?

Ba da, dar acolo nu erau rusi si nici arma nucleara. Ce patetici sint nato astia, cind e ceva mai serios, ca acum, se vede ce mare protectie ofera ei..
#651637 (raspuns la: #651634) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 09/04/2014 16:25:50
(la: Romania isi pregateste bugetul de razboi)
Perfect de acord: neutralitatea e un lux pe care nu si-l poate prmite oricine:)

Iar eu nu stiu ce sa fac..
Ca sublocotenent in rezerva al armatei romane..
Deocamdata incep sa fac citeva flotari si un pic de alergare semi-usoara sa-mi reintru un pic in forma in caz de ceva :)
#651625 (raspuns la: #651623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
mie imi place urmatorul: - de Victorian Silă la: 31/03/2014 18:06:35
(la: Daca e liniste, e...)
http://www.youtube.com/watch?v=ObYMF5634b0
#651551 (raspuns la: #651550) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Rodica - de Victorian Silă la: 31/03/2014 18:02:52
(la: Daca e liniste, e...)
A fost nemaipomenit. Recita extraordinar, bun povestitor, unul dintre acei actori care ramine actor si in afara scenei.
Din pacate nu i-a iesit un plan, cu o revenire in tara si la National.. asta era prin 2004. Asa ca din pacate s-a pensionat aici in Ottawa, ar fi fost altceva daca s-ar fi aflat in Bucuresti.
Vocea i-a ramas f misto, merge si pe jazz, a improvizat ceva aseara. Adevarul e ca am degustat impreuna doua sticlute de vin bun :)
Din pacate eu nu am voce... ca l-as fi acompaniat
#651550 (raspuns la: #651515) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Dumbo - de Victorian Silă la: 29/03/2014 02:49:50
(la: Despre o sustragere de echipament)
N-am timp sa caut texte vechi.

Cu tineretea n-ai nimerit-o prea bine. Sau poate ca ai nimerit-o pt ca ma simt f tinar si-n forma :)

Pe pagina mea am ajuns la episodul 18. Niste istorioare scurte pe care eu le-am numit generic Aventuri in cimpul muncii.

Asta e unul dintre ele.

Acum povestiti si voi ceva misto care vi s-a intimplat, dar legat de servici.
#651513 (raspuns la: #651512) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 29/03/2014 02:44:50
(la: Despre o sustragere de echipament)
Dar să nu uit să încep povestea cu portarul.
Din cînd în cînd trecea pe la mine un băiat, Virgil, care era disperat să prindă o poziţie de tehnician. Disperarea i se citea în priviri. Mi-a adus CV-ul, “just în case”. Făcuse şi o facultate în Bucureşti, facultatea de maşini agricole pe care şi-o trecuse acolo în CV, experienţă proiect de diplomă: design maşini de treierat, batoze, etc, dar asta nu suna extraordinar într-o companie de high tech. În fine, i-am spus eu să fie şi el mai inventiv în CV, (“sîntem băieţi de Bucureşti sau fraieri de Dîmboviţa”):
“La urma urmei dacă din maşini agricole tai agricole, rămîne simplu, maşini, nu?”
Din păcate n-am putut să-l ajut, pentru că în scurt timp a venit o perioadă nasoală numită freezing.
Aşa, mai pe înţelesul tuturor era, dragi copii, exact la fel ca-n jocul ăla la care un idiot stă cu spatele şi-ţi spune ţie cît să avansezi (trei paşi de furnică, altuia trei de elefant), şi chiar cînd credeai că eşti pe punctul să ajungi tu să ţipi cît vrei la ceilalţi, idiotul se răsuceşte cu faţa şi spune Stooop! Nu mai mişcă nimeni! Şi fiecare trebuie să îngheţe pe poziţia lui.
Brusc, nu mai existau transferuri între departamente, nu se mai făceau angajări din afară şi nici avansări interne/măriri de salariu nu erau. Asta înseamnă freezing, o chestie care a durat vreo şase luni, după care s-a început cu datul afară.
Acum faza cît de cît mişto pentru mine era faptul că la dat afară se începea de la ultimii veniţi iar eu nu făceam parte din ei. Aşa că ce să-l angajez eu pe Virgil cînd începuseră să mi-i zboare şi pe cei şase?! Mă uităm la ei, semănau cu nişte frunze pe-o apă. De fapt aşa mi-a zis unu’: Şefule, mă simt ca frunza pe apă. După cinci luni mai aveam un singur angajat de care m-am despărţit aproape plîngînd – de fapt era o tipă, part-time, al doilea servici, croitoreasă: la plecare mi-a dat cadou o rochie de seară superbă, cu bretele, pe care soţia n-a purtat-o niciodată).
Şi acum încep să vă spun despre portărie sau îndeletnicirea de a-ţi petrece opt ore pe zi, vigilant cu ochii pe-o uşă.
Doi ani mai tîrziu mă sună Virgil.
“Ce faci?”
“Sînt în şomaj”, zic. (între timp începuse să dea afară şi din cei de cicul doi, din păcate)
“Aoleo, şomajul se duce repede, ce faci după aia? Hai că dacă vrei te ajut eu. Nu e un job cine ştie ce, dar oricum, nu stai acasă şi nu e greu deloc. Mergi mult pe jos, dar cu timpul te obişnuieşti.” (Ce băiat bun: eu nu apucasem să-l ajut pe el, dar el tot voia să mă ajute pe mine.)
“Păi despre ce job e vorba?”
“Agent de pază!” (Salariul era mizerabil.)
Am rămas cam blocat. Agent de pază mi-ar fi plăcut să fiu, dar cu vreo zece ani mai devreme, imediat după ce văzusem The Bodyguard şi mă ţinuse exact zece minute. În plus, era vorba de agent de pază într-un mall. La naiba, decît să fii agent de pază într-un mall, mai bine dai spargeri într-un mall, sau te apuci de renovări, mi-am spus de-a dreptul îngrozit, dar din politeţe l-am îndemnat să continue.
Eram mai ales curios să aflu cum trecuse peste “experienţa canadiană”.
“Ei, a fost foarte uşor” mi-a spus. “Ţii minte cînd m-ai sfătuit chiar tu să fiu mai inventiv cu ce pun în CV? Maşini agricole = maşini?”
“Da, mă! Şi?”
Eram şi mai curios, ştiind că orice facultate ar fi pus, devenea overqualified, care-i mai rău ca orice şi nu l-ar fi angajat nici dracu’.
“Păi eu am stat cinci ani în facultatea aia, corect?”
“Corect!”
“Cinci ani am bătut coridoarele şi sălile de curs, au fost cinci ani din viaţa mea pe care nimeni nu poate să spună că nu i-am petrecut acolo!”
“Ştiu băi, aşa e, şi?”
“Păi dacă eu am petrecut cinci ani din viată în clădirea aia, nu pot să spun că i-am petrecut ca portar?! Asta am scris în CV: experienţă cinci ani ca portar al Facultăţii de Maşini Agricole Bucureşti! Şi am avut un noroc extraordinar: am luat job-ul! Bine, a fost şi din cauză că am fost sigur pe mine la interviu, pentru că într-un fel simţeam că spun aproape adevărul… Ei, şi acum pot să te ajut şi pe tine, dacă vrei să-ţi pun o vorbă bună… Acum angajează portari!”
“Merci, mă mai gîndesc…”
Rîdeam singur prin casă, ca nebunul.
Oricum, de cît să mă fac portar, m-am hotărît să-mi termin Masterul care voisem la un moment dat să-l abandonez – acum orice era mai bine decît portar. După Master (joburi tot nu erau) m-am apucat să fac renovări prin casă: am mai făcut o baie, mi-am făcut de lucru cu un perete, pe care l-am mutat doi paşi mai încolo, ceramică, parchet, faianţă – cam orice. Nici n-am apucat să termin tot ce aveam de gînd cînd, într-o zi a sunat telefonul: fostul manager mă chema înapoi la companie.
Începuse să angajeze un pic dar foarte selectiv, numai de-ăştia de ciclu doi, ca mine.
#651512 (raspuns la: #651511) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 29/03/2014 02:44:40
(la: Despre o sustragere de echipament)
CUM SA FENTEZI LA INTERVIU, CA SA AJUNGI AGENT DE PAZA
(varianta lungă)
După cum se ştie, ca să ajungi portar, spălător de vase, mover (mişcător de mobilă, în traducere) sau orice, îţi trebuie “experienţă canadiană”. Există totuşi nişte chestii pe care le poţi face fără experienţă canadiană: să îţi iei nişte cursuri (pe bani), să munceşti voluntar (ca să-ţi însuşeşti atît de necesara experienţă canadiană) sau să-ţi deschizi un business. Pentru 200$ poţi deschide o corporaţie canadiană în 24 de ore şi pe mine asta întotdeauna m-a distrat la culme, pentru că mesajul pe care l-am perceput sună aşa: regulile sînt pentru cei care muncesc nu şi pentru cei care fac angajările.
Dar să dau drumul la povestea cu portarul.
Pe vremea cînd compania la care lucrez avea 10.000 de oameni, eu aveam o poziţie de supervisor adică aveam în grijă un grup de şase tehnicieni şi mă uitam la ei cum muncesc, adică le organizam munca.
Într-un interval de un an, fabrica crescuse de zece ori mai mare, ca un făt frumos capitalist foarte iubit de investitori. Existau angajaţi care picaseră în companie de pe la începuturile ei care luau acum poziţii de ingineri sau de manageri, fără să aibe nicio şcoală. (Adică reţine, erau nişte oameni cu destulă experienţă canadiană cît să ocupe poziţia de inginer, fără diplomă.) Eu, care picasem acolo de numai un an, eram supermulţumit de poziţia mea de supervisor. Dar hei! – era ca-n armată: toţi ăştia de eram ciclul doi trebuia să-i punem să facă şmotru pe-aia de ciclu unu, mi se părea absolut normal, şi într-adevăr, toţi cei şase din grupul meu fuseseră angajaţi după mine ☺.
#651511 (raspuns la: #651502) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 28/03/2014 17:25:11
(la: Daca e liniste, e...)
Eu la servici.. ceva "meciuri" cu Sefuletul (asa ii spun eu unuia care nu e sef dar face pe seful).
Nevasta-mea pleaca miine la Laussagne, o comferinta, urmeaza sa fiu singur o saptamina cu copiii.
Miine seara o petrecere - ma duc singur.
Duminica ma viziteaza Sergiu Cioiu - cunoscut in Romania anilor '70 ca si cintaret dar el e de fapt actor si bun prieten cu Piersic cu care a facut niste turnee in State. Un excelent povestitor, intotdeauna imi place sa stau cu el la un paharel. Pacat ca nu ma lasa sa deschid un reportefon...
*** - de Victorian Silă la: 27/03/2014 17:27:18
(la: Mai citiți ?)
Tocmai am terminat de citit un manuscris al unei cunostinte. Gen istorie-fantesie, actiunea imediat post Dacia ocupata de romani..
In fine, acum ramine sa-i scriu niste impresii si sa ma intorc la Demonii si Minunata Lume Noua, pe care le citeam in paralel, ambele pe la jumate :)
Dumbo - de Victorian Silă la: 25/03/2014 19:30:56
(la: Despre o sustragere de echipament)
Inainte de cv, scrie o poveste, doua ca sa vedem cum suna :)

Corect, sint companii care isi permit sa piarda bani, pt ca-i fac f usor. In high-tech.
De ex google, mare bucurie pe noi ca am prins primul contract cu ei, f mic, in valoare de 3-4 milioane. Pt google suma asta e pepsi.

Apropos, la un an dupa ce au fonadat google, cei doi studenti (la Standford, parca) au vrut sa o vinda. Au cerut un milion de dolari si au avut un posibil cumparator dar ala s-a retras pina la urma.. i s-a parut prea mult.

In prezent nu stiu la cite sute de miliarde e evaluata google :) Ar fi facut ala deal-ul secolului :)

Asteptam sa vedem cum scrii. Pune povesta la cutia cu litere..
#651476 (raspuns la: #651412) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 17/03/2014 14:19:51
(la: articol de M Cartarescu)
sint de acord cu tine Zaraza..
pacat doar ca tot securistii au ramas sa tina friiele si dupa aia..
a iesit un capitalism hidos, unde contractele se dadeau pe spaga, certificatele de pensionar se luau pe bani, voturile se iau pe cirnati, fasole sau intimidari.
#651353 (raspuns la: #651286) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
zaraza sc - de Victorian Silă la: 08/03/2014 17:19:18
(la: Efectul stresului asupra organismului)
Intersant dar ""când ajungem în zona luptă sau fugi" e o situatie putin intilnita.
Mai folositoare ne-ar fi fost pasajele legate de stresul pur psihic.

Tin minte c-am vazut odata la stiri un studiu (pe scurt) despre asta si ideea era ca de multe ori cel stresat se poate gasi in acea situatie fara sa realizeze..

Cumva atasasera un dispozitiv de masura cu care monitorizau persoane peste zi... la program obisnuit.. si acul "stresometrului":) a sarit spre maxim in momentul cind tipa (care era si o mamica) a ajuns la gradinita si impotriva vointei copilului (care urla ca nu vrea sa mearga la gradinita) l-a scos din masina si l-a lasat acolo.
zaraza sc - de Victorian Silă la: 07/03/2014 14:56:12
(la: articol de M Cartarescu)
"oracol", ai dreptate. Cred ca am amestecat pronuntia din engleza cu aia din romana :)
#651199 (raspuns la: #651183) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Daniel - de Victorian Silă la: 06/03/2014 20:32:43
(la: articol de M Cartarescu)
Da... o tipa la bustul gol calare, doi baieti ascunsi in sauna de fete pe sub banci, etc. Nu-mi vine sa cred ca inca mi-l aduc aminte - vorba ta: senzatia acuta de jena mi l-a intiparit in minte (filmul) )
Ei, fata asta era "high-class" in sensul ca la ea in "oraclu" (asa se numeau caietele alea?) am vazut prima poza cu DM si Rod Steward (peste care ea pusese inimioare - si R.S. avea vreo 30 de ani pe-atunci.. tin minte ca m-am intrebat.. ce naiba i-o place la babalicul asta? deh, eu avea 14.. :).
Tatal ei era reparator de frigidere iar mama croitoreasa cu o masina de "impletit" acasa. Era cea mai "bogata" din clasa, dovada ca avea si video :)
Am ami vazut-o prin cartier o data cind eu eram in facultate, eram curios ce s-a ales de ea, asa ca am strigat-o: "Marinescu Simona" la care ea a intors capul... era seara, aveam parul lung si fiind in Drstor a grabit pasul, daca nu chiar a luat-o la fuga.. asa ca n-am mai insistat.
#651173 (raspuns la: #651172) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
zaraza_sc si rodica - de Victorian Silă la: 06/03/2014 16:56:55
(la: articol de M Cartarescu)
Rodica: i-am vazut o data intr-un magazin de polonezi... dar eu si Zaraza vorbim de pufuletii aia lungi, sarati care nu se compara.. ma rog.. poate ca totul avea alt gust, atunci la inc anilor '90..
Dar cei mai buni pufuleti i-am mincat pe-atunci, cumparati din Focsani.. inca ma duceam la bunici in vizita. Pufuletii aia erau gigantici, va spun.
Nu stiu de ce dar m-a prins povestea asta cu pufuletii.
Mai ai? :)
#651170 (raspuns la: #651163) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
*** - de Victorian Silă la: 06/03/2014 01:09:50
(la: articol de M Cartarescu)
Deci nu tu erai Benjamin Button...

Dar nu poftesti sa scobori in negura timpului si sa ne istorisesti ceva dragut din timpul primei domnii a lui Iliescu Voda?
#651153 (raspuns la: #651151) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
parola.uitata - de Victorian Silă la: 05/03/2014 20:19:37
(la: pe cine alegem la presedintia Romaniei)
Buna replica! :)
#651150 (raspuns la: #651139) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Monte - de Victorian Silă la: 05/03/2014 20:13:59
(la: articol de M Cartarescu)
neaparat s-o povestesti pe larg, odata..
Monte baut... e cam greu de imaginat :)
#651149 (raspuns la: #651143) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...