commentarii publicate de: murmur


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
...pai cam asta-i important! - de murmur la: 16/04/2005 19:55:25
(la: PENTRU TINE)
restul nu conteaza prea mult...te-as putea inspira cumva?Daca da, lasa-ma sa stiu cum?!Poate am succes si ma invart de o poezie dedicata!
#43969 (raspuns la: #42985) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Cred ca daca este sa fie ceva... - de murmur la: 05/04/2005 22:01:04
(la: PENTRU TINE)
..la care gresesti, este ca:daca tu nu crezi in ceea ce faci si in ceea ce esti, atunci mai are vre-un rost ca sa astepti a crede altii in tine sau in lucrul tau?Tu trebuie sa fii cel mai ardent "fan" al tau, si nu in ultimul rand, cel mai intransigent critic...Este un echilibru necesar care trebuie atins...si nu exista "retete" pentru asta, trebuie sa simiti pur si simplu,...
sa ai in tine "masura", "etalonul" pentru a compara, a aprecia daca-i bun, mediocru sau rau ceea ce realizezi...Asta-i ceea ce trebuie sa fii..Si , important iar:Caderile sunt numai pentru a avea de unde te ridica...nimic altceva!Nu se poate altfel...Sau se poate:O existenta bazata pe deziderate materiale, ca toti ceilalti... imi dai,...
...iti dau!Dar numai daca "imi dai"...si trebuie sa-mi dai mai mult!!! Mult mai mult decat iti dau!!!Sau si mai sigur si mai simplu..."imi iau"....adica "ia-ti si ti se va da" ...Asta merge bine la noi la romani...in "sferele guvernamentale"...
Asta-i draga mea!
#42063 (raspuns la: #41466) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
...esti iremediabil artista!!! - de murmur la: 30/03/2005 15:55:14
(la: PENTRU TINE)
...pictura bunaoara este cea mai "saraca" dintre arte, nu ai decat o suprafata plana in care trebuie sa creezi iluzii, trebuie sa "minti" credibil, sa impresionezi si din acest aproape "nimic" sa creezi totul, lumi care nu exista decat in tine, ideei la fel, stari, povesti....un intreg univers cu atribute infinte poti a "naste"!!!Si asta Tu, doar un om care are "preaplin" de bucurie in el!Cat de bogat trebuie sa fi ca artist la interior ca sa poti scoate cat decat pe aceasta cale un motiv de atentie din partea privitorului, macar pentru 5 minute?!!Cred ca-ti trebuie o viata cel putin pentru a distila un sentiment sa-l poti oferii la modul frumos si sensibil sub o astfel de forma care-i pictura!!Iar castigul tau este ceea ce oferi, accesul la frumusetea ta interioara, a unui strain, in speranta ca poate va fi molipsitoare pentru EL, cel ce o va putea face.Lumea devenind astfel mai bogata din secunda aia cu cel putin inca un om bun.La fel si despre poeziile tale, sau omul care esti tu, la fel si despre nelinistile si nemplinirea simtita de tine in straduinta ta!O poezie este ca o pictura, ai putin la dispozitie ca sa oferi totul, si asta poate pentru un singur om...Unul cel putin ai...
mihai
#41236 (raspuns la: #41160) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
..da primavara se intampla - de murmur la: 26/03/2005 16:19:47
(la: PENTRU TINE)
...:) Totusi inclin sa cred ca nu toti simt la fel, numai unii: suflete mai sensibile de artisti, care percep altfel culorile, formele si senzatiile, oamenii...Cred ca tu esti un suflet de artist si ai sensibilitate, percepi altfel spiritul iubirii, ..Ti-am spus in trecut intr-unul din primele tale comentarii ca esti "rara avis", nu m-am inselat,... Dealtfel am urmarit pasiv activitatea ta de aici cand si cand, asa cu un fel rezonanta la ceea ce publicai... Poate ca ar trebuii sa te extinzi si la altfel de limbaj, bunoara culoarea , desenul sau muzica,.. ...daca nu ai si cochetat cu ele in trecut . ..Cred ca-i dorinta noastra de comunicare pe care totusi unii si-au reprimat-o devreme si acum nu se mai pot intoarce la ea, fiind tarziu...pentru tine nu-i tarziu!Chiar daca o vei face aici expunandu-ti periodic sufletul "la taraba"...cu dezamagirile aferente, se chiama ca faci ceva bun pentru putinii care vor intelege o senzatie traita si disecata de tine, o anatomie a iubirii si intelegerii necesara...identificand astfel prin tine si ce exista in ei, nebagat in seama.
mihail
#40864 (raspuns la: #40149) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Se intampla des sa-mi "incrucisez privirile" pe strada mergand.. - de murmur la: 17/03/2005 15:22:30
(la: PENTRU TINE)
...cu persoane intaia oara vazute si fara un motiv anume, instinctual zambindu-ne pret de o clipa, traim cu senzatia ca defapt ne stim demult.Rar aceasta senzatie este atat de puternica incat sa rupa conventia pentru a merge mai departe in senzatie.Defapt este poate chemarea necunoscutului...asa sa fie oare?!LA asta te referi in scrierea ta?
Mihail
...fericirea si nefericirea... - de murmur la: 26/11/2004 23:32:11
(la: repetatele mele crize existentiale..)
...trebuiesc cultivate in egala masura, una naste realitate alta fantastic!Nu ne putem permite sa pierdem nici una dintre aceste stari...ele se impletesc hranindu-se una din cealalta.Ceea ce este greu: este sa pastram proportia,... ...proportia necesara noua fiecaruia in parte.Eu cred ca nu exista o masura universala pentru nimic, totul este "custom made" pentru fiecare si,... ... la fel pentru fiecare situatie de viata.Bucura-te ca te "apropii de 30 cu naivitati", inseamna ca nu-i vei simtii, ca esti tot suma aia sublima de intrebari fara raspunsuri,... ..ca ai uitat, sau pur si simplu nu sti sa imbatranesti si , atata timp cat vei vedea cerul instelat pe tavanul camerei tale esti in siguranta in fata oricarei stari de genul asta!!!Rara avis inseamna pur si simplu "pasare rara" in latina...Esti o visatoare Oana, vezi metafore la tot pasul!:)
#29973 (raspuns la: #29868) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
de ce trebuie sa fie un citat? - de murmur la: 26/11/2004 22:53:06
(la: repetatele mele crize existentiale..)
Citesti mult Oana.Cartile cu adevarat frumoase imi par acelea care-s din viata nascute!Cand ti-am citit eseul am avut o clipa impresia ca semana cu ceva,... ...Poate vre-o scriitura sensibila pierduta prin cotloanele subconstientului meu, dar am corectat repede fugarul gand, realizand ca intr-un subtil fel era o stare pe care o stiam demult si tocmai pentru ca-mi apartinuse la un moment dat, avea sa revina... ...era un deja vue'.
mihai
#29972 (raspuns la: #29866) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
repetatele mele (noastre) crize existentiale.. - de murmur la: 21/11/2004 18:53:53
(la: repetatele mele crize existentiale..)
...Nu trebuie sa disperam daca undeva pe drum am pierdut din entuziasmul tineretii....
...O astfel de disperare, nu-i decat rezultatul constientizarii noastre, noi indivizi subordonati unei stari de fapt necesare existentei noastre ca specie socializata.
Cred ca suntem irecuperabili pentru o altfel de viata!Cumva instinctual unii dintre noi aleg sa-si creeze un univers interior in care se regasesc perfect, acolo cu toate visele si sperantele adunate ca intr-o masarda mobilata cu tot ceea ce a fost incompatibil cu lumea exterioara.
Si de cele mai multe ori asta-i solutia sau cel putin una dintre solutiile suitabile!

Bucura-te ca-ti poti permite sa fi nefericita sau poftim, fericita din motive abstracte ca misterul si melancolia unei strazi de Chirico sau evadarea in vieti mai mult sau mai putin fictive, prinse in pagini de carti fara poze, caci cei care mai pot fi fericiti astfel sunt din ce in ce mai putini.....rara avis!Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: