te provoaca sa gandesti
commentarii publicate de: florin-liviu
multam
dap. multam. de fapt si pozele vor fi inserate tot proiectului asta.
ma gandesc la ceva mai amplu pe structura asta. multam de parere rembrandt. acum is evident curios :) o dragoste de tipul celor trubaduresti. atingerea sublimului prin dragostea platonica. interesant
asta si e. pana la ultima strofa
sa zicem ca ai scapat de supliciile la care te supune un sfinx
exceptiile au si nume
de prin antichitatea aristotelica ele sunt fie fiare, fie zei. eu cred ca uneori merita riscul...
zice-se (de catre mark twain
- de
florin-liviu
la: 03/03/2005 18:16:59
(la: Prostia omeneasca - pana unde?) zice-se (de catre mark twain, dar nu-s sigur) ca prostia poate fi dovedita in cel putin o mie de feluri.
si tot zice-se (tot de catre mark twain, dar nu-s sigur) ca este foarte greu sa le eviti chiar pe toate... cica o data budha a intalnit un ascet care putea merge pe apa.
"cat timp ti-a luat sa inveti sa mergi pe apa?" l-a intrebat budha. "aproape 30 de ani" a raspuns mandru ascetul. "pacat! cu numai treizeci de drahme ai fi putut cumpara o barca." ce-ai face paianjene daca ai afla raspunsul ultim si concret la intrebarile tale? a cunoaste nu inseamna a elucida (nichita stanescu) nepoate, ti-am zis pe poezie.ro ceva cu sucks.
nu retrag cuvintele, dar bucata asta e draguta ceva dintr-un toparceanu modern ai ales unicornul la ora 13.02, desi el fusese furat de la ora 12 si ceva.
dar e faina definitia ta. s-ar putea sa ti-l las tie depinde de la inorog la inorog ')))) (sper totusi sa nu-mi scoti ochiul cum se vede mai sus).
am spus mai jos ca as dori totusi sa fiu un unicorn.
cum fluturele este evolutie pura - de la larva la insecta - poate ajunge şi unicorn. aşa că ai grijă că unicornii aştia, în interpretările mai mult sau mai puţin hermeneute, controlează magic prin vinculae (legături la Bruno) feminitatea. si pisicile se afirmă prin feminitate. ideea e tradusă şi asta dintr-un hai-ku care suna, dacă memoria nu mă înşeală, vai berzele sălbatice au plecat/ pădurea/ mi se pare mai departe acum. ideea rămâne în esenţă aceiaşi doar că eu am tradus interior senzaţia (a la G.Trakl)
oricum de curiozitate zi-mi dacă găsesc ceva pe vreun site.
o să caut şi eu pe web ... ce pot să-ţi spun e că prefer teatrul grec celui roman (a existat într-adevăr teatru roman) dupa nichita nimic nu se mai poate scrie decât ca raportat şi la el.
ai dreptate în orice caz. totuşi, în facultate, am pus odată mâna pe o carte foarte rară de altfel a unui nichita care nu făcea altceva prin versuri decât să urmuzizeze, să arghezizeze, să ..., da ofăcea genial. mimetismul e diferit de copiere şi de epigonism, iar într-un cadru post+modernist unii îi spun artă. 1. ai plecat de la premisa ca sufletul exista si este inteligibil.
2. ai sugerat o stereotipie prin enumerarea intrebarilor 3. dihotomie moarte -viata muritor ne-muritor e inerenta umanului in alta ordine de idei am sa risc un raspuns spunand ca sufletul poate fi definit ca o a patra dimensiune (sau sa fie a cincea), acel gol incomprehensibil dintre cuante necunoscuta principiului de incertitudine a lui Heisenberg intre muritor si nemuritor as alege a-muritorul sau, de de ce nu, a-nemuritorul... ar fi singurele elemente comunicabile, mistica e mai aproape de definire dar nu se poate comunica. au incercat maestri zen prin hai-kui, cred. de asceea hai-ku-ul are o componenta absurda. cred ca ma aseman cu fluture.
astept interpretarea anisia (ceea ce vrei sa fii inseamna...., ceea ce eesti inseamna....)
ce zice/ti de un unicorn?
- de
florin-liviu
la: 23/02/2005 12:22:05
(la: Ce animal v-ati dori sa fiti?) ce zice/ti de un unicorn?
ca nu exista - O.K. atunci mi/as dori sa fiu inorog... chiar daca nu exista, e totusi frumos, misterios si (cum nu exista pot spune orice) are ceva divin. si varianta sfinxului e interesanta - deci cine imi raspunde la intrebare de ce se sterilizeaza acul seringii cu care/s injectati condamnatii la moarte? subiectivismul contextual ramane si zeul meu preferat !:)))
|
![]() |
(la: cantece imperfecte)