commentarii publicate de: nabab2000


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Job in Iowa - de nabab2000 la: 10/01/2006 14:39:50
(la: Visa sua, un sfat va rog!)
viza de imigrare e una si viza de munca e alta. doua notiuni total diferite. h1b e non-immigrant si se poate prelungi pana la sase ani. angajatorul se ocupa de toate, de altfel, in momentul in care angajatorul are acceptul departamentului muncii (department of labor) va trimite o hartie pe baza careia aplici la ambasada pentru viza.

in orice caz, problema cea mare nu e viza, problema cea mare e sa realizezi daca o sa te descurci. in principiu, toata lumea se descurca, insa din ce am vazut in 16 ani traiti in us, cei care pleaca de tot sunt dispusi sa faca aproape orice, in timp ce categoria celor care vor sa se intoarca ("...am fii incintati sa acceptam aceasta provocare dar pe termen limitat maxim 2 ani...") au dubii ca au facut alegerea cea mai fericita. cel mai bine ar fi sa vizitezi iowa inainte de a accepta oferta. nu e nimic anormal sa ceri sa vezi locul ca sotie inainte de a va decide. vezi unde ati trai, cat v-ar costa un apartament de inchiriat, cat v-ar costa o masina (iowa nu e new york si deci iti trebuie o masina, cel putin una, daca lucrati in acelasi loc). vezi cat e platit sotul , cat mai ramane dupa taxe, cat v-ar costa telefon, chirie, electricitate, gaze, cablu, mobila, etc, etc...vezi unde ati putea locui, nu vrei sa locuiesti printre afro-americani, nu sunt foarte primitori, vezi cat ar fi de condus, una-alta...

pe urma daca mai vrei sa pleci, go for it...

daca poti sa ne spui unde in iowa, cedar rapids, des moines, dubuque, poate sa-ti postez niste link-uri de interes...
stimata doamna, lasati com - de nabab2000 la: 09/01/2006 21:59:27
(la: Visa sua, un sfat va rog!)
stimata doamna,

lasati compania americana sa se ocupe de viza. ma indoiesc ca din romania puteti face prea mult. procesul este destul de complicat si in general depinde foarte mult de implicarea angajatorului.

oricum, inainte de a va gandi cat ramaneti, ar trebui sa va ganditi daca vreti sa stati si doi ani. va reamintesc ca in statele unite, mai ales in iowa aveti nevoie de un automobil pentru a va deplasa, pentru care trebuie platita asigurare, va trebuie un loc de locuit, care trebuie mobilat, fie si sumar, banuiesc ca aveti nevoie de un telefon, abonament la cablu, etc, etc, ma rog, toate cele trebuincioase traiului zilnic. banuiesc ca vorbiti engleza bine, ceea ce ar ajuta, dar pentru inceput exista un mic soc, sa-i zicem cultural...

va spun toate astea fiindca in general, din observatiile personale, cei ce considera ca au o situatie buna in romania sunt mai putin dispusi sa tolereze greutatile inerente oricarui inceput, iar societatea americana este foarte prost echipata pentru a ajuta pe cei neajutorati. companiile, chiar si cele mari nu au departamente care se ocupa cu relocari, eventual va avanseaza o suma, si cam atat. un apartament intr-o zona buna costa cateodata mai mult decat va puteti permite. banuiesc ca nu vreti sa locuiti intr-o zona infestata de droguri si crime. in general, lumea nu discuta despre salarii aici si e greu sa gasiti oameni care sa va spuna pe sleau ceva.

desigur, propunerea e tentanta si oricate ar fi greutatile, o veti accepta, dar socul cultural e destul de serios. va sugerez ca inainte sa acceptati, sa rugati compania care vrea sa ofere sotului un job sa va plateasca un bilet de avion ca sa vedeti care e realitatea. puneti-va toate intrebarile posibile, si cautati raspunsuri acceptabile, inainte de a face orice pas.

daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie.Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...