commentarii publicate de: horiatu


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Asa este - viata pe pamant nu - de horiatu la: 22/06/2005 20:30:18
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Asa este - viata pe pamant nu este un sistem inchis si simpla curgere a energiei solare prin admosfera pamantului care se invarteste este un sistem dinamic suficient care sa faco legea a II-a a termodinamici complet inoperanto atat la aparitia sau evolutia vieti pe pamant, cat si la dilema daca omul se trage din maimuto sau nu.
#56077 (raspuns la: #56005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
A nu se confunda ARN cu ADN! - de horiatu la: 22/06/2005 20:21:43
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Aha - iata de ce nu sunt vii.
Multam pt argument.
"Compozitia cozii cometelor a fost studiata si au fost intalniti aminoacizi."
Cam sti cat de rarefiata este coada cometelor si cam care e probabilitatea ca o sonda spatiala care trece ca un glont (de fapt mult mai rapid) prin ea sa intalneasca si sa capteze un aminoacid frara sa-l spulbere la impact.
Da - au fost descoperiti aminoacizi in coada cometelor - dar descifrand date spectroscopice. Si au fost si sonde spatiale in coada cometelor dar nu suficente ca sa infirme ca acolo n-ar fi virusi, ceea ce in textul meu pentru tine era doar o figura de stil, ca tu sa ma intelegi mai bine despre ce iti spun eu tie (macar de-ar fi posibil)...
Apropo de "lantul unic negativ ARN compus din 8 fragmente" - lasa-ma sa-ti dau un citat din "Sisoe in Rai" de Toparceanu: "Deodata pe aleie trecura doua pisici verzi, cu totul si cu totul acoperite in aur." Asa si cu lantul tau unic compus din fragmente.
Gigi draga, daca vrei - nu-mi mai raspunde ca n-o sa-ti duc lipsa, iar cand n-o sa ma mai amuze sa scriu aici o sa ma opresc singur si nu de dragul tau.
#56071 (raspuns la: #56043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
"V-am vizitat o data sfera - de horiatu la: 22/06/2005 20:05:10
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
"V-am vizitat o data sfera
Acum vre-o 10000 de ani,
Cand toti savantii de peTera
Erau abia urangutani."

(Toparceanu)

Adio si la gara.
#56063 (raspuns la: #56043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
unde isi aveau salasul aceste civilizatii - de horiatu la: 22/06/2005 18:18:34
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Problema este nu unde - ci cand!
Stim exact unde ca sunt urme cam peste tot (inclusiv in insula pastelui)
Problema e ca nu prea stim cand, pentru ca arheologii se incapataneaza sa dateze cu carbon 14 monoliti de piatra ce n-au nici o legatura cu excrementele din jur (care contin carbon.)
Retine ca a fost si un Potop de 90 de zile intre timp care a spalat toti rahatii originali contemporani cu acesti monoliti. (Zeii astia au facut totul sa-i ascunda localizarea in timp impotriva adversarilor din viitor. Poti sa-mi spui cum localizezi o entitate temporara pe un domeniu de cateva sute de mii de ani, daca te poti materializa numai in intervale scurte de timp, sau derulezi cu viteza filmul evolutiei?)
#56045 (raspuns la: #56036) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Spune-le si celorlalti: siteu - de horiatu la: 22/06/2005 18:06:44
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Spune-le si celorlalti: siteul la care faci referina itereaza numai cateva teori posibile si defineste intrebarile la care o teorie despre petrol trebuie sa raspunda. In final nu exista o teorie care sa satisfaca toate punctele propuse.
#56041 (raspuns la: #56033) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Nu-mi fac probleme. Rulez si - de horiatu la: 22/06/2005 15:43:59
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Nu-mi fac probleme. Rulez si pe alte ecrane, si eventual, cineva va gasi caseta sub pat si o va pune dinnou macar ca sa o incerce...
#56026 (raspuns la: #56000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Ei si? - de horiatu la: 22/06/2005 04:10:34
(la: GICA HAGI NU MAI VINE LA STEAUA)
Ce-i cu asta?
Prafrazand un mare scriitor roman: - de horiatu la: 22/06/2005 04:08:42
(la: Durerea unui canadian)
Lumina se stinge la Apus!
Dar ce spun statisticile? - de horiatu la: 22/06/2005 04:00:07
(la: Cata importanta are diferenta mare de varsta intre parteneri?)
Cu ani in urma am retinut o statistica: multii dintre cei mai mai insemnati oameni ai ultimelor secole sau nascut din mamici de 23 de ani si din tatici de 40. Imi pare rau ca n-am retinut exemple dar lista era impresionanta!
Poate cineva sa ofere o statistica mai la obiect, caci in cazul asta o statistica buna ar stopa efectiv aberatiile de pe conferinta asta.
Sa nu fiu rau inteles - am tot respectul pentru doamnele care si-au deschis inima si ne-au vorbit despre intimitatile lor.
Dar un mucos pe care l-a lasat colega de banca pentru un student din ultimul an... iertare!
7-8 ani - de horiatu la: 22/06/2005 03:42:42
(la: Cata importanta are diferenta mare de varsta intre parteneri?)
Ce imbatraneste mai intai la barbat? - nevasta!
O diferenta de 7-8 ani este OK si daca nu s-au casatorit in facultate, este standard!
Cum arata un cuplu cand el are 25 si ea are 25? Dar cand ea are deja 40 si el are doar 40?
Cati ani ai Tudor?
"ce nu te omoara te face mai puternic" - de horiatu la: 22/06/2005 03:37:05
(la: SUFLETUL ESTE NEMURITOR)
Da - mergi linistit si fericit pe strada si da basculanta peste tine, de-ti rupe picioarele si-ti parge dintii, dar nu te omoara.
Mama ce puternic ai devenit!
Pti sa spui apoi ca Leopodina Balanuta (in ce pieasa oare? - era cu comunisti?!) "Omul trebuie sa fie frumos la suflet!" - ba bine ca nu! Vai de sufetul lui Madona.
#55970 (raspuns la: #55117) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
"suferim" pedeapsa integral, sub toate aspectele fiintei noastre - de horiatu la: 22/06/2005 03:32:32
(la: SUFLETUL ESTE NEMURITOR)
Vorbeste doar pentru tine!
#55969 (raspuns la: #54962) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Idea calculatorului simulator - de horiatu la: 22/06/2005 03:22:00
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Idea calculatorului simulator sau al Marixului este mult mai veche decat filmul. (La fel si teoriile lui ZS.) E drept ca in trecut nu exisatu calculatoare cu care filozofii de atunci sa fi facut comparatii atat de clare. Dar oare ce este nirvana, vointa lui sophenhaur, visul lui shiva ca sa amintesc intr-o doara doar cateva filozofii vechi. Dar imensul repozitoriu Rai/Iad in care credem ca vor fi pastrate intr-o forma sau alta sufletele noastre?
Acum: imagineaza-ti ca stai in fata televizorului: de o data filmul ia o intorsatura amuzanta! Bax Bani brusc se uita la tine si zice "am sa vin la tine - a sa fiu ca tine" si incepe sa faca miscari disperate ca printr-un soc maiestru sa sparga ecranul si sa paseasca in camera ta. Desigur creatorul desenului animat a pus asta pe ecran, dar dupa o bere-doua si pentru ca situatia e amuzanta, iti pui problema: dar daca? - neh... daca sparge ecranul ce va deveni - va disparea pur si simplu, un poc va umple camera de fum, si ceea ce a fost pana acum Iepurele Isteric va deveni cel mult un praf fin de fosfor pe care-l vei matura cu scarba la closet. Ce este bax bani? o adunatura de electroni intr-un televizor de tip vechi cu o telecomanda puturoasa. Te mai gandesti putin, mai versi pop corn si pe carpeta (ptiu! - saptamana asta trebuie sa fac curat!) dar nu e nici o posibilitate ca bax bani sa sparga ecranul, chiar daca istericul creator de la WB ar fi vrut... Pur si simplu sticla televizorului care-i da sens si scop vietii lui bax bani este intr-o alta dimensiune atat pentru iepurasi cat si pentru animator. Ce ce intampla cand bax bani se termina (moare)? Scoti discul, il pui in cutie si cutia pe dulap, scaun sau sub canapea unde junior o va gasi maine si iti va cere sa o pui dinnou. Bax bani va invia atunci dinnou, dar nu-si va schimba performanta in nici un fel. Acum: gandeste-te ca tu esti in spatele sticlei televizorului...
#55968 (raspuns la: #55818) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
toate sistemele lasate de capul lor,tind sa devina dezordonate - de horiatu la: 22/06/2005 02:59:30
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Nu chiar toate: in special nu alea la care entropia, in loc sa sa creasca, ramane aceeasi! Esti sigur ca asa suna legea a ii a termodinamici? Un corolar - consecinta a legii termodinamicii cu doi de i de la a II-a - spunce ca nu se poate construi un perpetum-mobile de speta a II-a adica ciclic si care sa-si conserve entropia - asta inseamna perpetum-mobile! Desigur ca chimia nu are de a face cu aparitia vietii pentru ca nu era pe atunci nici un profesor de chimie ca tine care sa ne invete cat fac doi si cu doi. In realitate aparitia vietii are de a face cu intamplarea. Intamplarea facu ca inainte ca aminoacizii sa atinga o probabilitate atat de infima sa fie impreuna la locul potrivit si in momentul potrivit (sau neportivit cand a cazut trasnetul de pe casa pe ei) sau strans pur si simplu de disperare in oceane de supe primordiale cam de dimensiunea zacamintelor de petrol (sa ne explice cineva aparitia petrolului pe pamant) din care nu ne mai saturam sa consumam cu toata stradania guvernelor progresiste si capitaliste de a ne ridica cat mai sus pretul la benzina, de pana la urma vom ajunge sa lucram de acasa.

"Daca se rezolva misterul aparitiei vietii eu cred ca avem destule dovezi ca s-a intimplat o evolutie darwiniana." - Si daca negam faptul ca viata a aparut si e aici - Presto: nu mai e nevoie de nici o evolutie si nici o teorie. Oare despre ce vom mai discuta atunci? - despre nimic ca nu vom fi existat nici noi!

"Alungirea degetului mare la om de la aparitia ordinatorului. Nu glumesc !!!" - dar la femeie? Eu glumesc!!?
#55967 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
De unde pana unde idea ca mol - de horiatu la: 22/06/2005 02:40:19
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
De unde pana unde idea ca moleculele din supa primordiala complotand impreuna au scazut gradul de dezordine? Uita-te in jur! ce vezi: razboi, poluare, cancer, homosexuali si lezbiene in conferinta de vizavi, primari analfabeti, televiziunea romana, disperare, saracie, prostie, gropi pe strazi si prapastii intre saraci si bogati, "nu ne vindem tara", suflete care nu mor, si suflete care n-ar trebui sa moara, batranete dupa tinerete si moarte de dupa viata, cancer, penurie de elastec si chiloti prea mici, claxon la fereastra si puf - puf... Este asta ordine? ca sa nu mai zic: hop si eu cu comentariul meu!
#55966 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Au fost mai multe colective care ... - de horiatu la: 22/06/2005 02:29:05
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Stiu si eu ca au fost mai multe colective care au sintetizat substante organice din substante anorganice, dar nici unul nu a facut avere sau nu s-a saturat din asta.
#55964 (raspuns la: #55943) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Socrate si Platon au fost printre primii care au promovat ideea - de horiatu la: 22/06/2005 02:25:10
(la: SUFLETUL ESTE NEMURITOR)
Ce ne facem cu faraonii care se pregateau mai mult de moarte decat de viata? Astia ce au mai promovat? Aria laterala a piramidelor inpenetrabile?! Dar astecii, olmecii si amd care incurajau sinuciderile rituale si sacrificiile umane. Dar dacii nostrii care trimeteau mesageri la cer? O, unde esti tu Andy Herescu care ai jucat in filmul Dacii si te-ai sacrificat de dragul fetelor ce te-au admirat apoi pana cand n-ai mai avut dinti in gura (stiu ce spun - ca mi-ai fost profesor, nu de istorie, nu de arta ci de fizica - si nu tocmai unul bun!) sa sari in sus din cele trei tepi in care te-a pus regizorul si stramosii nostrii care si-au uitat limba intr-o suta de ani sub romani, dar nu intr-o mie cinci sute sub unguri nici chiar acolo unde romanii n-au ajuns niciodata (Maramuresi) si sa palesti usor in fata acetei afirmatii!
De la cuacervate (alge) la ADN - de horiatu la: 22/06/2005 02:14:22
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Si algele au ADN, si de fapt ori ce e viu. Ba chiar ce nu e viu, de exemplu virusii care nu sunt acceptati de catre noi cei vii ca fiinte vii - si ei au ADN. De fapt, saracii, au numai ADN si o coaja protectoare. N-au citroplasma ca celelate celule vii sa se bucure si ei de obezitate, adica sa manance in nestire pana crapa. N-au insa nici dorinta de a cobori in sud la caldura si se sinchisesc prea putin daca se cloneaza in nestire in corpul unei fete tinere sa calatoresc clandestin si apatic in coada unei comete. Sunt virusi in cozile cometelor? Inca nu s-a dus nimeni acolo sa vada. Cu toate astea cometele si-au bagat de multe ori coada prin admosfera pamantului, unde nu le fierbe oala...
Apropo: sunt cuacervatele alge, vre-un fel de castraveti-salata adaugati la supa primordiala, sau doar picaturi de ulei urat mirositor cu membrana osmotica si protectoare gata sa se rupa daca iau la bord prea mult lichid...
De ce nu mai apare viata pe pamant si acum? Pentru ca ori ce tentativa cat de cat ar sfarsi cat de repede in burta unei forme de viata vecine deja stabilita acolo de miloane de ani!
#55962 (raspuns la: #55958) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
nimeni nu se gindeste la felul in care homosexualii SIMT - de horiatu la: 22/06/2005 01:58:54
(la: Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?)
Ba din potriva - ma gandesc tot timpul. Ma gandesc cu groaza ca intr-o zi un homosexual nascut sau devenit asa o sa simta ceva deosebit pentru copilul meu! Cine are fata poate confirma ca e greu sa te obisnuiesti cu idea ca un golan o data si o data tot o s-o... Dar asta e ceva firesc si in cele din urma "tatal miresei" se va impaca cu idea si va felicita mirele. Daca insa un homosexual/lesbiana va simti ceva pentru copilul tau si prin ademeniri sirete il va face sa vina la tine si sa-ti spuna senin "Dady I'm gay!" asta nu e ceva firesc si nu vad de ce asi avea simpatie pentru derbedeu si pentru sentimentele tale.
Poate ca homosexuali se nasc asa. Dar la fel ca cocosatii - nu sunt normali... Not in my backyard!
#55961 (raspuns la: #55763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Sa facem o delimitare: - de horiatu la: 22/06/2005 00:55:29
(la: Oamenii nu se trag din maimuta)
Aparitia vietii si evolutia speciilor sunt doua topice suficient de diferite, iar daca omul se trage din maimuta sau nu, este un alt topic diferit. Nu ca nu e interesanta problema aparitiei vietii, dar dupa ce a aparut sau a fost creata, sau a fost adusa - a evoluat, sau nu? Mie mi se pare ca da! sunt exemple suficente, chiar daca exemplul cu degetul mare de la calculator mi se pare usor tras de par (de ce nu degetul aratator cu are apasam pe reset, sau degetul mic de la mana dreapta cu care apasam pe backspace?!) Privind multitudinea de muste, fluturi, pesti, bovine etc. pare de necrezut ca toate sa fi fost create si nu sa se fi morfat una din alta. Cu toate astea apare si intrebarea: evolutia este oarba sau condusa? Iar raspunsul la aceasta intrebare are surprinzator de multe ramificatii.
Deci:
1. Evolutia nu merge niciodata inapoi si nu repeta faze nereusite! Nu este o gluma ca codul genetic cuprinde surprinzator the multe secvente inutile, asimilabile cu comentariile din programe: "Asta n-a mers, nu mai incerca!"; "Cine dracu a pus apendicele aici? TODO: sa-l elimin mai tarziu cand o sa am timp de fleacuri!"; "Fixeaza greutatea la 120. Daca face eforturi sa slabeasca, ia masuri sa se mentina asa!"
2. Nu toate animalele salbatice au logica lor in evolutie. Cum ca de ce ferindu-se de dusmani comuni, iepurele alearga repede, iar ariciul are tepi? Dar micul scarabeu care scuipa acid in stare sa gaureasca metalul a evoluat din aproape in aproape pana a devenit o adevarate etuva chimica?
3. Biblia spune ca toate animalele domestice (in ultima instanta omul) si toate plantele roditoare, sau copacii buni de mancat sau de stat la umbra lor, au fost facute in Eden. - Inginerie genetica? adica iar Zei?
4. Veriga de legatura nu e o simpla mutatie. In definitiv mutatiile definesc teoria evolutiei. Veriga de legatura este maimuta care acopera un gol mare intre maimutele maimute (fie contemporane or preaistorice) si omul modern. Trasaturi fundamental diferite - nu grupa sanguina, mai degraba putearea de a rezolva integrale sau arii laterale - privirea indreptata intrebator la cer si a compune poezii frumoase cu sau fara sens - imposibilitatea de a-si omori aproapele (macar la cei mai multi) dar capacitatea de a omori imediat si fara remuscare daca i se spune sau ordona (din nou la cei mai multi!) - placerea de a face sau consuma cu predilectie ce-i face rau: "tot ce e bun or ingrase, or e interzis, or e imoral..." Omul se naste cu limbajul in cap. Peste structura deja existenta se aseaza mai apoi cuvintele, dar gramatica este deja acolo: tote limbile pe care le pot exemplifica formeaza trecutul cu verbul a avea si viitorul cu verbul a vrea; asadar in mintea umana trecutul este o achizitie iar viitorul o dorinta! Ei - care maimuta, sau oricare fiinta de pe planeta asta seamana cat de cat cu ce-i mai sus? Arata-mi o legatura cat de cat si numeste-o veriga de legatura.
Tre' sa ple! Oi reveni...
#55957 (raspuns la: #55915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminuluiCursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...