commentarii publicate de: reincarnat


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Well, teoretic vorbind oricine... - de reincarnat la: 30/12/2005 15:43:51
(la: Minoritati)
DIDINA,

Tu esti printre putinii care au pus punctul e "I". "Minoritate" este un termen exploatat pentru a obtine avantaje politico-sociale.
De fapt situatia "minoritarilor" este exploatata de altii pentru a trage avantaje. Multi dintre cei "minoritari" nici nu au stiut ca sint "minoritari" pina ce nu a venit "cineva" sa le-o spuna.
De cele mai multe ori, cei lenesi si prosti isi scuza nereusitele lor personale pe baza "discriminarii".
#97760 (raspuns la: #97556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Rachel_cheli_01 - de reincarnat la: 30/12/2005 15:43:51
(la: Aspect fizic sau trasaturi psihice?)
"Ati atins (nu stiu daca l-ati facut intentionat) ceea ce se numeste: fenomenologia divisiei Subiectului (la phénoménologie de la division du Sujet)"

Sa-ti spun drept, cind am comentat la subiect, nu m-am gindit la filosofie si la termeni filosofici. Am scris ceea ce gindesc si asa cum gindesc. Profesia mea este practica si exacta, si nu prea am timp de filosofie. Fiecare dintre noi, la nivel personal sau profesional sintem in contact permanent cu "oameni" si primul lucru pe care il analizam este aspectul fizic. Exceptind filozofii, oamenii care arata dezordonat pe dinafara sint dezordonati si pe dinauntru... De cele mai multe ori interiorul se exprima si la exterior.
Am intilnit foarte multe cazuri de "dragoste la prima vedere" intre persoane care "arata bine". Pe cind indragostirea de "frumusetea sufleteasca" se intimpla in timp dupa cunoasterea deplina.

Mai exista asa numita "frumusetea destepatciunii" care se citeste pe chipul fiecaruia si care, pentru cei care stiu sa o vada, are un impact mai puternic decit "frumusetea fizica".
Sint oameni "frumosi" care nu-ti spun nimic (flori fara parfum) si altii "uritzi" dar de care te indragostesti imediat ce au rostit primul cuvint.

# Divisia umanului (a Subiectului) care este tiraiat(tras) intre realitate si placere, intre NEVOIE si DORINTA. Cind Subiectul este "plin" de "nevoi" este deprimat - cind este "vid" de "dorintza" este mortifer.#

Nu cred in obsesie. Cei care ajung sa fie obsedati sint cei lipsiti de curajul de asi exprima sentimentele, sau daca vrei dorintele. Si asta mai ales din frica de a pierde. Cine nu stie sa piarda nu stie nici sa cistige.

Sper ca nu te-am dezamagit.


#97748 (raspuns la: #97595) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
dana_white_flag, esti cumva ziarista? - de reincarnat la: 29/12/2005 13:07:24
(la: Lupta generatiilor.....la o alta categorie)
dana_white_flag, esti cumva ziarista? Dupa cantitatea de cuvinte pe care o folosesti ca sa nu spui mare lucru imi dai impresia ca esti ziarista sau ca lucrezi la primarie. (S-ar putea sa te deranjeze expresia "cantitatea de cuvinte" am folosit-o in mod intentionat!...)
However, tu ai incercat sa tratezi subiectul la modul serios, iti recunosc asta, dar ca sa devii mai "convingatoare" ai incercat sa-ti creezi o situatie de superioritate prin a arata interlocutorului ca esti mai tare decit el la limba romana. Cum se spune: "tare ca fularul si moare la intrare..."

Ceea ce ai scapat din vedere este faptul ca bietul tinar este din Chisinau, unde nu a avut posibilitatea sa invete limba romana ca la Bucuresti...

Asa ca fii mai intelegatoare. Pentru cei mai multi dintre noi "idea" este mult mai importanta decit o mica greseala gramaticala sau o greseala de dactilografiere.

Toate cele bune.

#97622 (raspuns la: #97049) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
YZman - Completare a scenariului... - de reincarnat la: 29/12/2005 13:06:20
(la: Lupta generatiilor.....la o alta categorie)
YZman,

Pentru ca locul meu de bastina nu-i departe de al tau, Prutul le desparte simetric... si pentru ca sint la virsta cind am si eu copii adolescenti as putea sa inteleg toate partzile povestii tale si mai ales sa intzeleg atitudinea personajelor.

Motivul pentru care "baba de 70 de ani" (care de fapt ar trebui sa fie deja la pensie) este impotriva fetei si nu a baiatului este ca in general femeile, si mai ales mamele de baietzi, considera ca nu exista fete destul de bune, destepte si frumoase pentru "odorul" lor. Mai exista mentalitatea ca fetele sinte cele rele si le ademenesc baietzii. Ca intotdeauna "capra este cea care ridica coada in sus"...
Itzi amintesti de povestea lui Creanga: "Soacra cu trei nurori"?!...
Deci asta nu-i de azi de ieri!

Acasa, eram mezinul si singurul baiat intr-o familie cu sase surori. Prietenele mele trebuiau sa fie analizate si cintarite de toata familia.
Nu ca as fi dat atentzie la parerile lor... dar trebuia sa suport presiunea de la toate cele "sapte pacate" din familie (mama si cele sase surori).
Singurul care m-a intzeles a fost tata.

Well, toate bune si frumoase. M-am casatorit, dupa o prietenie de cinci ani, cu o colega de liceu si de facultate, care avea si inca mai are 1000 000 de defecte si cu care traiesc fericit de 25 de ani.
Cind sotzia mea a ramas insarcinata cu primul copil, toate surorile au inceput sa calculeze cite luni au trecut de la nunta... si de geaba le-am spus ca ne-am grabit cu copilul ca sa avem prioritate la repartzie. Tocmai se daduse legea "legarii de glie" a stagiarilor.

Anyway, cut the long story short. Daca eroii tai se iubesc trebuie sa-si vada inainte de dragostea lor. Nici un sacrificiu nu este destul de mare pentru a fericit in long term. Dar daca unul dintre ei nu este destul de serios ar fi bine sa fie macar onest si sa curmeze suferintza ceiluilat. Cind faci sacrificii in dragoste te legi si mai tare de cel pentru care te sacrifici si durerea unei rupturii devine si mai mare.

Toate cele bune.


#97593 (raspuns la: #97180) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Rachel_cheli_01 - de reincarnat la: 28/12/2005 11:24:39
(la: Aspect fizic sau trasaturi psihice?)
"ce conteaza mai mult,dupa parerea voastra,la un om-aspectul fizic sau trasaturile psihice?"

Aspectul fizic este cel care ne fura ochiul! Este ceea ce ne atrage sau ne respinge la o persoana cind o vedem pentru prima oara. Asta la o privire si evaluare superficiala pentru ca de cele mai multe ori psihicul se reflecta pe fatza fiecaruia dintre noi. Trebuie numai sa stim sa-l vedem si sa-l intzelegem.
In ce priveste ce conteaza mai mult?!... dupa parerea mea, este ceea ce ne dorim la momentul respectiv. Fiecare intra intr-o relatie din nevoia interna de a-si satisface o dorintza de moment. Dorintza de a te bucra de un trup frumos sau dorintza de a impartzi o stare spirituala cu cinena cu care te potrivesti si care este capabil sa te intzeleaga. Majoritatea intram intr-o relatzie pentru "a primi" si nu pentru "a oferi". Oferim numai atunci cind sintem complet satisfacutzi ce ceea ce am primit.
#97310 (raspuns la: #97169) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Intruder - de reincarnat la: 11/11/2005 10:21:32
(la: Ce faci cand afli ca omul iubit te inseala?)
Ai dreptate, in momentul in care infedilitatea dintre doi parteneri a iesit la iveala si este dovedita se rupe acel ceva special ce iti tzine pe doi oameni impreuna.
In unele cazuri, in diferite circumstantze cei doi parteneri poate decid sa ramina impreuna. Fie de dragul copiilor... sau alte motive. Dar dragostea si increderea dintre ei odata rupta... nu cred ca se mai poate repara.

Este ca si cum cineva ti s-ar fi pishat in farfurie... potzi s-o speli oricit ai spala-o... tot nu te mai trage inima sa mai maninci din ea...
#86633 (raspuns la: #86565) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
ca tot veni vorba... INTREBARE - de reincarnat la: 08/11/2005 07:30:11
(la: Dragostea mea, iubirea mea tarzie! Am nevoie de sfaturi!)
Daniel Racovitan,

Sint multe conferintze care nu mai sint active de foarte mult timp.
Nu ai putea sa le stergi sau sa le mutzi intr-o arhiva?
Ar fi mai usor sa vedem numai conferintzele active.

Multzumesc.
#85695 (raspuns la: #85663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
RSI - si aratura... - de reincarnat la: 08/11/2005 07:12:39
(la: Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?)
well, ce pot sa spun?...

***In 1755 Lisabona a fost distrusa de un cutremur. Toate bisericile au fost daramante,
90 de mii de oameni au murit. Un singur cartier a scapat neatins: cartierul felinarelor rosii !
What do you make of this brothers? **

Poate la momentul cind s-a intimplat cutremurul, in cartierul felinarelor rosii, toate "crapaturile erau astupate" si consolidate... in timp ce in carierele cu femei cinstite... "crapaturile" erau expuse pentru ca "stilpii" erau plecatzi sa consolideze crapaturile din cartierul felinarelor rosii...:-)))

How about that for an explanation???
#85694 (raspuns la: #80787) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
aici - costica_is - de reincarnat la: 08/11/2005 06:58:27
(la: De ce vreau sa emigrez)
costica_is,

Ai mare dreptate. Este unul dintre cele mai la subiect articole pe care le-am citit pe acest site! Ai dreptate, marea majoritatea prefera sa se plinga si sa critice fara sa faca nimic sa schimbe situatzia. Sa stii ca dintre acestia foarte putzini reusesc sa faca ceva chiar si in vest!
#85692 (raspuns la: #63873) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
hm, treaba nasoala... - de reincarnat la: 08/11/2005 06:06:45
(la: Iubire interzisa?)
florya,

Stim ca Biserica Ortodoxa interzice casatoriile de genul asta. Nu stiu daca casatorindu-te in aceeasi zi ar face o exceptzie?!... Si nu stiu de ce ar face...
Totusi, controlarea casatoriilor in functzie de gradul de rudenie este mai mult o problema stiintzifica decit religioasa.
La catolici de exemplu este permisa casatoria intre "veri primari" la ortodoxi nu este permisa nici intre "veri de gradul al doilea"...
In cazul tau, biserica nu permite sa te casatoresti cu barbatul pe care il iubesti, asa cai ai doua alternative: 1. Te casatoresti cu el numai la primarie si traitzi fericitzi pina la adinci batrinetze...
2. nu va casatoritzi si traitzi "de facto".
Eu as prefera a doua varianta. Dragostea este mai dulce cind este ilegala...:-)))

Vorbind de popi uite o poezioara simpatica:

*SUNT UN PACATOS, PARINTE!*

La parintele Vintila
Vine-Arvinte, cam sfios
Si se roaga: - Fie-ti mila
De un suflet pacatos!

Chiar in saptamina mare
Cind tot omul e smerit
Si posteste cu-ndurare,
Uite, am pacatuit !

Ai furat ? intreaba popa
Nu prea sfinte! Fara vrere
M-am dat raului si hopa
In gradina c'o muiere !

-Vai de mine, vai de mine...
Greu pacat ai savirsit...
Insa daca-mi spui cu cine,
Poate vei fi mantuit.

-Nu pot, a raspuns Arvinte
Sa-mi fac chinul si mai greu
Nu pot s-o divulg Parinte
Ca ma bate Dumnezeu !

......Era'nalta si frumoasa,
Parul blond si ochi de jar,
Gura dulce,voluptoasa,
Dintii de margaritar...

-Nu cumva ai fost cu Tantzi
Din Smirdan, de peste drum ?
-Nu pot s-o divulg ca Domnul
Ma trazneste chiar acum !

.....Si-avea flori la cingatoare,
Trup de crin imbobocit,
Mijlocel de fata mare,
Numai buna de iubit..

-Poate-ai fost cu Mitza Creatza
Cea usoara ca un fulg ?
-Cere-mi tot, ba chiar si viata,
Insa nu pot s-o divulg !

......Durdulie, 'mbujorata,
Numai cintec, numai joc,
Cind te-a strins in brate-odata,
Ai simtit in vine foc !

-Mai Arvinte-ai fost cu Leana
Care sade pe Neptun ?
-Oh! Degeaba-mi zgindari rana,
Fiindca tot nu pot sa spun !

.....O comoara tainuita,
Fruct in dragoste scaldat,
Toata plina de ispita,
Toata plina de pacat!

-Bine,du-te ,mediteaza,
Si vii miine mai dispus,
Domnul sa te aibe-n paza!
-Sarut dreapta ! Si s-a dus .

Ajungind in colt, ca vintu'
S-a-ntilnit cu Calistrat
Care ntreba: -Ei, Prea Sfintul
De pacat te-a dezlegat ?

-Inca nu ! raspunse Arvinte
Foarte vesel si vioi,
Dar aflai de la Parinte*
Inca trei adrese noi !*
Shu - de reincarnat la: 07/11/2005 19:52:52
(la: De ce vreau sa emigrez)
Draga Shu,

Articolul tau este impresionant prin elocventza si usurintza cu care itzi gasesti cuvintele. Vreau sa-ti spun ca am trait destul timp in Romania si ca am trait (si inca traiesc multzumesc lui Dumnezeu) si in "vest".
Un lucru este clar, si cit am fost in Romania si dupa ce ma plecat am reusit prin propriile mele puteri sa-mi fac o cariera.
Eu nu pot agreez cu cei care blameaza societatea pentru nereusitele lor personale. In orice societate exista oportunitatzi si cei care intradevar vor sa progreseze pot sa o faca.
Ma deruteaza un pic cuvintele mari pe care le folosesti, ca de exemplu: "vreau sa dau 110% din ce pot face". Suna frumos!... Un pic prea frumos! Nu vreau sa te judec din asta. Dar am vazut foarte mutlzi tineri ca tine, plini de entuziasm care ajunsi in vest au trait mari deziluzii.
Societatea capitalista nu este ceea ce credetzi voi. Nu este interesata sa cheltuiasca bani de amorul artei. In ultimii 20 de ani am lucrat cu cele mai mari companii din lume: General Motors, ABB, Siemens, si altele... si crede-ma ca inca nu am vazut in fabricile lor masinile si nivelul tehninc pe care le-am vazut in Fabrica de Rulmentzi de la Birlad, unde mi-am facut stagiatura.
Nu este destul sa dai 110% din ce potzi tu. Trebuie a dai 150% din ce au ei nevoie. Nu vreu sa te descurajez in a pleca din tzara. Incerc numai sa-tzi aduc la cunostintza care este situattzia reala din vest, ca sa nu ai o deziluzie.
Economia de piatza este prezenta in orice domeniu. Totul se face numai pentru bani. Potzi sa fii cel mai grozav specialist din lume, daca nu stii cum sa te vinzi nimeni nu te angajeaza, sau cel putzin nu te angajeaza la intreaga capacitatea. Si atunci unde ai sansa sa dai 110% din ceea ce potzi?
Tocmai am citit CV-ul unui tinar din India care a aplicat pentru o post de inginer proiectant. In cei 6 ani de cind a terminat facultatea a avut patru posturi, a facut un MBA si combinat 22 de spatamini de specializare in diferite tzari din vestul Europei. Si daca as crede tot ce spune el, in sase ani a facut mai mult decit am facut eu in 30...
Asta sa o creada el! Minte din disperarea de a lua un post. Dar minte prost. Si da dovada ca nu a intzeles ce se cere in postul pe care l-am advertizat.
Cind pentru un post vacant primesti 100-150 de oferte?!... cei 4-5 care vor avea norocul sa fie chematzi la un interviu sint numai cei care intradevar demonstreaza ca pot face ceea ce este cerut de postul respectiv, iar pina la urma numai unul va fi norocos sa ia postul.
Am intilnit foarte multzi romani in posturi mari. Oameni care au stiut si stiu ce vor, dar am intilnit si mai multzi care au ratat. Personal nu m-am lovit de discriminare. Poate am fost norocos... sau poate discriminarea este doar o alta scuza a celor care nu reusesc...
Eu itzi doresc mult noroc si mult succes.
tavonetzu - de reincarnat la: 07/11/2005 19:52:52
(la: Dragostea mea, iubirea mea tarzie! Am nevoie de sfaturi!)
tavonetzu,

Povestea ta de dragoste este povestea fiecarui tinar/tinara de la 14-16 ani si poate este cel mai puternic si mai sincer simtzamint de dragoste pe care il traim.
Cuvintele pe care le folosesti in povestirea ta sint un pic prea mari: "dragostea vietzii mele", "cea mai mare iubire din viatza mea"... etc... Viatza ta abia incepe, o sa ai timp sa cunosti alte iubiri la fel de mari si la fel de puternice.
Singurul sfat pe care pot sa tzi-l dau este ca ar trebui sa discutzi aceste probleme in mod deschis cu parintzii tai. Cu mama sau cu tata, cu cine te simtzi mai comfortabil sa vorbesti despre astfel de subiecte.
Din cite am putut citi printre rinduri, tu esti un tinar sentimental, sincer dar un pic cam timid. Ai nevoie de cineva care sa te ajute sa treci peste aceasta timiditate, normala la virsta ta, dar care nu trebuie sa-tzi domine atitudinea.
Eu itzi doresc mult noroc si sint sigur ca in curind itzi vei gasi o prietena care sa aprecieze sinceritatea ta si sa te iubesca la fel de mult.

Cu drag,

So Happy
#85537 (raspuns la: #85530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Intruder - - de reincarnat la: 18/10/2005 09:22:55
(la: Nu sexul e miza)
Foarte frumos comentariu si plin de substantza.
Totusi as avea o mica bjectzie. Sexul ar trebui sa fie consecintza unei afinitatzi sentimentale si nu miza.
Exista sex si sex.
Sexul care este miza unei relatzii si care nu-i altceva decit "sex"; si exista sex consecintza a unei relatii sentimentale care este mai presus decit orice si care este exprimarea intregii fiintze.
#79547 (raspuns la: #79539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
well, well, well... ce-ti e si cu politicienii astia... - de reincarnat la: 08/10/2005 12:30:23
(la: George Bush. Imagine)
Salut Paianjene,

Nu numai la voi este problema asta, in toata lumea este o penurie de politicieni care sa fie personalitatzi reprezentative. La urma urmei politicienii sint niste "marionetele" in mina grupurilor de presiune. Deciziile le fac cei din spatele lor...
Ca de exemplu situatia petrolului. Actuala crestere a pretzului petrolului este dictata de companiile petroliere care au investit bani in razboiul din Irak si carora li s-a promis ca vor beneficia de belsugul de tzitzei a lui Saddam... Se pare ca au pierdut sperantza ca vor intra vreodata in posesia lui asa ca au ridicat pretzurile petrolului ca sa-si recupereze banii investitzi...
Nu pot sa intzeleg pretzul benzinei in Australia este dictat de rafinariile din Singapore... dar voi face cercetari si te voi tzine la curent. Macar sa stii daca trebuie sa faci schimbarea de la 4.1L Ford Falcon la 1.6L Corolla.

All the best.

#77524 (raspuns la: #77048) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
fratilor, cred ca ne-am infierbintat prea mult.... - de reincarnat la: 08/10/2005 12:11:13
(la: "Nebuni dupa Occident")
Desi limba romana s-a mai schimbat de cind am plecat eu din tara, din cite am intzeles articolul din Evenimentul Zilei se refera la cei care pleaca temporar sa munceasca in tarile din vest si nu la cei care emigreaza.

munteanu rodica: **De ce se vorbeste atit de putin de cei care pleaca si iau viata in piept,se lupta si se realizaeza.De ce pe acestia nu-i cauta pentru exemple jurnalele.***

In primul rind ca ziarele si buletinele de stiri se axeaza pe "vestile proaste" si nu pe cele bune. Daca s-ar scrie numai lucruri frumoase ar deveni plictisitoare si nimeni nu le-ar mai citi.
In al doile rind nu cred ca cineva a emigrat ca sa devina "vedeta" si sa scrie prin ziare despre el/ea.
Sa nu uitam ca presa este libera si ca ziaristii scriu articole care sa ridice vinzarea. Daca sint adevarate/neadevarate sau exagerate... ei sint raspunzatori pentru asta si noi avem libertatea de a crede sau nu.
#77523 (raspuns la: #77519) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
Romanii plecati la munca sa scape de saracie???... - de reincarnat la: 07/10/2005 02:16:02
(la: "Nebuni dupa Occident")
Articolul nu mi se pare exagerat. Desi migratia fortzei de munca pe glob este un fenomen foarte frecvent in ziua de azi, este mare deosebire intre romani si cei de alte natzionalitatzi care pleaca sa munceasca in alte tari. Romanii pleaca cu "traista plina de vise". Legendele de genul ca a lucrat numai citeva luni in Israel/Grecia/Italia si s-a intors cu masina "naspa" si si-a "trintit o casa de moare lumea"... inca mai circula.
Ceea ce ei nu stiu este ca nici in aceste tari gainile nu fac oua de aur si nici ciinii nu umbla cu covrigi in coada. Muncesc pina cad, se subalimenteaza si dorm pe unde pot numai ca sa economiseasca cit mai mult intr-un timp cit mai scurt.
Devin tinta excrocilor si a traficantilor de droguri, de multe ori chiar de origine romana, chestia cu: "daca ei pastila asta poti sa muncesti 24 de ore fara sa maninci si fara sa dormi"... este melodia zilei.
Pina la urma visul nu se transforma in realitate. Nu au legi care sa-i protejeze, sint exploatatzi, umilitzi, se intorc cu ceva bani, dar nici pe departe cu cit au visat, epuizati fizic si moral.

Am fost recent la Milano, la fiecare pas auzeam vorbindu-se romaneste. Femei carind papornitze vorbind cu un puternic accent moldovenesc (se pare ca erau din Republica Moldova) incercau sa-mi vinda tigari Marlboro si LM in timp ce se uitatu in toate partzile sa nu fie vazute de politzie.
Cind am trecut prin vama ofiterul de la controlul pasapoartelor ii spune unui coleg de-al lui, nestiind ca as putea intelege limba: "uite ca si asta este nascut in Romania", s-a uitat la mine banuitor si mi-a verificat pasaportul fila cu fila... Poate nu-i venea a crede ca un Roman calatoreste cu pasaport singaporez... sau o fi crezut ca am pasaport fals...:-)))

Nu as putea recomanda o solutzie la aceasta problema. Poate infiintzarea de agentzii oficiale de recrutatrea fortzei de munca, controlate de un organ de stat, care sa incheie contracte onorabile cu firmele din vest care solicita fortza de munca. Asa ceva exista in mai toate tarile si lucreaza destul de eficient. Astfel s-ar elimina "munca la negru" si cei care pleaca sa munceasca ar fi protejati de legile industriale din tarile respective. Ar fi un adevarat beneficiu pentru cei care pleaca si in acelasi timp pentru tzara.

Dar este cineva intradevar interesat de "binele tzarii si a populatziei"?...
In nici un caz cei din guvern...Paianjenul - si Howard.... - de reincarnat la: 05/10/2005 08:29:56
(la: George Bush. Imagine)
***- Dupa umila-mi evaluare, eu l-as plasa pe Howard la bronz***

... te referi la John Howard... (mi se pare ca voi il numiti Little Johnny...) am I right?

Oh man, chiar nu ati avut alta alternativa de l-ati votat pe nataraul ala mic si bilbiit???
Face o pereche perfecta cu prietenul lui, Bush.
Vorba aia: "decit lung si prost mai bine scurt dar timpit"...

Imi pare rau de voi, dar aveam o parere mai buna despre Australia...

#76786 (raspuns la: #76780) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
America tara toturor fagaduintzelor... - de reincarnat la: 05/10/2005 02:44:17
(la: George Bush. Imagine)
O tara cu 60% din populatie suferind de obezitate, o tara pe locul doi in lume la analfabetism, o tara care se bazeaza pe emigrare ca sa-si poata mentzine nivelul tehnologic, o tara sufocata de secte religioase, o tara pe care 70% din populatia globului o uraste de moarte.
In Frantza nu au vrut sa ma serveasca la restaurant crezind ca sint american. In Germania si Italia nu au vrut sa-mi vorbeasca in engleza pina ce nu le-am spus ca nu sint american...
Mai este America tara toturor fagaduintzelor?

Rideam de Ceausescu ca si-a falsificat recordurile personale... How about Bush, care s-a fofilat sa nu lupte in Vietnam in schimba si-a falisificat recordurile militare si si-a acordat medalii ca sa para un erou al neamului.
La asa neam.. asa eroi!
da, A_Carmen - de reincarnat la: 04/10/2005 02:51:03
(la: Ţara handicapaţilor şi ologilor)
Problema fiului/ficei de shtab este foarte dificila. Am avut in facultate o colega care era fiica unui colonel de securitate. Biata fata era desteapta si isi vedea de carte dar... toti o tratam cu o politezte rece (ne era frica sa facem glume de fatza cu ea) si nimeni nu-i era prieten.

In acelasi timp, unul dintre profesorii nostri era fratele fostului General Coman, la vremea aia Ministru de Interne. Cu liceul la seral si cu Universitea Populara ajunsese "CONFERENTIAR si SEF DE CATEDRA". Asta da cariera! Nu mai spun cit era de corupt si de imoral... Intradevar, el a avut o oportunitate pe care a fructificat-o, dar zeci de generatii de studenti au avut de suferit din cauza lipsei lui de competentza si a comis multe murdarii (santajarea fetelor si luare de mita) pentru ca se simtzea deasupra legii.
#76567 (raspuns la: #76184) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului
dureros, dar adevarat... - de reincarnat la: 03/10/2005 05:11:41
(la: Ţara handicapaţilor şi ologilor)
Draga ampop,

Comentariul tau atinge un subiect foarte sensitiv al societatii romanesti.
Problema "nepotismului" a fost intotdeauna cea care a erodat promovarea celor competenti si a cauzat plecarea peste granitzele tarii a celor valorosi dar fara "sprijin" (cirje virtuale).
Din nefericire asta nu este numai de acum si nici nu a fost inventata pe vremea comunistilor. Este ceva care vine din esentza neamului nostru.
Acum, din cauza starii economice precare a tarii, situatia este mai vizibila si mai accentuata.

Am mai expus aceasta idee in alte comentarii. La noi cind se schimba guvernul de la conducere se schimba si infrastructura administrativa. Asta dauneaza enorm pentru ca cei care suporta partidul la conducere sint promovati in functii cheie, indiferebr de pregatire si competentza. Nesigurantza zilei de miine si dificultatea de a gasi servicii pune in functziune sistemul relatzionar. Da-i un serviciu lui fiul meu/fiica mea si cine stie?!... poate miine fiul tau va avea nevoie... asa ca "o mina se spala pe alta si amindoua obrazul"...

Asta se practica destul de frecvent si in "vest" la anumite nivele. Dar nu este atit de vizibil pentru ca situatia economica este buna si oamnenilor nu le pasa. Mai mult, nu este atit de daunator societatzii pentru ca sint destui capabili prin prejur care sa faca munca pentru cei putzini incapabili. Si intotfdeauna exista oportunitazi pentru cei capabili si ambitziosi sa poata promova.
Ca si in Romania, tzinta celor incompetentzi si cu relatii sint posturile din administratzia publica (bugetarii), pentru ca evaluarea si masurarea performantzelor fiecarui individ este mult mai lejera si nu au sisteme pentru asa ceva. Pe cind in sectorul privat, cel care investeste banii este interesat de performantza si de eficientza investitziei asa ca nu-si permite sa care in spate "invalizi..."

Este greu de gasit o solutzie la asa o problema.

All the best,

So Happy


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: