arhiva: 03/10/2003


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Neobisnuite utilitare de uz curent
de papadie67 la: 03/10/2003 19:59:00
asi incepe enumerarea cu "the dreamcatcher". un obiect de forma aprox. circulara, cam de-o palma, cu aspectul unei panze de paianjen stilizate, construit din ate, cu insertiuni multicolore de margeluse, fulgi, etc./ este folosit in mod traditional de multe triburi amerindiene, in special sioux si apache. se atarna la capatai, cu rolul - evident! - de capcana pentru visele rele, care se vor agata ireversibil in paienjenis inainte de-a-si atinge tinta./ cat de poet si-n cat de multa armonie cu sine insusi si cu lumea nevazuta trebuie sa fi fost 'salbaticul' creator al acestui neobisnuit obiect 'utilitar'!?!/ alte exemple, cineva?
4 comentarii
modifica
Veti vota pe 19 octombrie?
de Daniel Racovitan la: 03/10/2003 10:51:00
veti vota pe 19 octombrie la referendumul pentru constitutie?/ daca stiti care sunt modificarile, faceti-av o pomana si lamuriti-ma si pe mine... :)/ pana una-alta, vedetele ne indeamna calduros s-o facem, chiar daca se pare ca nu prea au habar de ce ar trebui :)/ http://www.expres.ro/topstory/?news_id=133159
54 comentarii
modifica
Premiul Nobel pentru Literatura pe 2003
de Daniel Racovitan la: 03/10/2003 10:42:00
...luat de un sud-african, john maxwell coetzee./ ev zilei:/ premiul nobel pentru literatura pe anul 2003 a fost acordat romancierului sud-african j.m. (john maxwell) coetzee. juriul - format din cei 18 membri alesi pe viata ai academiei suedeze - vorbeste despre laureat ca despre un “practicant scrupulos al dubiului, nemilos in critica sa la adresa rationalismului crud si a moralitatii cosmetice a civilizatiei occidentale”. “prin explorarea slabiciunii si a infringerii, coetzee surprinde scinteia divina din om”, mai spune argumentul academiei suedeze. / (...)/ reproducem mai jos citeva fragmente dintr-un articol, caracteristic pentru maniera de a scrie a lui coetzee, care ameste  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Tehnologie ADSL: Se da liber la bucla locala!
de Daniel Racovitan la: 03/10/2003 09:49:00
o stire pe care o consider bomba: / "autoritatea nationala de reglementare in comunicatii (anrc) a / publicat spre consultare publica pe pagina sa de internet proiectul / deciziei presedintelui anrc privind principiile si preconditiile / ofertei de referinta pentru accesul neconditionat la bucla locala. / [...]/ romtelecom are obligatia de a furniza accesul neconditionat la bucla / locala, in conditii de nediscriminare, tuturor operatorilor de retele / sau furnizorilor de servicii de comunicatii electronice care solicita / acest lucru. de asemenea, operatorul va trebui sa publice o oferta de / referinta care sa includa atat un set minim de servicii de furnizare / a accesului la bucla loca  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Downloadul de mp3-uri si filme de pe Internet.
de Daniel Racovitan la: 03/10/2003 09:11:00
apropo de blogul lui 'papadie', [file-swap: arta, politia, banul si justetea.], m-ar interesa parerile voastre: este downloadul de mp3-uri si filme de pe internet ilegal, au ba?
117 comentarii
modifica
un fel de palavre?
de JCC la: 03/10/2003 08:32:45
cum ar fi un tchatche?/ ce-am putea discuta aici?/ ce-o sa facem in vacanta de craciun? in vacanta viitoare de vara?/ subiecte de inima albastra??/ sa ne plangem? sa ne consolam? sa dam cu bâta?/ are cineva o ideie??
3 comentarii
modifica
"Ochii negri", de Nikita Mihalkov
de Daniel Racovitan la: 03/10/2003 07:59:00
am vazut aseara pe arte-tv, tema serii fiind "literatura rusa", un film de nikita mikalkov, "ochii negri", scenariul fiind dupa cehov. cu un marcello mastroiani de zile mari, filmul rus si-a demonstrat valoarea inca o data (cel putin din punctul meu de vedere). / daca va uitati pe arte-tv.com puteti sa vedeti cand se difuzeaza in reluare. merita vazut, in primul rand pentru jocul lui mastroiani./ daca l-ati vazut, mi-ar face placere sa il comentam aici :)
3 comentarii
modifica
Forumuri noi la Luneta, proaspete, calde si bune.... :)
de admin la: 03/10/2003 06:59:00
am deschis o noua sectiune continand forumuri pe diverse teme, numita "sa discutam despre... ". daca vreti sa creati un sub-forum, trimiteti-mi un mesaj privat./ de exemplu: daca vreti sa deschideti in sectiunea "muzica" o subsectiune "beatles", un mesaj la adminu', si se face. :)
3 comentarii
modifica
Sugestii!
de admin la: 03/10/2003 06:42:00
ce ati dori sa fie imbunatatit la sit, ce facilitati noi sa adaugam, etc, etc, condica de sugestii si "lacramatii"... :)/ lasati aici un "biletel" cu "doleantza"./ adminu'
118 comentarii
modifica
Angela Gheorghiu
de papadie67 la: 03/10/2003 01:29:00
nu ma omor dupa muzica de opera iar de angela gh. auzisem, dar vag. un articol dintr-un ziar britanic mi-a trezit curiozitatea, caci o compara cu maria callas./ am ascultat, deci, un album ("mysterium") si-am vazut doua dvd-uri (dresden si covent garden)./ o voce sublima, o femeie frumoasa, tanara si inteligenta, cu personalitate marcata. mandra de origini, asa cum de ea mandru este probabil adjudul, unde s-a nascut in modesta familie a unui mecanic de locomotiva./ dupa seara-n care a debutat la covent garden, prin '92 sau '94, bbc-ul a anulat toate emisiunile din seara concertului urmator, facand loc pentru o transmisie in direct! de atunci n-a mai coborat de pe piedestal. este in contin  ...continuare .
5 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...