arhiva: 24/11/2003


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Inventii si inventatori.
de Ingrid la: 24/11/2003 12:07:00
intr-un domeniu care este considerat in mod traditional ca apartinand barbatilor, in care femeile sunt inca o minoritate, se pare ca pe an ce trece creste numarul celora care cer si capata brevete de inventie. / iata numele a catorva dintre femeile inventatoare, ale caror inventii, chiar daca nu au schimbat cursul vremurilor, ne sunt familiare tuturor:/ josephine garis cochran a inventat in 1886 prima masina de spalat vase./ marion donovan a inventat in 1950 scutecul dispozabil (de tip “pampers”)/ ruth handler a inventat in 1959 papusa barbie./ helen free a inventat testul diabetic pe care fiecare bolnav si-l poate efectua singur, chiar acasa./ stephanie louise kwolek a inventat  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Istorie alternativa: cum ar fi fost daca ... ?
de Daniel Racovitan la: 24/11/2003 07:11:00
exista o multime de situri dedicate istoriei alternative, bazate pe ideea lui "cum ar fi fost daca ... ". o [istorie] imaginara e croita, pornind de la o ipoteza simpla, contrara realitatii istorice... de exemplu : "cum ar fi aratat [europa] daca aliatii ar fi fost infranti la debarcarea din normandia?", "cum ar fi fost usa daca jfk n-ar fi fost asasinat?", "daca otomanii nu ar fi fost infranti in europa, sarbatoream acum cu totii [ramadam]ul?", etc./ cateva exemple de astfel de povestioare interesante si creative pot fi citite la http://users.metro2000.net/~stabbott/ahscenarios.htm
12 comentarii
modifica
Tudor Gheorghe a plans pe scena
de Daniel Racovitan la: 24/11/2003 06:58:00
jurnalul national scrie:/ tudor gheorghe a plans pe [scena]/ http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=news&file=article&sid=27422&mode=thread&order=0&thold=0/ cum gasiti [muzica] lui [tudor gheorghe]?
62 comentarii
modifica
Michael Jackson a incercat sa fuga in America de Sud
de Daniel Racovitan la: 24/11/2003 06:40:00
cintaretul [american] michael jackson - acuzat de molestarea unui [baietel] de 12 ani, bolnav de cancer - a facut o adevarata [criza] de [isterie] in momentul cind a trebuit sa se imbarce in [avion] pentru a merge sa se predea [politie]i, incepind sa se roage de [pilot] sa-l duca in america de sud, intr-o tara unde ar fi fost la adapost de [justitia] [american]a, relateaza tabloidul [britanic] “daily mirror”. citiva dintre apropiatii cintaretului au povestit [scene]le dramatice pe care le-a provocat [vedeta]. chiar inainte de plecarea din las vegas spre santa barbara, acestia s-au alarmat ca michael a [disparut]. dupa cautari asidue, s-a dovedit ca acesta se afla pe o pajiste. calm, el  ...continuare .
4 comentarii
modifica
S-a schimbat ceva in relatiile romano-franceze?
de Daniel Racovitan la: 24/11/2003 06:33:00
evenimentul zilei scrie:/ parca s-a schimbat ceva in modul cum e perceputa [romania] la [paris]. sigur, nu e vorba de redobindirea unui statut de [vedeta]. aceasta a fost in decembrie 1989 si s-ar putea sa nu se mai intoarca niciodata, mai ales ca, in momentul in care si-au dat seama de anumite dedesubturi ale [revolutie]i, [francezii] s-au dezumflat. au fost ani de raceala totala, de dezamagire, de suspiciune. oricit au incercat delegatiile politice, grupurile de dansatori sau cooperarile simbolice, tot nu s-a schimbat mare lucru pina in acest an. nici “prietenia” lui emil constantinescu cu [jacques chirac], nici vinzarea romcim-ului catre lafarge, nici faptul ca [franta] a fost avo  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...