arhiva: 12/11/2004


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
40 de ani
de Emma Brad la: 12/11/2004 15:10:00
patruzeci de ani / iti imblanzira istovitii tai amanti,/ sub invelisul fierbinte al coapselor tale/ ce se imbulzeau ca furnicile in furnicare/ ti-au ridicat statui uriase din crema caramel/ si ti-au scris, cu litere de-o schioapa, numele/ "femeie"/ ti-au aprins lumanari in candelabrele inimii/ si citeau rugaciuni in nopti inconjurate/ de un nor luminos/ patruzeci de ani/ ai urlat ca o fiara/ imbratisand universul cu ochi de vultur plesuv/ bizara si neobrazata/ ai sfasiat culcusul moale al carnii/ cu gheare infipte in desfrau/ i-ai aruncat cat colo pe amantii obositi/ ce ti-au desfatat noptile de regina sangeroasa/ in suprematia ta naucita de capricii/ ti-ai ciugulit patruzeci de ani/ batran  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Corupţia instituţionalizată vs corupţia clasică
de ampop la: 12/11/2004 13:32:00
corupţia clasică devenită oarecum endemică în românia se circumscrie micilor acte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă întâlnite de simplul cetăţean: de la conductorul de cale ferată, faimosul “naş”, la cadrul medical ce ia sau pretinde bani pentru serviciile sale ori profesorul ce ajută loaza să treacă clasa cu punga de cafea sau sticla de whiskey. lumea acestor mici şpagi este o palidă relexie a unui alt tip de corupţie, mult mai consistentă, coerentă şi amplă, pe care haideţi s-o denumim “corupţie instituţionalizată” sau “corupţie de stat”. / deseori întâlnim oameni care de când îi ştim sunt în “funcţii de conducere”, fo  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Teama unui nou inceput...
de taceri63 la: 12/11/2004 12:17:00
este trist dar adevarat.suntem din ce in ce mai multi oameni / singuri.pacat ca nu o recunoastem cu totii.incercam fiecare in felul nostru de a cauta un mijloc, o resemnare, ceva care sa ne ajute sa uitam de marea lume a singuratatii.si totusi suntem ciudati...uneori ne palce asa cum suntem ( in acele clipe avem nevoie de liniste si de pace in suflet) , alteori cautam cu disperare in jurul nostru , ceva, pe cineva , caruia sa ii vorbim , pe umarul caruia sa ne odihnim putin./ suna ca in povesti ...sau filozofic, dar , este un adevar./ te gindesti cu teama...oare pot sa o iau de la inceput?/ oare mai putem avea incredere, iarasi si iarasi... / sau daca as cere ceva , cuiva, cu o jumatate de  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Profetul
de Rvaan la: 12/11/2004 11:43:00
priveşte-mă, doamne/ cu ochii tăi / cubici/ cu podul palmelor tale / de lemn/ priveşte/ deşertul/ din paşii mei/ de fiară/ priveşte, doamne/ am spus / priveşte/ pofta/ din gura mea/ pofta mea/ de fluturi/ sferici./ Şi dacă mă priveşti/ cu tălpile tale / rupte/ din livezile deznădejdii/ atunci alungă, doamne/ lupii/ ce-mi sfâşie aripile/ de polietenă şi carne./ alungă-i, doamne,/ căci ochii lor verzi/ de jind şi blasfemie/ mă cheamă cu ei / să vânăm împreună/ pe aleile galbene/ ale libertăţii./ Şi dacă totuşi nu vrei/ aminteşte-ţi atunci/ merele de plastic/ pe care le mâncam / împreună/ înainte de fiecare înviere/ şi mai aminteşte-ţi, doamne,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
PICIOARELE
de alex porc la: 12/11/2004 06:38:00
Îmi miros picioarele. În fiecare seară îmi miros picioarele, mi le miros înainte de a mă culca. dar lucrurile nu sunt atât de simple precum par. nu-mi duc pur şi simplu picioarele la nas. Îmi miros picioarele ca urmare a faptului că nu-mi aerisesc niciodată aşa-zisele haine de pat, adică o pătură şi o plapumă fără faţă de plapumă pe care le întind pe jos pe post de saltea, plus o plapumă cu faţă de plapumă, cu care eventual mă învelesc. de aici încolo lucrurile îmi par şi mie foarte simple. cu câţiva ani în urmă mi-am rupt patul, nu singur, ci ajutat de cineva, nu spun cine, ceea ce m-a făcut să recurg la patul improvizat despre care vă vorbeam. dacă ma  ...continuare .
4 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: