arhiva: 14/11/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Partaj
de lebragia la: 14/11/2004 23:30:00
de unde-atîta fum din paie ude / şi-atîta pleavă de cuvinte între noi...?/ mai bine ridicăm acum un rug împiedicatelor iluzii/ şi să cîntăm odihnă veşnică acestui joc de doi/ să ne iertăm păcatele preliminare/ şi să-mpărţim la doi ce-a mai rămas:/ o brumă de speranţe fisurate,/ un bibelou ciobit de la un naş,/ vreo cîţiva ani,/ o melodie de Şeicaru,/ un pieptene albastru,/ ibricul de cafea,/ o amintire pasageră, în care,/ parcă,/ protagoniştii se iubeau./ hai să jucăm şotron pe nori de plută,/ tu spre apus,/ eu înspre răsărit/ şi berbeceşte să ne avîntăm în altă luptă./ hai să trăim!/
comenteaza!
modifica
Zona 51
de catcri la: 14/11/2004 19:03:00
care credeti ca este adevaratul secret ce se ascunde in zona 51 din desertul nevada?
4 comentarii
modifica
MUGUR C.
de alex porc la: 14/11/2004 18:56:00
mugur c., observând că soarele deja scaldă oraşul cu neruşinare şi că termometrul arată deja peste 10°celsius, hotărâse să iasă puţin la plimbare şi acum, în timp ce chiar se plimba pe una din străzile oraşului (nu are importanţă care stradă sau care oraş) cu pas legănat şi îmbibat totuşi cu grija zilei de mâine (nu ştie exact niciodată data, ziua şi ora), se gândea, nu fără a observa cu mare atenţie chipurile trecătorilor: „cu fiecare zi mai aproape de moarte şi în acelaşi timp din ce în ce mai încrezător în viitor. vitalitatea îmi creşte în loc să scadă şi totuşi mă apropiu de moarte şi nu mă îndepărtez de ea. deşi nu reuşesc nicicum  ...continuare .
1 comentariu
modifica
ULTIMUL CONCERT (I)
de Luana la: 14/11/2004 18:55:00
concertul se terminase demult/ cand inca se mai auzeau strunele / viorii sufletului tau …./ un spectator mai putin …un bilet spre fericire lasat intr-o camera pustie…./ sala e aproape goala/ de suspine si incredere …/ am uitat si ultimele acorduri / pentru ca tu nu mai erai decat/ o voce straina …/ notele intrebau de noi si de iubirea noastra / pastrata pe un portativ …/ concertul se terminase cand/ s-au auzit aplauzele/ spectatorilor intarziati / de trenul vietii …./ toti te cautau pe tine …./ sa te aclame in sunetul fermecat al / viorii sufletului tau … / dar tu nu mai erai decat o umbra stinghera/ pe cerul umezit/ de lacrimile celor care te-au dorit/ solistul lor .
3 comentarii
modifica
O dată în viaţă (alt fragment de roman)
de Tudor-Cristian la: 14/11/2004 18:46:00
o dată în viaţă. o singură dată. numai o dată iubim, doar o dată luăm acest tren. o dată sau niciodată. să fie oare aşa ? sentimentul acesta, total, al iubirii, în plenitudinea lui şi în dimensiunea lui maximă, să poată încăpea de mai multe ori într-o viaţă de om ? nu cumva există doar o dată, iar restul sunt amăgiri, imitaţii, impresii ? sau... niciodată !/ de fapt, dragostea e ca o boală. există un virus, la început, care pătrunde în tine, pentru ca, după fazele intermediare, maladia să te ia cu totul. dacă virusul a fost veritabil, boala e... incurabilă. te subjugă, te obligă la subordonare şi îi respecţi ordinele orbeşte. practic, nu mai ai scă  ...continuare .
comenteaza!
modifica
de vorba cu viata
de romy la: 14/11/2004 15:05:00
sa vrei, sa cauti,/ s-astepti cu nerabdare,/ semnul ca viata, / cu toate ti-i datoare./ ai ochii plansi,/ glasul subtire,/ inima franta,/ acreala-n vine./ sa vezi cum viata,/ se-ntoarce dinspre tine,/ sa speri ca moartea,/ sa-ti fie mantuire./ s-astepti, sa vrei,/ sa cauti cu-nfrigurare,/ o lume-n care viata,/ insemnatate n-are./ ai ochii-aprinsi,/ glasul profund,/ inima-ti bate,/ gandu-i tumult./ si-apoi sa vina izbavirea:/ e visul care-nvinge firea,/ e gandul cel de moarte,/ ca toate-ar fi desarte.
comenteaza!
modifica
pamant
de romy la: 14/11/2004 14:47:00
pamantul e-o intindere de ape/ ce n-are maluri;/ n-are nici vietuitoare,/ nici talazuri,/ totu-i pustiu.../ pe pamant,/ viata e-o suma de necazuri.
comenteaza!
modifica
"de ce?" inainte de "cum?"
de mirci la: 14/11/2004 12:48:00
pentru o gandire "independenta" e inerenta intrebarea "de ce?"inainte de orice actiune (actiune ca o continatoare a lui "cum?")/ actiunea are loc/ de ce?/ exista putere de decizie (independenta de oricealti factor inafara de vectorul unan-corp)?/ actiunea e o optiune sau o necesitate?/ de ce au loc actiunile?/ care erelevanta lor?
1 comentariu
modifica
Un ochi orb
de randunica la: 14/11/2004 04:50:00
un ochi înţepenit nod într-un gât/ încercă să-şi răsfire a disperare/ pleaopele fără gene prelungite în loc de picioare, / se zbate căutându-şi un punct de scăpare,/ un echilibru cât de cât,/ dar nu se poate vedea cu nici o vertebră mai sus,/ temându-se să ajungă aproape de limbă/ unde buzele prea subţiri/ nu-l lasă să citească cu glas tare / mai mult decât a,b,c/ şi niciodată n-ar risca să-l gângurească pe d,/ că-şi bâlbâia impotenţa în serpentine/ încâlcite filozofat/ prin labirintul pretinzând că-i facere de bine,/ când de fapt/ totul vrăjiroreşte este înfăşurat/ pe nodul unde îşi clădşte un palat/ fără ieşire spre nord ori spre sud,  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...