arhiva: 19/11/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Suntem prea copii pentru a stii...sa iubim!
de fantasy2k la: 19/11/2004 22:07:00
inclestat indrept desi stangaci, dreptul ce mi-a fost furat, inconstienta limitelor mele, in ultimele litere ale cuvantului durere, renastere, in clipa ce mi-a fost data sa vad neputinta iluzionistului din mine ascunsa-n vorbe fara noima, tremurand scuturam tigara, sa nu ma vezi tremurat de tine./ te nasteai in mine ca o otrava dulce, cuprinzandu-mi privirea, o imblanzeai cu secventele primei atingeri a buzelor tale insangerate de emotia caldurii cu care-ti ascultasem chemarea, pe urma numaram cuvinte, izvoare de cuvinte din cartea fiecaruia, daruindu-ne cate-o pagina din ceea ce suntem. devenisem intre timp mici dictionare unul de celalalt, te atingeam sa ma ating caci existam prin tine rega  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Inghesuiti de libertate
de fantasy2k la: 19/11/2004 22:06:00
am o stare de spirit anume / cand la poarta se zguduie clanta, / ma-ntresar cu-n cojoc de hartie / sa-mi astupe spinarea de ciuma / si cutreier mocirla prin sura/ sa deschid omenirii ograda./ le trag un zambet somnoros, / sunt lemn de somn, sunt lemn de tuica, / ma adancesc in ochii lor / si ii poftesc pe toti sa intre :/ in stanga-i mortul! nu va jenati, / intrati, intrati! avem sarmale,/ avem rachiu de prunisoare.../ of tu, cum s-o dus el marie! / exclama o baba din multime.../ o semnatura pentru basescu? / exclama alta vitejeste.../ unul se duce, altul se naste, / din lacrimi azi, caci maine radem/ ne radem foamea de cuvinte, / inghesuiti de libertate./
2 comentarii
modifica
Dum spiro...
de DAMARIAN la: 19/11/2004 21:27:00
vaai,…cat de mici suntem noi pe aceasta imensa planeta…un furnicar de puncte labartate pe intinsul pamant. suntem multi si tot mai multi vom fi…cu toate ca unii trec in nefiinta , in aceea nefiinta discutabila , iar altii se nasc ca sa duca mai departe greutatile si sperantele unei vieti atat de fragile aici. in fond ce este viata ? la ce bun sa ne nastem aducand cu noi bucurii celor care ne-au asteptat , daca la sfarsit de drum ii indureram pe cei care ne-au fost alaturi ? de ce aducem cu noi fericirea cand sosim si aducem durerea in suflete atunci cand lasam totul in urma noastra ? purtam in noi fericirea de a trai , ne nastem cu ea , dar nu avem curajul sa ne gandim la amaraciunea cl  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Daca as dormi vreodata te-as visa…
de breeze la: 19/11/2004 20:27:00
cand nu dorm am cosmaruri si cand adorm sunt treaza… o eterna stare de planare seaca undeva desupra-mi, departe de mine, in mine. inchid ochii si prin ploapele-mi sarate intrezaresc cum un intreg curcubeu marin se frange-n culori cu miros de scoici… adanca reverie. un spectru intreg imi cresteaza irisul si din centrifuga-mi de simturi se aleg, rand pe rand, focul, iubirea, visarea, nedumerirea, tristetea, o bucatica de pelin, crunta trezire, putregaiul. regretul? nu de data asta. am invatat cu ochii deschisi. am studiat chinuit adaptarea la actul de non iubire (fa-l doamne un act izolat!). / desigur, mai simt uneori "urmele pasilor tai ramasi pe plaja privirilor mele" - o lume de visuri p  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Educatia: o problema de cunostinte sau de structuri perceptive(?
de Marius Pop la: 19/11/2004 14:03:00
desi abrupt (prima intrare la cafenea), voi incerca sa (va) intreb, prin prisma unor principii teoretice pe care am sa le detaliez imediat:exista cu adevarat sansa de a "impinge inainte" o natiune prin sistemul educational?/ teoria e relativ simpla: fiinta umana percepe realitatea prin intermediul unor structuri mentale proprii (psihologia le spune scheme, modele, scenarii, reprezentari etc), "filtre" colorate care determina selectia, organizarea, coerenta, categorizarea si stocarea cunostintelor. procesul este interdependent, cunostintele nostre despre lume afectand permanent "filtrul" perceptiv./ o parte a acestor filtre si cunostinte sunt direct dependente de structura genetica, o alta par  ...continuare .
34 comentarii
modifica
Partia de snowboard
de Emma Brad la: 19/11/2004 03:22:00
ai vrea tu sa pleci in calatoria fantastica/ calare pe snowboard/ in cursa finala din scoarta pamantului/ nici un pas inainte/ nici un pas inapoi/ doar secrete fatale inzapezite in suflete pietrificate/ dragoste, sex si alte inconveniente/ destul!/ cu vise de iubire inventate de posta electronica/ destul!/ cu mesaje off, stupide si detalii piratate/ din telenovele lacrimogene/ destul! / cu fosnetul soaptelor si toata nebunia sentimentalismelor electronice ce produc amuzament pe tema infidelitatii/ asasineaza personajul principal din lumea virtuala/ si treci intr-o alta dimensiune/ calare pe snowboard/ in cursa finala de pe partia intoarsa /
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...