arhiva: 03/11/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Interzis interzisul
de gabriel.serbescu la: 03/11/2004 21:14:00
cred ca toti am vazut in viata noastra un graffitti si stim despre ce este vorba. / insa mai exista o specia a acestuia care nu e inclinat atata inspre o grafica aparte, usor recognoscibila, cat in special catre aforism, semn ca folklorul continua sa fie forrma de comunicare urbana./ din cateva graffitti care imi vin minte acum sunt: ¨daca tauromachia este o arta atunci canibalismul este o gastronomie¨, ¨daca nu traiesti dupa cum gandesti, vei sfarsi gandind cum traiesti¨ si ultima, care mi se pare si cea mai radicala: ¨interzis interzisul¨/ in fiecare mesaj, autorul/ii sunt tineri, probabil intre 14-18 ani, si comunica. in cazul ultimului mesaj de pilda, apare chiar o forma de frustrar  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Despre chibiti... fara melancolie
de Radu Herjeu la: 03/11/2004 18:59:00
chibiti = persoane care asistã la jocul altora, fãrã sã participe, dar foarte activi in a-l comenta ! vã sunã cunoscut ? ati intalnit vreun chibit ? v-ati uitat in ultima vreme in oglindã ?/ in cismigiu, in jurul jucãtorilor de sah, pe stradã, langã gropi, la coadã la supermarket, in fata televizoarelor, strivind seminte, la cafeluta de pranz, de la serviciu, in paginile ziarelor, pe forumurile de pe internet. nu se poate sã nu-i fi observat. o specie pe cale de a deveni majoritarã in romania. si, ca la toate speciile, chibitul are trãsãturi caracteristice. fie cã stã in picioare in jurul unei table de sah sau cu ochii inrositi de atata inteligentã transmisã prin mi  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Cum devin “sarlatanii” “mari ctitori si ocrotitori de manastiri”
de Axel la: 03/11/2004 16:56:00
evenimentul zilei, noiembrie 03, 2004/ autor: gelu trandafir/ ca sa te transformi din “sarlatan” in “mare ctitor de manastire” iti trebuie doar o semnatura. dupa experienta “regele mihai”, adrian nastase a inteles cum poate cumpara tacerea personajelor incomode. la juma’ de pret. dai o parte din ce ai luat abuziv. retrocedezi cu masura./ / prin vara speram intr-o posibila reinnoire a bisericii. aroganta sepepista manifestata de iliescu si nastase la putna era taxata curajos de arhiepiscopul pimen. curajul l-a parasit tot in debutul campaniei electorale, cind nastase a comis “prostia istorica” despre care vorbea iliescu: a semnat reimproprietarirea cu 95.000 de hectare de  ...continuare .
1 comentariu
modifica
obligativitatea predarii religiei in scoli nu se dezminte...
de Cosmean la: 03/11/2004 15:20:00
prima: fiind o atitudine oficiala si oficializata obligativitatea predarii religiei in scoli e legala./ in stare de legalitate nu conteaza absolut deloc modul de percepere individual. legea nu trebuie sa fie una placuta, de asemeni starea de legalitate. chiar si crima se poate institui ca legala. sa nu confundam reusitele omenirii acolo unde ele exista in materie de drepturi si libertati cu firescul existentei!/ libertatea nu e fireasca! dreptatea nu e fireasca!/ moralitatea e un concept foarte inselator si aproape deloc palpabil. a fura, a ucide, a insela, a nega libertatea altuia, a viola, incestul, boala, lipsa de sens sint autentic firesti; asemeni nebunia si capacitatea de a perverti./ u  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Oare de ce ne iubim doar jumatatea din fatza?
de camyb1981 la: 03/11/2004 14:46:00
ati observat adesea ca exista o diferenta frapanta intre fatza si respectiv spatele unei persoane? ca, tratate separat, nu par avea mare lucru in comun, sau chiar nu par a apartine aceleiasi persoane?/ in fatza o freza dichisita, gel din belsug, machiaj… bine, o sa spuneti, dar machiaj la spate nu se poate! / e drept ca nu se poate, dar exista o multime de alte lucruri care imodobesc respectabilele fete: brose mititele, strimbe, mari, albastre, ochelari de soare, cravate, esarfe…; de ce nu facem, de pilda, nodul de cravata la spate, sau funda cocheta a esarfei care atirna tantos de gitul angelic (sau nu) al stimabilei cu pricina?/ sau de ce ne aranjam freza cam pina in dreptul urechilor,  ...continuare .
4 comentarii
modifica
America isi alege capitanul ...
de Mariana Ignatov la: 03/11/2004 10:41:00
dupa ceea ce se aude pe la <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=tv&v=56">tv</a> si pe <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=internet&v=56">internet</a> se pare ca dl. bush a reusit din nou sa preieie carma americii. daca asa va fi oare ce se va intampla in urmatorii ani? ce razboaie vor mai izbucni? ce politica va urmari america? ce influenta va avea asupra vechiului nostru continent? ce parere aveti voi, care sunteti ca mine spectatori la acest eveniment? ce parere aveti, voi cei care traiti in america? putem prevede ce miscari va face mister president? / cu stima, mariana/
comenteaza!
modifica
Identitate
de L0r3 la: 03/11/2004 08:59:00
i-am regăsit pe toti străbunii mei/ În florile din pomii din livadă,/ Şi fiecare floare de scântei / era un ochi deschis ca să mă vadă./ când frunzele foşnesc de adieri/ Îmi vin în minte şoapte şi suspine / căci ei sunt cei ce-au suferit mai ieri - / noi suntem slabii suferinzi de mâine./ e dureros că plâng si florile de tei;/ legenda nemuririi-mi poartă gândul / spre căile ce duc la bunii mei,/ iar actul meu de naştere-i pământul... /
comenteaza!
modifica
povestea unei lacrimi
de L0r3 la: 03/11/2004 08:56:00
flacari vad cand ma gandesc la tine,/ si nimeni nu le poate stinge,/ poate doar lacrima sarata/ ce pe obrazu-mi pal mi se prelinge/ o lacrima ce-n ochi azi ti se naste/ traind pe-al tau obraz ce-i ca de ceara/ traind in chinuri , coborand spre buze/ unde linistita vrea sa moara ./ si astfel tu stiind destinul/ nu vei mai plange niciodata,/ nu vei dori sa ii cunosti sfrasitul ,/ o biata lacrima sarata ....... /
1 comentariu
modifica
Nu ştiu...
de Cristian Fara la: 03/11/2004 08:18:00
un înger fără dumnezeu/ s-a rătăcit la noi acasă/ într-un alt vis, şti tu, mereu/ un înger fără dumnezeu/ nici nu credea că e pustiu/ fereastra doar era deschisă/ nu ştiu dacă-a rămas aşa/ preţ de-o iubire să aştepte/ sau a plecat altundeva/ nu ştiu dacă-a rămas aşa/ să sape-n vorbe simple trepte/ urcând spre nici un dumnezeu/ să nu mă-ntrebi mai mult de-atât/ nici dacă aripi lungi avea/ nici unde e : la noi acasă/ ori dacă e vreun tâlc ascuns.../ fereastra doar era deschisă/ într-un alt vis, şti tu, mereu/ un înger fără dumnezeu
comenteaza!
modifica
NOSTRADAMUSCA DACĂ LA ARAD
de alex porc la: 03/11/2004 07:52:00
1. plictiseala. mai 2000. mirel ionescu se plictiseşte la arad, nu foarte rău, şi hotărăşte să-şi întemeieze propriul partid. prima întrebare: cum să se numească? răspuns: partidul miserupiştilor? destul de vag. mai bine al niserupiştilor, să sugerez unitatea în sânul partidului. scânteia divină: partidul proştilor. asta da, merge, mai ales în dacia helix. slogan: „alegătorii noştri sunt mai deştepţi decât noi!”./ 2. zis şi făcut. mirel ionescu dă anunţ la ziar: „nouă formaţiune politică: partidul proştilor. cei ce doresc să se înscrie o pot face în căminul 16, camera 140, complexul studenţesc haşdeu, non stop”. se rezolvă formalităţile, se  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...