arhiva: 30/11/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
din ciubotelele lui Mos Nicolae.......(prima parte)
de cosmacpan la: 30/11/2004 21:39:00
trecute vieti/ rămase o clipă agăţat între cer şi mare, albatros în plutire inconştientă. sarea îi umplea sufletul de castele şi coloane umede, închizându-l în marele circuit. era straniu, trecere în nimic inconsistent şi rece ca o cavernã bolnavă. marea îşi alerga valurile, lingând nisipul trist şi pustiu. iluzia vapoarelor se prelingea pe linia orizontului cu neastâmpãrul copilãriei. işi dădu drumul pe faleza roasă de arşiţa vânturilor, cari molfăind trecerea vremurilor. / lutul lipicios îi fugea de sub picioare cu eleganţa unei amante. mâinile lăsau brazde adânci în carnea galbenă. se propti în betonul cazematei părăsite, tribut adus lui mart  ...continuare .
comenteaza!
modifica
As vrea...
de Adela Adriana Moscu la: 30/11/2004 19:47:00
as vrea din nou sa-ti aud glasul/ În vorbe curgând în suvoi,/ as vrea din nou sa-ti aud pasul/ la fel când treceai pe la noi./ mi-e dor sa ma plimb lânga somes/ cu tine de brat si râzând/ sa mergem agale si lenes/ cu planuri si visuri în gând.../ dar mai sper la ziua de mâine/ când poate te vor regasi/ precum în cântece de doine/ Întâmplari îti voi povesti..../ un lucru e de facut acum/ sperand ca-o sa te vad din nou/ sa-mi iau cu tristete ramas bun/ cu un sarut mic de cadou./ / / copyright, adela-adriana moscu, 1982, new york city, / u.s.a.
comenteaza!
modifica
Frauda la alegeri: Traian Basescu a cerut anularea alegerilor
de Daniel Racovitan la: 30/11/2004 19:10:00
bbc anunta:/ "traian basescu a cerut anularea alegerilor/ candidatul aliantei pnl-pd la presedintie, traian [basescu], a cerut anularea alegerilor desfasurate duminica. traian basescu a declarat ca motivul este ca procesul electoral a fost "profund alterat"./ potrivit bbc, candidatul aliantei pnl-pd la presedintie spune ca votul ar fi fost alterat prin transferarea electronica unei mari parti a voturilor nule in contul lui adrian nastase si al uniunii nationale psd+pur./ consiliul national de coordonare al aliantei pnl-pd s-a intrunit marti de urgenta ca sa analizeze ceea ce numeste "dovezile ca alegerile au fost falsificate"."/ preluat de la revistapresei.ro
10 comentarii
modifica
Unde esti, iubite, acuma...?
de Adela Adriana Moscu la: 30/11/2004 19:03:00
unde esti, iubite, acuma/ ca la piept tu sa ma strângi/ si povesti sa-mi spui într-una,/ cu iubire tu sa-mi plângi.../ sa îmi canti de fericire/ ca în lume ne-am gasit,/ ca si dulcea ta iubire/ nimeni n-a mai pomenit./ zile de singuratate/ În urma le vom lasa,/ necazuri vor fi uitate/ si departe vom pleca.../ vom zbura în lumea larga/ visuri sa ne faurim,/ iubirea noastra cea draga/ va face sa reusim./ poti, iubite, sa-ti închipui/ fericirea ce o am ?/ dragul meu, te rog, hai spune-mi/ ce-as putea tie sa-ti dau.../ pot sa-ti dau iubirea pura/ ce din suflet imi porneste/ sarutându-ti dulcea gura/ caci inima-mi te doreste?/ pune-ti capul în a-mea poala,/ lasa mintea sa-ti  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Roma, 28 noiembrie
de camilla la: 30/11/2004 17:53:00
doar 4 cabine intr-un oras unde lociuesc 60.000 de romani. multi veneau, ca mine dealtfel, din afara (eu am facut 350 de km). multi renuntau cand vedeau 500 de oameni inghesuiti in fata academiei romaniei din roma, intr-un frig de nedescris. dupa trei ore am reusit sa votam, eu si mama... ma intreb daca oare organizarea precara de care au dat dovada angajatii consulari, nu a fost facuta dinandins... pacat! pacat pentru noi care inca mai speram intr-o schimbare si o emancipare, pacat pentru cei de-acasa care nu-si dau seama de greselile pe care le vor plati pe pielea lor!/
1 comentariu
modifica
scrisoarea a treia mircea(geoana) catre traian(basescu)
de chora la: 30/11/2004 15:47:00
la un semn deschisa-i calea si se-apropie de cort un/ plesuv asa simpatic!/ dupa vorba, e din port:/ - tu esti mircea?/ - da, traiane!/ - am venit sa mi te-nchini!/ si sa-mi dai pe la sectoare inca patru-cinci sutimi./ - orice gand ai, mai, traiane, si oricum vei fi sosit./ cat suntem inca-n locale, eu iti zic: bine-ai venit!/ despre partea inchinarii, insa, dom'le sa ma scuzi./ ca-i nastase dupa usa. tot mai plange. nu-l auzi?/ o, tu nici visezi, straine, cati in cale ni s-au pus,/ toata floarea ce vestita a intregului apus./ tot ce sta in umbra crucii, imparati si regi se-aduna/ sa dea piept cu noi. ce nu stii? parc-ai fi picat din luna!/ s-ambracat in zale luc  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Am uitat cine sint …
de camyb1981 la: 30/11/2004 14:09:00
bunica m-a invatat sa-mi respect parintii, profesorii si pe cei mai in virsta, sa nu vorbesc neintrebata, sa maninc frumos, sa nu arunc piinea, sa merg duminica la biserica, sa nu iau nimic ce nu-mi apartine, sa-mi platesc datoriile, sa nu-mi doresc moartea; si-a dorit sa fiu sanatoasa, sa am noroc, sa invat bine la scoala, sa am copii buni… adica sa fiu fericita. m-a invatat toate astea si multe altele … cam tot ce-ti trebuie ca sa fii un om “bun si drept”. n-am intrebat-o niciodata de ce, pentru ca smerenia si dedicatia ei imi dadeau un fior prin oase numai cind ma gindeam cit de greu e sa fii asa cum e ea, si ca probabil trebuie sa fii nascut pentru asta… / dar intre timp am ma  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Ceva miroase urat. Alegerile au fost fraudate?
de Daniel Racovitan la: 30/11/2004 13:27:00
citind presa, nu pot decat sa zic ca ceva pute in legatura cu procentele. diferenta este mica, astfel incat interesul fraudei e enorm./ pareri?
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...