arhiva: 09/11/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Efectul dicroismului linear asupra sferelor de carton
de Rvaan la: 09/11/2004 23:26:00
“dicroismul linear (dl) reprezintă fenomenul prin care o probă, străbătută de o radiaţie policromatică, linear polarizată, îşi schimbă culoarea odată cu rotirea planului de polarizare”/ nimic mai simplu şi totuşi, nimic mai complicat. citatul de mai sus este extras dintr-un curs de biofizică pentru anul întâi, mg. dacă sunteţi în dubiu asupra fenomenului de dicroism linear, puterile mele se opresc aici. dacă, dimpotrivă, dubiul dumneavoastră planează asupra prescurtării, deloc fericite, a locului de predare a biofizicii, pot să vă asigur că ea nu este intenţionată, cât mai degrabă inerţială. inerţială datorită inerţiei gândurilor, iar acest lucru dej  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Anatomia unei venere timpurii
de Rvaan la: 09/11/2004 23:06:00
tu,/ reflexie insolentă/ a privirii mele/ machiate abundent/ cu carnea ordinară/ a seducţiei/ de dinainte de masă/ Îmi alergi/ divergent pe sub pleoape,/ rod diacronic/ al orgasmului meu/ voyeuristic./ libidinos spectacol/ cu miros de salivă/ şi levănţică/ îţi etalezi, neruşinat,/ ochii tăi de fiară/ incert nemuritoare./ senzuală bestie, / ai colţii pătaţi cu poftă,/ palpiţi din carnea ta/ indolent nubilă,/ impertinent de fragedă/ Şi mă-npresori/ cu o sărutare/ obscen de fioasă/ pe obraz.
5 comentarii
modifica
Grădina Hesperidelor [Teatru]
de Daniel Stuparu la: 09/11/2004 20:33:00
(comedie într-un singur act)/ dramatis personae: / bĂtrÂnelul / strĂinul / (acţiunea se desfăşoară în preajma ruinelor unui castel medieval, într-un sat de munte. În apropiere, o poartă mare, de fier blochează accesul spre ruine. În fundal, se aude şuieratul unui tren şi scrâşnetul saboţilor de frână. după câteva clipe, un nou şuierat şi zgomotul sacadat al aceluiaşi tren ce se pune în mişcare. zi caniculară de vară. undeva în spate, cocioaba sărăcăcioasă a bătrânelului. acesta, cu o pălărie de paie pe cap şi cu mănuşi de grădinar pe mâini, lucrează îngenuncheat la rădăcina unei tufe de trandafir sălbatic sub soarele dogoritor al amiezii,  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Fideua
de cameliaim la: 09/11/2004 20:08:00
se face supa de peste cu pestele si zarzavaturile si se strecoara. se opreste supa, pestele se arunca (eventual pisicii, daca aveti)./ intr-o cratita intinsa (preferabil de teflon) se pune ulei si se prajeste fideaua pana cand devine maronie. apoi se pune peste ea supa calda, aveti grija ca sare. se lasa sa fiarba pana cand fideaua este al dente, a absorbit toata supa, iar capetele fidelei se intorc in sus. cantitatile sunt relative, depinde de ce fidea folositi, nu foarte subtire, dar nici groasa, ca apoi nu ia gustul supei. se serveste cu mujdei de usturoi./ este o reteta catalana, iar vara, cand sunt multi turisti, se face "fideua", adica in port se fac multe oale cu fideua care se impart  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Romanii din Kazahstan
de SB_one la: 09/11/2004 19:05:00
romanii din kazahstan fac un apel la romanii de pretutindeni / alma-ata, kazahstan / romanian global news / / 07 november 2004/ primim pe adresa redactiei o scrisoare din partea asociatiei romanilor din kazahstan pe care o redam in continuare./ "dragi romani de pretutindeni,/ am reusit sa intram in posesia unor adrese de e-mail ale romanilor din diaspora si asta ne-a dat curaj sa facem un pas catre ei. noi suntem un grup de romani/"moldoveni" din kazahstan, fosta republica a urss. soarta ne-a adus aici de mai multe decenii, mai bine zis pe parintii si chiar bunicii nostri. fiind printre putinele minoritati din kazahstan neorganizate (in total in aceasta tara traiesc peste 10  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Fahrenheit 9/11 in Romania
de Bufnitza la: 09/11/2004 18:16:00
propaganda politica? se intreaba un cineva... / controversat... adauga repede... / nici una nici alta, sau amandoua impreuna, daca vretzi, filmul arata doar o mica parte din ororile pe care americanii le fac, in primul rand domnul bush... / cel mai bine s-ar putea spune: antipropaganda... / domnul michael moore mai are la activ doua documentare deosebite(pe langa celelalte pe care nu am avut ocazia sa le vizionez): roger and me, primul sau film, si penultimul inainte de fahrenheit: bowling for columbine (ultimul mai mult sau mai putin legat de razboi, porneste de la o tragedie petrecuta intr-un liceu american, in care doi elevi trag cu sange rece in colegii si profesorii lor, ucigand cativa d  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Burse de cercetare in Germania
de Pasagerul la: 09/11/2004 17:46:00
www.intelinews.ro:/ ambasada republicii federale germania anunta acordarea de catre serviciul german de schimburi academice (daad) si societatea helmholtz a 27 de burse pentru doctoranzi si 12 pentru postdoctoranzi. acestea sunt oferite pentru o perioada de 12 pana la maximum 36 de luni./ / viitorii bursieri au posibilitatea efectuarii de cercetari in domeniile pamant si mediu, sanatate, tehnologii de varf, structura materiei, transporturi si cosmos. cuantumul burselor este stabilit intre 1.500 si 2.000 de euro pe luna, iar beneficiarii acestora vor avea la dispozitie «intreaga infrastructura stiintifica a centrelor helmholtz», asa cum se precizeaza in comunicatul ambasadei. termenul-li  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Între azi şi mâine
de Tudor-Cristian la: 09/11/2004 16:13:00
Între azi şi mâine poate fi o noapte,/ sau o zi cu soare, poate mai puţin,/ poate două zile, poate chiar vreo şapte,/ poate, cine ştie ? – pân-atunci murim./ / Îmtre azi şi mâine poate fi o viaţă,/ poate fi o clipă, lungă tot mereu./ Între azi şi mâine e o suprafaţă/ prin care viaţa trece tot mai greu./ / nu există oameni, sunt numai destine/ plutind între primul şi ultimul cuvânt/ Între azi şi mâine poate fi o pâine,/ Între azi şi mâine poate fi pământ./ / poate fi o apă, un ocean, o mare/ În care cuvinte plutesc uşor în larg/ căutând ţinutul mângâiat de soare./ Între azi şi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Plouă
de Tudor-Cristian la: 09/11/2004 16:10:00
târziu m-am uitat pe geam : ploua./ perna era udă, dar nu de la ploaie./ lacrimile-acoperiseră ca şi-o perdea/ privirea-mi cenuşie ca o vânătaie./ / ceasul şăcăne în cameră uşor,/ respir greu, ca dup-un somn lung./ mă uit iar pe geam : plouă-ameţitor./ mă frământă-un gând şi-ncerc să-l alung./ / e-o linişte sumbră, visele sunt stinse/ de-o tăcere grea, de gânduri opace./ dincolo de geam visele sunt prinse/ În mijlocul ploii aşteptând vorace./ / ...am uitat de ploaie şi am plâns puţin./ picură ploaia între ziduri mereu, / plouă maladiv, plouă cu suspin, / plouă în continuu în tot trupu  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Durerea adusa in suflet de sinuciderea celor doi tineri
de Cristall la: 09/11/2004 11:20:00
am aflat aseara de aceasta nenorocire. despre bogdan, olimpicul international la chimie si prietena lui. din ziare. nu cunosc persoanele implicate iar relatarea stirista nu a luat cu nimic din negura ce ti se aseaza pe suflet cand afli despre astfel de lucruri. dincolo de cuvinte, de istoria in sine, e sufletul celor doi. si nu pot cuprinde, banui, intelege disperarea acelor suflete. e dincolo de mine si de orice am simtit vreodata. incerc sa gandesc la ei, insa gasesc in sine-mi doar o tacere prelunga, crispare si jale. dumnezeu sa-i ierte.
3 comentarii
modifica
"Nastase Scatiu"
de Nikolae la: 09/11/2004 10:16:00
/ o istorie adevărată: năstase scatiu (intreg) / / / din literatura română clasică, liceenii învaţă despre duiliu zamfirescu şi ciclul său de romane: “viaŢa la ŢarĂ”, “tĂnase scatiu”, “În rĂzboi”, “ana”. În “tĂnase scatiu”, este prezentat ciocoiul tipic, setos de avere cu orice preţ şi prin orice mijloace, viclean, rău, semianalfabet (nu cunoştea nici o limbă străină, ci doar româna vulgară. deoarece învăţase pe apucate, el avea faţă de boierii adevăraţi, intelectuali de rasă, un complex de inferioritate, bine mascat, dublat de o dorinţă pătimaşă de a deveni şi el boier. tănase scatiu, prototipul ciocoiului vechi, era o  ...continuare .
11 comentarii
modifica
MUDDY sau CUM POŢI DEVENI FERICIT
de alex porc la: 09/11/2004 07:23:00
Închipuiţi-vă un om foarte trist, singur şi totuşi înconjurat de lume, îngândurat parcă, dar asta din cauza singurătăţii, stând la o masă într-un bar, vrând să scrie ceva, ştiind şi simţind că trebuie să scrie ceva, dar în ciuda tuturor acestor dorinţe şi simţăminte lipsit de inspiraţie, incapabil să scrie ceva şi totuşi mulţumit de ceea ce scrie. mulţumit însă doar până la proba contrarie. omul acesta, cu capul doldora de tot felul de teorii şi conceptii, ca urmare a numeroaselor sale lecturi, fiind adică un om „citit", vrea într-adevăr să scrie ceva. d/ ar nu-i reuşeşte, sau dacă reuşeşte, nu reuşeşte să fie convins de reuşita lui. omul a  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Ce simt..?!?
de paris_02 la: 09/11/2004 00:06:00
ma chinui sa iti zic ce simt/ oare ma intelegi?/ sau ai sa crezi ca`ncerc sa mint/ cum fac si ceilalti regi?/ (nu ca asi fi un imparat/ ca nu sunt eu "de vina"/ caci chiar asa, fiind sarac/ tu vrei sa`mi fii regina.)/ ti`asi multumi, dar nu stiu cum.../ caci tu privesti in mine/ si eu observ ca e doar fum/ ce vreau sa`ti zic mai bine./ ma pierd in ochiul tau senin/ ca`ntr`un ocean de stele/ si doar sarutul tau sublim/ ma plimba printre ele./ tresar din nou si`mi amintesc/ ceva am pentru tine/ dar cand casc gura sa rostesc,/ nu stiu...ceva ma tine/ te uiti in ochi`mi tot mai des/ ai inteles ca`n mine/ se duce`o lupta...greu de`ales/ si sa zambesti iti vine./ si tot n`am reusit sa s  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...