arhiva: 17/12/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Mos Craciun in secolul 21
de svetlanamaria la: 17/12/2004 22:42:00
...pe scurt...peste 7 zile va mirosi a brad(la cat mai multi, sper)...va ninge macar un pic...?! pe scurt, va fi pana la urma si 2005.../ a la longue...speram, trancanim, dar nu prea facem mare lucru... ne defulam in citit ,scris, net, ...vine vacanta, unii la munte(putini, sau oare mai multi?!)...altii in si dupa blocuri, la tara.../ a la longue: hai sa fim veseli, dar si un pic seriosi, hai sa nu mai visam doar noaptea si sa cercetam horoscoape, hai sa nu uitam ca mai avem si suflet...dar sa ramanem pragmatici.../ ...in ajun de mos nicolae am auzit ceva frumos la tv,...si unul din cadourile pentru cei dragi ai mei a fost un carton cu acele lucruri pe care vi le daruiesc si voua, poate nu le  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Poveste de mahala
de Emma Brad la: 17/12/2004 17:02:00
cele mai multe lucruri pe care le fac (debitate desigur de o minte sclipitoare ca a unui soldat ce dezertează intrigat că nu a primit email de la x sau y) sunt răutăcioase./ haha!/ mă uitam la mama cum îşi ridicase mâinile în aer cu acelaşi gest pe care îl stiam atât de bine şi, bineînţeles, aceeaşi replică./ "elenoooooo, dacă luai, maică, un român, bătaia dracu’ ce mâncai. da’ l-ai gasit pe prostu’ ăsta, că dacă era unu’ ca tac’tu...hehe, maică, pe mâna mea să fi fost, jar mâncai...."/ aceeaşi placă, aceleaşi replici... parcă mi-ar fi fost soacră, nu mamă (dar las’ că nici eu nu sunt de pus pe rană)./ nu o mai ascult. Ştiu exact care va fi  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Perna
de gligor la: 17/12/2004 14:28:00
prima revelatie a indepartarii de casa parinteasca am avut-o atunci cand, plecat fiind pentru o oarecare perioada, m-am culcat intr-un pat strain, care avea o perna foarte tare pentru cap./ in primul moment n-am stiut ce-mi lipseste pentru a avea somnul cel din patul casei mele, dar dupa foarte scurt timp mi-am dat seama: imi lipsea perna cea moale "ca o perna", aranjata de mainile mamei! si-atunci abia am realizat ca se produsese acea despartire de locul unde am invatat sa respir, sa privesc, sa simt, sa sper, sa astept,...despartirea de "gaoacea primordiala" care este casa parinteasca./ de cate ori imi intind trupul in cautarea odihnei intr-un pat cu o perna tare la cap, am automat simtaman  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Melania si iubirile ei bicefale
de laura elina la: 17/12/2004 14:25:00
melania este o femeie despre care nimanui nu ii daduse prin cap sa se intrebe daca nu cumva isi pune ochelarii cu lentile groase, rotunde, mari cit farul din constanta (asta, desigur, numai si numai in orele ei de intimitate, cind e convinsa ca nu o priveste nimeni) ca sa citeasca pe ascuns, in acest secol lipsit de aplecare catre cultura, carti din acelea… grele./ cartile, se stie, vor face intr-o buna zi din ea, cum s-ar zice, un om cultivat./ de vreme ce picioarele ei lungi pina in amigdale, mostenire directa pe linie materna, nu ii adusesera nici un avantaj social, in afara de acela ca o ajutau la deplasarea bipeda, nu-i ramasese decit sa se retraga in lumea ei mioapa si sa mediteze, cu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Labirint
de alura la: 17/12/2004 12:27:00
e-nchis labirintul de doruri si vise,/ e intuneric in sufletul meu rastignit./ mangaierile tale alina,/ e poate mai mult decat mi-am dorit./ nu stiam ca vom fi / acum, aici, impreuna/ nu speram sa ma ajuti atat de mult/ dar oare iti pot multumi/ fiindca imi simt sufletul pustiit!?/ am pierdut durerea, / dar am pierdut si iubirea.../ sa regret? sau, mai bine, sa sper?/ e infinit de greu sa-ti infrangi teama/ ar evada visele/ proiectate acum intr-un cuget cernit./ asa multa tristete, deznadejde.../ o...doamne!/ unde-i minunatul meu suflet?/ unde-i omul?/ ii va tamadui el oare/ ranile sangerande?!/
2 comentarii
modifica
Ultima noapte de garda
de alexbrie la: 17/12/2004 12:11:00
mama m-a luat cu ea la scoala. face de garda. si tata a facut de garda, ieri, la scoala lui. e iarna. e zapada. e frig./ la scoala nu mai e nimeni la ora asta. facem de garda in biroul directorului. e frig, dar suntem imbracati gros. avem un termos cu ceai. mama mai fumeaza din cand in cand si mai citeste dintr-o carte. e noapte. afara e intuneric; in fine, nu chiar; e luna, e senin, sunt stele, e zapada. afara e intuneric si nu prea, zapada straluceste ca o pulbere de diamante; am invatat expresia asta la scoala; expresii si cuvinte frumoase. mi-am notat-o si in vocabular. am cu mine vocabularul, dar nu imi vine sa citesc./ e liniste. nu stiu de ce trebuie sa facem de garda. e prima oara  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Felicitări domnule Ciuhandu! Timisoara, inima României adevărate
de stancosty la: 17/12/2004 09:45:00
felicitări, domnule ciuhandu,/ pentru gestul care a mai dat un pic de demnitate celor jigniti de actiunea nesăbuită a lui iliescu, omul care, în calitate oficială, a tinut să mai dea o utimă palmă adevăratei românii./ cei care au trăit si au avut ochi să vadă ce a fost de văzut în democratia originală a ultimilor 15 ani au un motiv in plus să regrete că votul din 28 noiembrie nu a reusit măcar să ducă pnt-cd-ul în parlament./ refuzul dumneavoastră de a primi aceeasi decoratie pe care iliescu a înmânat-o si lui c.v. tudor si altora ca el imi arată ca în românia mai sunt si oameni demni, desi acum este vremea parvenitilor si impostorilor./ fie ca acest gest să treze  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Scrisoare (de multumire) tovarăsului Iliescu
de stancosty la: 17/12/2004 09:33:00
mult stimate si iubite tovarăse iliescu,/ în aceste zile de mare sărbătoare, tinem să aducem omagiul nostru celui care ne-a fost cârmaci timp de 15 ani (4 ani prin reprezentanti) si care astazi, din pacate, trebuie să ne părăsescă de ochii lumii (de altfel, noi am cerut o derogare de la constitutie, pentru ca să mai rămaneti, dar, din păcate au fost unii cârcotasi, care ne-au băgat sula-n coaste ...)./ oricum noi nu vă vom uita si suntem siguri că între timp ati crescut demni urmasi, care să vă preia munca si să o ducă pe culmile cele mai înalte ale democratiei originale ale cărei baze le-ati pus./ tinem minte si acum cum ai venit matale la televiziune pe 22 si ai înf  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Mishto si Hai sictir
de nasi la: 17/12/2004 08:20:00
sa nu inteleaga nimeni ca injur pe careva.../ dar stind si gindindu-ma putin la subiectul cu tiganii (pardon! rromi) sunt destul de multe elemente de limbaj adoptate de romani (cu un singur r). si nu numai de la tigani./ pe cind eram inca in romania chiar am auzit la tv cuvintul "mishto" si nu o singura data./ si bineinteles vestitele certuri (nu la tv)care se incheie frustrat cu un "hai sictir" (asta parca vine de la turci?)/ dar "bafta"? - eheeee, bafta la examen, bafta la interviu....?/ "beshteleala" - asta de unde vine ca nu prea suna romaneste, dar s-a culcusit confortabil in limba romana?/ ce sa mai zic de "mersi frumos" - de au ajuns "plozii" in scoli sa se mire la ora de franceza "ia  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Scrisoare deschisa catre Traian Basescu
de Cristian C. FRANCU la: 17/12/2004 02:14:00
acum 15 ani, n-am dat jos de pe steag stema / ca sa fim condusi de minti luminate... cu lanterna.../ ei bine... e timpul sa ii poftim in scaunu' electric al istoriei sa se odihneasca. e vremea adevarului! s-o rupem definitiv cu trecutul!/ intra in the movement - intra pe http://www.performyourmagic.blogspot.com/ / si citeste 'scrisoarea deschisa' catre traian. / ce faci dupa depinde de tine...
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...