arhiva: 21/12/2004


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Bush-Personalitatea Anului
de Pasagerul la: 21/12/2004 21:39:00
time magazine l-a desemnat pe g.bush personalitatea anului./ care e alegerea voastra?
147 comentarii
modifica
Din verde crud
de bryzzz la: 21/12/2004 17:19:00
speranţa-mi este azi cuvântul/ şoptit pe margine de buză/ din scăpărat de sfadă dură/ spre-ntâia flacără difuză/ ce-aprinde candela iubirii/ în cuibul fraged al simţirii./ un ciob salvat dintr-o oglindă/ sorbind lumina zgâriată/ a dorului mocnit în umbră/ îmi redeschide dintr-o dată / braţe întinse către soare/ cu fâlfâiri ce vor să zboare./ din rădăcini cu trup de neguri/ mă-nalţă albatros cuminte/ peste talazuri de albastru/ şi-mi reînnoadă legăminte/ pe verde crud de cutezanţă/ eternul mugur de speranţă/ şi ..iată-mă, mă-ntorc în topul/ crăciunului cu primăvară/ înmugurind urări de bine,/ reacordând a mea chitară/ de diasporă româ  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Sarbatori fericite!
de camyb1981 la: 21/12/2004 16:03:00
sa fiti sanatosi, iubiti, sa aveti parte de tot ce va doriti voi, tot ce e mai cald si mai frumos pe lumea asta ... sa ne reauzim/recitim:) cu bine in 2005, ca eu nu prea cred ca o sa am cum sa va mai scriu anul asta./ asa ca va pup cu drag, s-aveti grija de voi!/ numai bine!/ camelia
comenteaza!
modifica
Meditaţie
de bryzzz la: 21/12/2004 15:04:00
agăţată de ultimul ram / în lumina pală de ceară/ lumea de aur unde trăiam/ clipea pentru ultima oară;/ ...şi-aveam doar o mână de ani./ prinsă în cursă de prizonier,/ simţind cum neantul mă pierde,/ un braţ dur de la pământ la cer/ m-a aruncat în lumea verde/ la ţărmul sorţilor de-orfani. / cât oare traiul meu sihastru/ se va scălda în clorofila/ coaptă din galben şi albastru/ care-mi framântă crunt argila/ ce nu se vrea în bolovani?/ la vremea dată când sorocul/ va stinge focul meu de astră,/ din verde el mi-o muta locul/ în lumea veşnică albastră,/ fără contururi, fără ani..,/ iar clipele ce-atunci m-or pierde,/ vor albăstri şi lumea verd  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Fantezie de ..du-te - vino
de bryzzz la: 21/12/2004 15:02:00
când roşul patetic izvorăşte din valuri/ şi plânge risipit / de jos în sus peste nedefinit / întorcându-se circular/ într-un singur ochi cuminte de jar, / eu mă nasc umbră din ape mergând către maluri/ şi ..în jocul acesta de invers / din umbră cresc om, / mă fac maimuţă, crocodil, pasăre, pom,/ trec la fluture, larvă, moleculă, atom,/ ca să mor într-un vers/ devenind etern ..univers./ apoi, implicată ciclonic pe contratimp,/ mă răstorn fir cu fir/ prin clepsidră ochi de-abis, de zefir/ şi de-odată, paradoxal,/ invulnerabil revin la normal/ preschimbându-mă în destin uman, în anotimp./ păşind cu calm peste vreri de revers/ intru prin tină/ într-un bob  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Imbolduri
de bryzzz la: 21/12/2004 14:57:00
plouă!/ lasă-te în mrejele apelor/ şi visează că vălureşti./ nu eşti răcoare când pluteşti?/ arde!/ lasă-te mistuit de patimi/ păcătuind răscolitor./ nu jăruieşti spre scrum fior?/ vântuie!/ lasă-te fluturând pe zefir/ şi-ademenit de fantezii./ nu legeni flori de poezii?/ ninge!/ lasă-te sărutat de poveşti, / tresari în tine-un prunc de vis./ nu te strecori în paradis?/ sarută!/ lasă-te atins de dorinţă/ şi fă-i speranţei loc să stea,/ dar nu iubi fără iubirea ta!/
comenteaza!
modifica
Licăriri
de bryzzz la: 21/12/2004 14:54:00
noaptea cerul plânge după soare:/ risipite, lacrimile-i curg/ şi din fiecare picătură/ se răsfrânge-o rază de amurg./ dimineaţa plânge după stele:/ boabe reci de sticlă se preling/ şi în fiecare picătură/ tremurânde stelele se sting./ zilele-şi abundă laolaltă/ haine-ntinse alb peste zenit/ şi cu orişicare unduire/ te-ar îmbrătişa la nesfârşit/ către serile de-albastru tainic,/ când tresar din amintirea ta/ printre gene licăriri timide/ la chemarea ce-napoi te vrea../
comenteaza!
modifica
Necesitatea de alegeri primare in Bucuresti
de Pancho Villa la: 21/12/2004 12:39:00
se conturează prima dispută serioasă în sînul alianţei: cine va candida pentru primăria bucureştiului? alianţa riscă să iasă în faţă cu persoane şterse, capabile doar să manevreze aparatul de partid pentru a obţine candidatura. s-ar putea ca alegătorul bucureştean fidel lui băsescu să fie şantajat: ai de ales între o figură ştearsă care poartă ştampila “garantat de băsescu“ pe frunte şi un reprezentant al psd. sau stai acasă. ieşirea din dilemă este simplă: organizarea unor alegeri primare deschise (open primaries, pe model american), prin care bucureştenii să decidă cine este cel mai bun candidat. bucureştenii le-au fost fideli şi ar fi meschin din  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Imposibila schimbare
de ampop la: 21/12/2004 12:04:00
vacaroiu presedinte al senatului. al doilea om in stat unealta docila a lui iliescu. dupa uzurparea tronului lui ceausescu cu sprijinul kgb-ului, iliescu are controlul. 15 ani de domnie iliesciana vor fi urmati inca de multi ani...din pacate alegerea lui basescu a devenit un fas imens, o bucurie a prostilor...(intre care am fost si eu insumi, "am fost (si eu...)un dobitoc" bucurandu-ma)...figuri sumbre de comunisti inraiti ne carmuiesc si azi destinele...unde va fi oare lupta cu coruptia cand "they are in control". kgb/fsb uber alles. paradoxala societate, tara nato cu fraie de la moscova...bravo putin!
1 comentariu
modifica
De-ale politicii
de stancosty la: 21/12/2004 09:37:00
Îmi place să cred că sunt un observator relativ obiectiv al vietii politice românesti./ ceea ce am văzut în ultimele zile îmi dă prilejul de a face unele observatii, pe care as vrea să le spun si altora./ aseară, târziu, după o bălăcăreală generală, presedintele băsescu si-a rostit discursul de investitură./ observatia mea cea mai importantă este aceea că presedintele nu poate spera într-un ajutor prea mare din partea parlamentarilor aliantei./ acestia stiu deja că presedintele are o marjă de manevră limitată de conditia de neapartenentă la o formatiune politică si, în consecintă, l-au abandonat si si-au vazut mai departe de-ale lor./ desi printre alegătorii dom  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...