arhiva: 27/12/2004


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Culoarea in viata
de mya la: 27/12/2004 19:17:00
cercetarile stiintifice au ajuns la concluzia ca existenta culorilor in viata oamenilor le influenteaza existenta. undele creierului daca pot sa zic asa...reactioneaza diferit fata de o culoare sau alta. studiile arata ca albastrul si verdele, de exemplu...au o influenta calmanta asupra persoanei ce poarta aceste culori (sau le vede in jur). la polul opus...nu o sa vreti sa va vopsiti peretii dormitorului sau sufrageriei in negru. pe voi ce culori va atrag? simtiti influenta lor sau nu?/ p.s. pentru administratori: nu vreau anonimi! multumesc :-).
22 comentarii
modifica
S-a propus noul guvern
de stancosty la: 27/12/2004 13:04:00
in românia, alegerile au fost câstigate de soros./ aseară, domnul prim-ministru desemnat tăriceanu a anuntat propunerile pentru noul guvern. dincolo de faptul că un guvern asa de eterogen n-a avut nici cdr-ul în 96, nu se poate trece cu vederea peste câteva aspecte care mă fac să cred că supozitia din titlu, care nu-mi apartine, ci a fost lansată de c.v. tudor, contine un sâmbure de adevăr./ dacă cooptarea doamnei renatte weber printre consilierii prezidentiali putea să fie doar o întâmplare, prezenta doamnei monica macovei printre ministrii propusi în noul guvern nu mai poate lăsa loc de interpretări./ trebuie să subliniez încă de la început că nu am a le reprosa cel  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Intuiţie de rădăcină
de bryzzz la: 27/12/2004 11:33:00
vântul ursuz de miază-noapte/ mă vrea inertă şi beteagă,/ deşi eu sevuiesc rutină/ de respectată rădăcină/ crescând arome dulci şi coapte./ că-i iarna-n praguri, nu e şagă./ ea-mi scrijeleşte orice venă/ încolăcindu-mă-n dilemă;/ trist, mă-nfioară-n umilinţă./ de gheaţă-s nodurile-mi frânte./ se-opreşte seva cristalină/ pe-un gâlci încremenit în tină/ şi mă include cu căinţă/ în staticul iernii cărunte/ să mă dospesc în aşteptare/ cu neiertată nepăsare./ de mi-ar lăsa măcar fărâma/ care să-mi pâlpâie speranţa/ că pot păstra la piept de tină/ miracolu-mi de rădăcină,/ eu m-aş argintui ca luna/ redobândindu-mi cutazanţa/ şi-  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Roua
de bryzzz la: 27/12/2004 11:30:00
tu, picătură rătăcită/ din lacrimă de stea/ trezind genele zorilor/ si tresărind pe-a mea/ tremuri aprinsă de dorinţa/ să te scalzi cu soare/ lipind pe trupul gol, febril/ foc de sărutare/ şi uiţi că viaţa e-o minciună/ netăgăduită/ pentru-oricare existenţă../ tu strop fragil, uiţi că/ la o răscruce de petală/ o gură-nsetată/ se cască nesăţioasă/ să te soarbă toată./ eu tare aş vrea să te salvez/ într-un ungher tăcut/ din recele de umbra mea,/ dar vai, ..te-am şi pierdut!../
comenteaza!
modifica
Dacă..
de bryzzz la: 27/12/2004 11:14:00
dacă ochii toţi ar fi avut degete,/ atunci ai mei/ ar căuta febril inima ochilor tăi/ să-ţi răsfoiască lumina/ din imagini ne-mpărtăşite încă./ dacă buzele mele ar fi putut fi braţe,/ le-aş şerpui liane / pe trupul copacului tău/ să curm neliniştea-i din seve/ cu sărutări flămuite-n frunzare./ dacă mâzga îsingurării şi ura/ ţi-ar cotropi zenitul,/ aş vântui arşiţa gândului meu/ peste tot ce e vaiet în tine/ până te-ai reclădi ziuă-nsorită, curată./ aş destrăma catifea albă de stele/ şi neaua valului de lună/ să îmi urzesc strai feciorelnic,/ dacă măcar pentru o noapte/ m-ai cuibări în dorul tău mireasă./ Şi dacă aş şti cum să  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Spune-mi !
de bryzzz la: 27/12/2004 11:10:00
spune-mi că iarna-i doar o glumă/ în care fluturi albi tresar/ valsând pe portativ de lună/ cu zâmbete de chihlimbar./ spune-mi că nu există ură/ că mor tristeţi în orice gând,/ că nu-i în nici o bătătură/ vre-un prunc de foame lăcrimând./ spune-mi că beznele sunt soare,/ lebede albe că-s corbii,/ că lupii nu ucid mioare,/ ochi de vultur că au orbii./ spune-mi că ninge cu speranţă/ pe pragul oricărui cătun,/ că lângă orice cutezanţă/ mâine va fi un moş crăciun. / fă-mă să cred cu vorbe bune/ că-mi vei întinde mana ta/ peste distanţe fără nume,/ să-o regăseşti iubind pe-a mea./ măcar în noaptea cea mai sfântă/ întoace-ţi păcatul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Chiar dacă
de bryzzz la: 27/12/2004 11:04:00
chiar dac-ar vrea buna fortună/ să taie zările-n felii de soare/ şi-n broderii din catifea de lună,/ covor, să mi le-aştearnă la picioare,/ eu aş alege c-altă dată / în locul drumurilor moi, satine / aceiaşi potecuţă înspinată / ce-nsângerând m-ar duce către tine./
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...