arhiva: 16/02/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Dificultăţile democratizării, premisele procesului in Romania
de Mihai D. la: 16/02/2004 18:59:00
dificultăţile democratizării/ o analiză a premiselor procesului de democratizare din românia/ textul de faţă încearcă să identifice câteva din dificultăţile de adâncime ale procesului democratizării în românia, punându-le în relaţie cu pericolul unei analize nereflectate asupra democraţiei şi gândirii democratice occidentale. necesitatea acestei din urmă analize se impune plecând de la evidenţierea greutăţii coroborării anumitor date autohtone de fond cu exigenţe care sunt—structural—de alt factură. / presupunerea noastră este aşadar aceea că ne aflăm în faţa unei duble dificultăţi de adaptare: pe de o parte structura specifică a tradiţ  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Linkuri a-u-t-o-m-a-t-e
de admin la: 16/02/2004 14:32:00
am adaugat un modul care transforma automat in linkuri url-urile scrise sub forma "http://..."/ soarele straluceste, pasarile canta in copaci, viata e frumasa.... dixtractie placuta! :))
comenteaza!
modifica
Pleznitul peste bot
de Florin si atat la: 16/02/2004 14:04:00
re-citesc o carte draga care acum peste 10 ani mi-a deschis pofta sa caut/ sa-mi explic esecul societatii romanesti si cit de departe se intinde neputinta poporului roman- nu-mi sariti in cap inca, cititi pina la sfirsit./ cartea se numeste 'the balcan trilogy' scrisa de olivia manning./ am ajuns la o pagina care are urmatorul paragraf:/ ..."guys says the rumanians girls are intelligent."/ "they're quick. but all rumanians are much of a muchness. they can absorb facts but can't do anything with them. a lot of stuffed geese, i call them. an uncreative people.."(capitolul 2)/ la vremea respective textul m-a intrigat destul de mult, si desi era dintr-un roman/novel, ilustra un punct de ved  ...continuare .
13 comentarii
modifica
O carte ce nu contine litera E...
de Daniel Racovitan la: 16/02/2004 09:02:00
este vorba de "gadsby", de ernest vincent wright. cartea nu contine nici macar o singura litera e, desi aceasta este cea mai folosita litera in limba engleza.../ textul integral il gasiti la http://www.spinelessbooks.com/gadsby/01.html
comenteaza!
modifica
Kim Jung "mentally" Ill
de Horia D la: 16/02/2004 08:44:00
kim jung ill a implinit 62 de ani. ca urmare, micul geniu si-a incercat norocul la golf. agentiile de stiri din korea de nord au anuntat ca a avut 11 gauri pe care le-a facut dintr-o lovitura. / tiger woods beware!!!/ si eu care joc golf de vreo 15 ani nu am avut nici macar un eagle!! cred ca trebuia sa ma nasc galbior, iar taticul meu sa fie dictator suprem... oare care a fost scorul lui nicu?
2 comentarii
modifica
Pashunistul fata cu diaspora
de Daniel Racovitan la: 16/02/2004 04:56:00
observ un leitmotiv in opiniile unor romani in privinta diasporei. / romanul "pashunist" isi inchipuie despre diasporeni ca:/ - abia asteapta momentul reintoarcerii in patria-muma;/ - sunt chinuiti zilnic de un dor arzator de tara;/ - nu o duc bine, toti au plecat dupa covrigi in coada si nu i-au gasit;/ - nu reusesc sa se integreze in noua tara;/ - au uitat de unde au plecat;/ - nu sunt patrioti;/ - sunt niste tradatori de neam si tara ("mama lor!");/ - isi ponegresc tara;/ - se cred mai destepti decat cei ramasi in tara;/ - se lauda cu banii si masinile lor (parca nu gasisera covrigii in coada, dar in fine...)/ - sunt profund nefericiti in tara de adoptie;/ - isi fac de rusine tara, popor  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Catedrala Mantuirii Neamului: dezbatere si vot pe internet
de Daniel Racovitan la: 16/02/2004 03:20:00
dati-va votul si parerea in legatura cu construirea catedralei mântuirii neamului. puteti vota pe internet./ "hotararea guvernului nr. 468 din 18 aprilie 2003 prevede transmiterea terenului situat in municipiul bucuresti, calea serban voda - parcul carol, sectorul 4, in suprafata de 52.700 mp, din administrarea consiliului general al municipiului bucuresti in administrarea patriarhiei bisericii ortodoxe romane, pentru catedrala mantuirii neamului . / construirea catedralei mântuirii neamului in parcul carol implica: dezafectarea monumentului soldatului necunoscut, disparitia singurei zone verzi din aria respectiva, pierderea unuia din cele trei parcuri - monument istoric (parcul carol,  ...continuare .
24 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...