arhiva: 27/02/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Atata dor
de DESTIN la: 27/02/2004 18:49:00
sub seninul cer albastru/ iti vad chipul tau frumos.../ alergand cu pasi "gigantici"/ catre brate ce te-ador./ numai dor,lacrimi,durere.../ sunt acum in viata mea./ cat de dor imi e iubito/ sa te pot imbratisa.../ te privesc iubire pura / cum alergi in calea mea,/ cu aceiasi pasi gigantici/ eu ma indrept spre tine iar./ ne-ntalnim ne imbratisam / buzele rostesc cuvinte.../ banca aceea din penumbra / ne indeamna la iubire./ stam la umbra racoroasa/ a copacilor din parc.../ patru ochi se iau la cearta/ privirile ii impac./ dupa clipe de tacere .../ buzele rostesc cuvinte,/ ochii tai iubire pura/ cer o pace in iubire.../ sub acelasi cer senin/ luminat acum de stele,/ parasim banca di  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Design "Made in Romania"
de ZING la: 27/02/2004 08:52:00
tate art museum, gazduieste zilele acestea o serie de lucrari semnate "brancusi", un reper nu numai pt. lumea artistilor sculptori ci din ce in ce mai des un reper pt. importanti designeri europeni si nu numai. citeam de curand un articol (elle decor italia - dec.2003) despre un designer japonez, isamu noguchi, o figura interesanta, ale carui lucrari declarat-inspirate din patrimoniul brancusian, ajung "made in..."orice altceva decat "japan" ori "romania". se intampla prin anii 1960. astazi, in ce maniera putem discuta de arta contemporana romaneasca, de un design made in romania? nu spun ca lipseste. nu afirm lipseste mercatul de arta romaneasca, nu declar inactiv designul semnat de tineri r  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ion Luca Caragiale, natia romana si exilul in Germania
de Daniel Racovitan la: 27/02/2004 07:49:00
intrebare de o suta de puncte: / de ce oare cel mai mare dramaturg roman, ion luca caragiale, s-a autoexilat (a se citi "a emigrat") in germania, unde a si murit, si de ce a refuzat sa vina in tara pentu a primi premiul pe care natiunea romana i l-a acordat cu onoruri pentru activitatea sa literara?
11 comentarii
modifica
Cum poti deveni un personaj popular?
de Daniel Racovitan la: 27/02/2004 05:24:00
cum poate deveni cineva un personaj popular in mod instantaneu?/ nimic mai simplu: se face pashunist. / va vorbi despre tarisoara noastra romania, despre plaiurile noastre scaldate intr-o lumina blanda, binecuvantate de un dumnezeu care are o afectiune speciala pentru poporul nostru; despre dealurile putnei, maretia alba-iuliei, monumentalul stefan si neinfricarea dacilor; despre cat de urgisit a fost poporul in ultimele doua mii de ani. / va vorbi cu inflacarare despre "carnatii nostri renumiti in toata lumea". va lauda "tuica noastra fara asemanare". va canta "riul si ramul" care ii soptesc secrete milenare in exclusivitate. va vorbi despre "olimpicii nostri care ne duc faima in lu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
"Micul print" online
de Daniel Racovitan la: 27/02/2004 03:55:00
puteti citi online micul print de exupery, tradus in romana:/ http://www.cloudsmagazine.com/6/micul_print_cuprins.htm
12 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...