arhiva: 10/03/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intalnirea
de Daniel Racovitan la: 10/03/2004 10:41:00
intrand in holul imens, cristian simti un miros placut, mirosul bogatiei. cu capul pe spate, se zgai ca un copil la lifturile transparente care glisau incet pe unul dintre pereti. privi in jur. arhitectul, probabil intr-o binecuvantata zi cu soare, gasise de cuviinta sa incalzeasca sticla si otelul, lipind peste tot panouri de lemn si parchet de stejar. / se uita la ceas. isi calculase plecarea inca de ieri, astfel incat sa ajunga cu un sfert de ora inainte. se tolani intr-unul din fotoliile de piele neagra si isi aranja pe genunghi mapa cu dosarul afacerii. / deodata, il napadira gandurile. daca prima impresie va fi proasta?... daca nu-si va gasi cuvintele? isi sterse discret palmele ume  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Ubi bene ibi patria
de Zenyatta Mondatta la: 10/03/2004 04:58:00
am remarcat prezenta in "cafenea" a mai multor romani din strainatate./ exista o "diaspora romaneasca" reala, structurata? as dori mult sa-mi impartasiti din experientele voastre culturale din exil.mai tineti pasul cu haosul cultural roman, cu politica sau situatia sociala disperata din tara? care sint aspectele culturale pe care le agreati in tara "gazda"? <br>banuiesc ca v-ati carat din tara cartile de capatii ,muzicile... tot asa ,banuiesc ca aveti un timp liber limitat (stiu ca acolo chiar se lucreaza!).chiar daca nu aveti joburi legate direct de activitati intelectuale (o groaza de romani exceptionali fac munca de jos -temporar bineinteles) sint convinsa ca va hraniti spiritual.stiu ca e  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Romania Alba si Romania Neagra
de ema word la: 10/03/2004 01:14:00
nu putem fi decit in una din cele doua romanii simultane> in cea alba sau in cea neagra. ma refer aici la cele doua lumi care constiutie polii patriei> lumea bogatilor si lumea saracilor. / azi dimineata, in autobuz, o fetiscana de cartier(dintr/o familie cu trei copii si un somer la masa), aflata in drum spre liceu, citea o pagina dintr/o revista cu vip/uri> chestii,fite, mofturi din lumea imbogatitilor./ acesta este paradoxul paradoxurilor> saracii prefera sa citeasca lucrurui traznite despre cei bogati, si prefera sa/i copie./ in romania alba, cetateanul ei standard nu mai suporta nimic, mai ales nu mai suporta sa i se stie originea, si alege un trai ca in povestile stiintifico fantastice  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...