arhiva: 11/03/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Strainul
de Mircea Pricajan la: 11/03/2004 17:00:00
cred că asta e ultima poveste pe care o încredinţez hârtiei; şi nici măcar nu e o poveste cu adevărat! luaţi-o ca o mărturisire, dacă doriţi. / luna trecută am intrat în cea de-a şaptea decadă a vieţii mele şi, cea mai mare parte din aceşti ani, mi-am câştigat pâinea scriind. să ne înţelegem, n-am avut parte de mese copioase sau de ospeţe de pe urma acestei ocupaţii; în românia a avea succes nu înseamnă a fi citit de cât mai mulţi oameni şi, deci, a face vânzări din care să trăieşti apoi regeşte. cred că au existat doar vreo doi-trei scriitori care să poată face asta şi ei au trăit în perioada interbelică. / alta e situaţia acum. a avea succes î  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Poveste de culcare
de Mircea Pricajan la: 11/03/2004 16:57:00
am pornit de acasă după ora mesei de prânz. pe la trei să fi fost, nu sunt sigur, niciodată nu am fost priceput la cititul orei. soarele începuse de puţină vreme coborârea spre apus; strălucea cu putere, mă lovea în moalele capului (uitasem să-mi iau basca) şi mă forţa să strâng din ochi. am ieşit din curte fără ca cineva să mă vadă. la asta mă pricep. Şi chiar dacă nu m-aş pricepe, cu siguranţă că nimeni nu ar fi băgat de seamă nici dacă aş fi trântit uşa în urma mea. oamenii au un fel ciudat de-a nu mă observa când sunt prin preajma lor. „asta e pentru că ştii să fii discret”, mi-a spus mama o dată şi mi-a explicat ce-nseamnă asta, dar eu cr  ...continuare .
comenteaza!
modifica
The Fugitive Kind -- cu Marlon Brando si Anna Magnana
de Daniel Racovitan la: 11/03/2004 16:54:00
am vazut pe arte "the fugitive kind", cu marlon brando si anna magnana. se pare ca tennessee wiliams a scris story-ul special pentru cei doi./ jocul a fost pe masura celebritatii actorilor. / de vazut./ il puteti (re)vedea in redifuzare la arte-tv in noaptea de 15-16 martie.
1 comentariu
modifica
ETA, Spania
de gabriel.serbescu la: 11/03/2004 13:20:00
azi dimineata in madrid, in urma unui multiplu atentat eta, au murit peste 168 de persoane iar alte 800 au fost ranite, fie usor, fie mutilate, invalide, sau cu sechele psihologice pe viata. printre ele se regasesc spanioli, columbieni, romani, arabi etc, pentru ca terorismul nu are nici un discernamant la ora de a-si alege victimele, la fel cum nu-si are nici o ratiune logica./ atentatul, cel mai dezastruos din toata istoria moderna spaniola, vine in contextul ultimilor pregatiri pentru alegerile prezidentiale spaniole, a ultimei sute de metri electorale, si trist, foarte trist, compasiunea politica publica deja incepe sa castige sau sa forteze voturi./ ca o succinta schita a peisajului p  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Ati mai face armata?
de Daniel Racovitan la: 11/03/2004 12:59:00
intrebarea mea se adreseaza celor care au facut deja [armata]:/ daca ar fi sa alegeti din nou, ati mai face sau nu armata? ce a insemnat armata pentru voi?
13 comentarii
modifica
Atentate teroriste in Spania
de belazur la: 11/03/2004 11:09:00
o alta tragedie, de asta data in spania. 11 martie, dupa 11 septembrie... 11 pare sa fie o cifra cu ghinion./ condoleante celor care au pierdut pe cineva drag in aceste atentate. / / serie de atentate cu bombă în capitala spaniei, madrid/ 11.3.2004 18:13 ora româniei/ În trei gări din capitala spaniei, madrid, au avut loc azi dimineaţă mai multe atentate cu bombă. potrivit ministrului de interne, cel puţin 170 de persoane şi-au pierdut viaţa. doua explozii puternice au avut loc în momentul în care trenul intra în staţia atocha, din centrul capitalei. alte două explozii s-au auzit cam în acelaşi timp în alte două gări din capitală. atacurile au loc cu două z  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Marele poet Mihai Ursachi a murit, poesia sa de geniu traieste
de ema word la: 11/03/2004 09:34:00
ieri dimineata s/a stins unul dintre cei mai mari poeti ai romaniei> mihai ursachi./ traia singur intr/un iasi care poate ca nu a stiut sa/l inteleaga. dar cetatea, fie ea iasi ori bucuresti , nu prea isi mai venereaza artistii...la 63 de ani, traise in citeva lumi diferite> inchisori comuniste , dar si inalte studii de litere si germana, exil, revenire in tara dupa 90, directoratul teatrului national din iasi pentru scurt timp, revenirea la luciditatea intelectualului ce observa cit de absurda este tentativa de democratie romaneasca.../ pe net, adresa unde poate fi (si) citit, este:/ http://www.vlab.pub.ro/equivalences dar si http://equivalences.reea.net/ cautati si veti gasi genialul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ecologically right
de Roxana B la: 11/03/2004 09:07:00
de dimineaţă când m-am dus să-i dau de mâncare, calului meu îi dispăruse o ureche. dispăruse pur şi simplu. am vrut să chem veterinarul, dar, cum nu avea nici o rană şi părea că se simte bine, am renunţat./ l-am chemat însă peste câteva ore, când am văzut că i-a dispărut şi cealaltă ureche şi coada. veterinarul l-a examinat, a văzut şi el că nu are nici o rană şi pare că se simte bine, şi a ridicat din umeri. mi-a zis să-l hrănesc bine şi să-l scot mai des la plimbare, apoi a plecat lăsându-mă singur lângă calul meu fără urechi şi fără coadă./ ne-am plimbat mai mult decât de obicei, căutam să observ vreo problemă, un semn de oboseală, de  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Julia Roberts
de Rascolnikov la: 11/03/2004 06:33:00
de la "pretty woman" la "monalisa smile" acelasi zambet, aceeasi privire, diferite roluri, diferite interpretari, oscar intre timp, aceeasi placere de a o vedea jucand./ ma hipnotizeaza si ma tintuieste in fata ecranului.
9 comentarii
modifica
Simtire
de Rascolnikov la: 11/03/2004 04:17:00
inainte de a gandi mi-am promis sa simt/ si mi-am respecat promisiunea,/ simteam si abia apoi analizam./ unde m-au dus toate astea?/ acum ma aflu la sanatoriu/ sunt aici de cinci ani, sub trachilizante./ daca mai am vreo sansa?/ sigur! oricine are!/
1 comentariu
modifica
Eu
de bluey2564 la: 11/03/2004 02:46:00
vin de nicaieri si merg pretutindeni,/ nimeni nu stie cine sunt si ce-mi place./ niciodata nu raman unde as vrea;/ nimic nu ma mai mira sau doare./ dar eu stiu.../ eu stiu tot ceea ce voi nu mai stiti./ eu stiu ce n-a stiut inca nimeni./ eu stiu si simt de ce bate vantul/ si de ce apune soarele./ eu inteleg soapta amurgului./ eu pot vorbi cu pasari si fluturi./ si totusi, sunt cea care/ vine de nicaieri mergand pretutindeni/ nimeni nu stie cine sunt si ce-mi place./ niciodata nu raman unde as vrea./ nimic nu ma mai mira... ma doare.
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...