arhiva: 15/03/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Florin Iaru: "In 1989 s-a terminat cu optzecismul"
de Daniel Racovitan la: 15/03/2004 15:00:00
florin iaru: "(...) in general, in perioadele de criza istorica apar mari prozatori. e valabil pentru [germania ]de dupa primul razboi mondial, pentru [america]. la noi nu s-a intimplat asta. sint oameni care numai asta fac, se ocupa cu [scrisul]. dar degeaba. parerea mea e ca fac greseala ca merg pe un model care s-a terminat o data cu [1989], modelul optzecist. / toata lumea considera ca ala a fost un stil bun si acum trebuie perfectionat. dar acest model nu era de-sine-statator, era determinat de un context. el exista in functie de presiunile la care eram supusi. nu eram oameni liberi si reactionam in buna masura la ceva exterior. nu cred ca un model ca al nostru ar fi putut sa apara intr-  ...continuare .
87 comentarii
modifica
Imaginea Romaniei in afara
de ionel la: 15/03/2004 13:12:00
de multe ori mass-media americana (si vest-europeana), in cautare de senzational, scoate cele mai socante imagini si fapte petrecute pe tot mapamondul, romania inclusiv. cate unii romani se oripileaza rau de tot si se apuca sa protesteze in scris editorilor sau producatorilor. se merita? are vreun rost sa semnez petitii? eu unul consider toate aceste petitii o pierdere de timp. / de ex, doar ce-am primit azi un email care ma avertizeaza ce exista o petitie pt cnn in legatura cu un reportaj despre traficul de sex, copii si pedofilie in romania:/ http://www.petitiononline.com/cnnrom/petition.html/ petitia este semnata de doctori, profesori si ingineri. mi se pare ciudat ca acesti oameni,  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Sa te caut
de black__angel la: 15/03/2004 12:21:00
sa te caut, de-as putea macar sa-ncerc …sufletu-mi nebun si singur, frematand …te vad, te ating, te simt si te iubesc ...naluc eu oare sunt de atata cautare, sau poate de-o prea lunga asteptare intr-un frig pustiu, incerc sa ma agat cu fiecare pas cel fac de-a ta umbra ce-mi dispare ... strig, disper si ... doare, incotro te duci si de cine fugi ... sunt obosit si tremur la a ta umbra ce-mi apare-n vis ... nu te cunosc, nu iti vorbesc, doar te iubesc ... dar tu m-alungi si fugi ... te joci si iar te-ascunzi .. ramai deci doar o umbra intr-un frig pustiu ce n-o sa-l pot strabate fara tine, fara mine, fara noi … noi, ce am rostit … de-ai fi tu sau eu sau noi …dar sunt doar eu si`aces  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Despre adevar si minciuna
de Radu Herjeu la: 15/03/2004 10:17:00
mi s-a spus de multe ori ca nu exista adevar. ca nimeni nu l-a vazut, ca nu-l poate arata nimeni cu degetul. ca fiecare om isi construieste propriul adevar in functie de informatiile pe care le are, de modul in care a fost crescut, de lucrurile in care crede, de cei din jurul lui. ca nu se poate si e chiar periculos sa incercam raportarea tuturor lucrurilor la un adevar suprem, pentru ca, nu-i asa, oamenii sunt mult prea mici pentru a-l atinge. fiecare cu adevarul lui marunt si neinsemnat, dar atat de important atunci cand il opunem adevarului celuilalt. de nezdruncinat, ca si cand ar fi rupt din acel copac al intelepciunii. / aceiasi oameni care-mi spuneau ca nu exista adevar, tineau cu dint  ...continuare .
25 comentarii
modifica
S-a descoperit a zecea planeta a Sistemului Solar
de Daniel Racovitan la: 15/03/2004 03:43:00
misterul existentei celei de-a zecea planete a sistemului solar a fost elucidat: planeta exista./ nasa va face astazi anuntul oficial. planeta are un diametru de 2000 de kilometri si a fost botezata 'sedna'./ pe de alta parte descoperirea relanseaza controversa asupra notiunii de planeta: cat de mare trebuie sa fie obiectul pentru a fi considerat planeta. o parte din oamenii de stiinta sunt de parere ca nici pluto, cu un diametru de doar 2300km, nu ar trebui considerata planeta./ alte detalii la:/ http://www.cnn.com/2004/tech/space/03/14/planet.discovery/index.html/
6 comentarii
modifica
SUFLETUL OMULUI - Ce-i aia?...
de Paianjenul la: 15/03/2004 00:33:00
ce este "sufletul omului" ?... (definitie va rog!...)/ poate acesta (sufletul) sa existe si sa se manifeste (gindeste? simte? vorbeste?) ca entitate separata de trupul material al individului?/ este muritor sau nemuritor? / precizare: / nu discutam la acest capitol despre sensurile:/ suflet = individ, persoana, etc./ suflet = suflare de viata, energie vitala care intretine pulsul inimii, etc..../ ...ci exclusiv despre acea a doua componenta despre care se crede ca impreuna cu trupul material defineste o fiinta umana!... / sau mai exact: ne referim la acel element despre care se sustine ca in momentul mortii paraseste trupul, fie ridicindu-se la cer, fie coborind in [purgatoriu  ...continuare .
74 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...