arhiva: 16/03/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Exista pocainta in Anglia?
de Gabriel Apostol la: 16/03/2004 16:48:00
cu toate ca bisericile sunt mai numeroase decat geamiile din istambul, aici in bristol n-am gasit pe nimeni care sa traiasca si sa propovaduiasca pocainta in domnul isus. oare e asa prin tot occidentul?<br>
6 comentarii
modifica
Inviere
de alma la: 16/03/2004 11:11:00
toamna in sepia, ca fotografiile de demult. ma intorceam acasa pe un alt drum ca de obicei. langa mine, vantul alerga cu talpile reci peste pielea calda a orasului./ a aparut deodata in capatul strazii. si tot ce a urmat din momentul intiparirii siluetei lui pe retina mea usor aburita de melancolie, s-a desfasurat ca intr-un scenariu fabulos pe care cineva il asternuse cu litere tremuratoare pe marginile ingalbenite ale vreunui caiet, fara speranta de a-l vedea aievea vreodata./ necunoscutul care se apropia nu ma observase, in schimb. continua sa mearga cu umerii usor aplecati, privind absent pietrele pavajului. pasii i se insiruiau, egali si atenti, de parca nu ar fi mers pe o straduta prafu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Avangarda literara in epoca virtualului
de Daniel Racovitan la: 16/03/2004 07:13:00
mircea pricajan scrie intr-un articol despre noua avangarda: / "pe lânga buna cunoastere a nivelului la care a ajuns literatura în occident, noul avangardist român trebuie sa posede si o foarte buna intuitie. Întotdeauna am fost de parere ca geniu este acela care stie sa spuna lucrul potrivit la timpul potrivit. sa ne întelegem, eminescu nu a fost un geniu tocmai pentru ca atunci când s-a gasit el sa spuna ce-a avut de spus era deja prea târziu: marii romantici fie murisera, fie-si traiau ultimii ani de viata în bratele senilitatii. / am amintit de eminescu pentru ca e simptomatic cazul lui pentru întreaga literatura româna. chiar si când ne-am crezut mari avangardisti, a trebui  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Somnul raţiunii şi victoria al-Qaida?
de ampop la: 16/03/2004 04:07:00
urmăream ieri prezentarea pe câteva canale de ştiri româneşti a victoriei socialiştilor din spania ca rezultat al unui vot “emoţional” împotriva popularilor care au târât spania în alianţa cu statele unite. atentatele teroriste se pare că au avut un efect. au putut schimba pe ultima sută de metri balanţa politică. nu sunt un adept al războiului, dar “pacifismul” iraţional nu face decât să potenţeze puterea structurilor teroriste. paradoxal, al-qaida a învins de această dată. frica primează. “de ce să ne opunem noi terorismului”, ar suna manipularea subtilă a mass-mediei româneşti. “vedeţi, dacă votăm nişte pacifişti şi nu ne mai alăturăm impe  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Religia mortii
de Ingrid la: 16/03/2004 00:24:00
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=4&article_id=74839/ un articol a lui cristian tudor popescu/ religia mortii / o intrebam deunazi pe maia morgenstern daca mai are rost exhibarea violentelor si cruzimii cu latex si vopsea rosie intr-un film despre iisus, de vreme ce violentele si cruzimea reale ne coplesesc pe zi ce trece. dupa interviu, am vazut "the passion of the christ". dupa film, am vazut "trenurile mortii din madrid" in regia al-qaida. ca filmul lui mel gibson nu e nici antisemit, nici prosemit, dar este protampit, nu e cine stie ce surpriza. asa cum banuiam, din capul flacaului australian cu ochi albastri n-a prea avut ce sa iasa. nu stiu  ...continuare .
10 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...