arhiva: 22/03/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Vise
de Aminda la: 22/03/2004 17:33:00
in jur porumbei si tot felul de straini. ea, in compozitia centrala a tabloului, statea pe banca, sprijinindu-si manutele de banca murdara. se simtea un fel de chaplin intr-un film mut, cu pantofii si sufletul prea mari pentru parcul respectiv. / nu avea un sir fix de ganduri. zburda jucaus prin toate posibilitatile, holbandu-se din cand in cand la un trecator frumos, la o mama sau la o masina ca acelea din revistele pe care oamenii le mai lasau pe bancile parcului. / avea un palton lung, cu maneci aproape pana la genunchi, o caciulita neagra si niste pantofi mai mari cu cel putin 4 numere decat piciorusele ei. era tunsa scurt, cu un breton care nu ii ajungea nici pana la jumatatea frunti  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Infrapoem
de alma la: 22/03/2004 15:33:00
afara e soare. / in borcanele de ciment ale blocurilor / plutesc chirciti in urme de racoare/ fetusi de primavara./ canta usor si cresc in etape./ intr-o zi, crusta de caramida o sa crape / si dintre cojile rosii/ or sa zboare miliarde de cuvinte triste/ din care toamna o sa-si confectioneze poezii simboliste./
2 comentarii
modifica
Nevoia de oameni
de Radu Herjeu la: 22/03/2004 09:20:00
m-a socat intotdeauna si n-am reusit niciodata sa gasesc o explicatie multumitoare fenomenului ( pentru ca, in lipsa unei determinari constiente, ramane un fenomen “natural” ) care domina evolutia ( sau involutia ) unui tanar. / eu am o mica problema cu lucrurile pe care nu le inteleg. nu le pot accepta ca atare. fiind un rationalist, am nevoie de explicatii. dar nu cu asta vreau sa incep. ci cu fenomenul amintit mai sus. un amestec exploziv de tendinte contradictorii, de impulsuri divergente, de manifestare simultana a unor nevoi antagonice. cu alte cuvinte, acea stare dureroasa cand vrem sa facem un lucru si, in exact acelasi moment, nu vrem sa-l facem. este ceea ce psihanalistii au d  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Basme
de lethal88 la: 22/03/2004 09:09:00
e ca-n basme/ de zile si nopti/ ai ochii ca doua astre / si porti .../ flori albe de mar / in galbenul tau par ./ / cu drag, de la silviu !/ /
1 comentariu
modifica
Gregorian Bivolaru - MISA, guru şi servicii secrete
de ampop la: 22/03/2004 05:19:00
se ştie că în anii ’80 mişcarea “meditaţiei transcendentale” a adunat un grup important de intelectuali români, cu o tentă de dizidenţă anticomunistă. securitatea a trecut destul de repede la sufocarea mişcării, cu “mijloacele ei specifice”. unii dintre membri au fost însă racolaţi de către băieţii cu ochii albaştri, care şi-au dat repede seama că “meditaţia” poate fi folosită şi în sens invers pentru o “spălare a creierelor” şi o îndoctrinare în sensul dorit de organele de partid şi de stat. astfel, mici sau mari “guru” au servit organele securităţii înainte şi după 1989./ remarcăm ca punct central al ideologiei misa lupta cu “cons  ...continuare .
239 comentarii
modifica
Raport de ţară
de Viviana Pulseu la: 22/03/2004 04:23:00
voinicul meu, ţestoasă, precipitat brânzos,/ Şade ursuz la masă în faţa unui os./ cu puşca vânătorul îşi trage lângă oază/ un câine mare, vesel, ce doarme şi visează./ cartofii stau la pândă, cu bulbii răsfiraţi,/ trei oi behăie aspru: "să ne avem ca fraţi!"/ o doamnă cu umbrelă se plimbă prin moloz,/ eu stau ca vrăjitorul, stăpânul peste oz./ amicul meu tiberiu pozează lângă-o stâncă/ zicând că dorul crâncen, de ţară îl mănâncă./ ce ştie el, tiberiu, ce va să zică oaia,/ că ţara se scufundă atunci când vine ploaia./ curând se lasă seara, şi vânătorul pleacă./ Şi, când ajunge acasă, mănâncă şi se culcă!/
1 comentariu
modifica
Sturzul
de Viviana Pulseu la: 22/03/2004 02:47:00
ludmila este frunza/ din casa de boieri/ ce vizitam adesea/ cu poftă de plăceri./ mă fascina cu trupul,/ sugeam prin piele apa/ Şi servitorii, galişi,/ aplaudau. Şi gata!
2 comentarii
modifica
Primul numar al revistei "Cultura"- un esec
de ema word la: 22/03/2004 00:07:00
dupa incheierea "afacerii dilema", un praf toxic s-a asternut peste aceasta chestiune, devenita intii subiect de discutii, iar mai apoi un subiect uitat./ dar iata ca a aparut noul subiect de polemici: cu bani multi si cu echipa buna, revista "cultura" (saptaminal de lux, la pretul de numai 20 000 de lei), editata de insitutul cultural roman./ dupa primul numar, se disting: 1. un redactor sef care era bun in tableta de la romania literara dar nu mai e la fel de bun aici. 2. intentii nobile, dar care esueaza datorita unei modeste prestatiii, chiar amatorista, cu toate ca poarta semnaturi destul de importante 3. o abundenta grobiana de recenzii facute cu toptanul, recenzii de carti impor  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...