arhiva: 24/03/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
abordare simplista
de geraldine la: 24/03/2004 11:28:00
o zi cu zapada/ cu masini impotmolite,/ si strazi imbufnate./ soarele nu anima/ copacii inghetati./ risti s-aluneci/ in monotonie./ ciudat…/ m-am ridicat din zapada/ sorbind raze crispate;/ m-am invelit cu zgomot/ si clipe omogene/ mi-au sedus vorba;/ m-am inchinat/ si-am stins cerul./ noapte buna/
comenteaza!
modifica
Strada cu zane
de geraldine la: 24/03/2004 11:27:00
trupul adoarme/ un vis intre coarne/ si tainic aduce/ un sunet de cruce./ ceruri stinghere/ si ape de fiere,/ ceruri patrate/ si zane trucate,/ alearga sub flori/ in urlet de zori/ si-aduna in lunci/ muritori intre stanci;/ suflete fura,/ chinuri indura;/ in noaptea cu luna/ glasuri rasuna-/ le-ascund intre ape/ sub aripi de soapte/ caci inimi dospesc/ si pleoape tusesc/ pe straa cu zane/ sub frunze stapane,/ pe strada din vant/ pe strada-mormant.
comenteaza!
modifica
Uriasa
de geraldine la: 24/03/2004 11:22:00
lumina rosiatica a apusului de soare deseneaza iluzii in jurul crucii pe care o privesc. imi pare ciudat, de parca s-ar desprinde din visele mele un cavaler urias…cu armura ruginita si parul crescut in dezordine care vine sa o trezeasca din morti. a fost odata o tanara imensa. era atat de mare, incat nici macar nu mai incapea in casa in care traia alaturi de tatal sau. statea ascunsa toata ziua, pentru ca oamenii erau rai si spuneau tot felul de lucruri, cum ca si-ar fi vandut sufletul diavolului si-si primise pedeapsa…sa devina un urias. fata iesea din casa numai seara, caci intunericul o apara de privirile iscoditoare ale oamenilor…si-asa intr-o noapte, langa raul unde se ducea de obi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
O cola, va rog. Dar sa fie rece.
de Daniel Racovitan la: 24/03/2004 10:02:00
am locul de langa culoar. as fi preferat unul la fereastra, dar ghisetista de pe charles de gaulle mi-a spus ca din pacate pe ultimul tocmai l-a dat. geanta e sus, in compartimentul de deasupra scaunelor. ascult bizaitul aerului conditionat si ma uit la speteaza scaunului din fata. peste cateva ore voi fi in bucuresti. nu mi-am vazut familia de un an./ -- excusez-moi monsieur...*, aud langa mine. o dama imi face semn ca vrea sa se aseze. are locul de la fereastra, norocoasa. e imbracata intr-un tricou negru, cu decolteu la spate, si un fel de brau de paiete aurii, lucind metalic si oriental, lat de doua palme. incerc inutil sa identific parfumul dulceag cu care imi infunda narile./  ...continuare .
72 comentarii
modifica
Vis
de Qbelle la: 24/03/2004 05:45:00
intro :/ crina e o fata cu care practic pot sa spun ca am copilarit - statea pe babes, vis-a-vis de blocul unde locuiam intr-o vila duplex. tatal ei era persoana importanta - capitan la militie, baiat educat, din familie buna - ciudat, dar adevarat. ea, in ciuda tatalui ei s-a dezvoltat sub forma unui baiat grasutz, tunsa scurt si cu un caracter urat. am revazut-o in perioada facultatii, se maritase cu unul care 'lucra' in spania, de care ulterior am auzit ca a divortat. m-a speriat cand am vazut-o - avea cred ca 23 de piercinguri.../ ......................................................................./ se facea ca mergeam pe strada prafuita a unui orasel de provincie, intr-o zi de dumin  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ion Antonescu, omul
de Daniel Racovitan la: 24/03/2004 04:06:00
motto: ce face omul cand nu mai are loc de atata maretie? raspuns: website!/ despre ion antonescu./ citez: / "statură impunătoare, înfăţişare agreabilă, om hotarât, ambiţios, energic./ gândire pozitivă caracterizată prin entuziasm şi optimism, fapt ce presupune privire către viitor şi încredere deplină în propria capacitate de acţiune; stăpân pe sine, îşi alege totdeauna echipa de lucru excelentă./ stil managerial democrat, cultivă spiritul de echipă, ascultă opiniile subordonaţilor, le acordă libertate de acţiune, fiindu-i colaboratori."/ "este pasionat de istorie, iubeşte pictura clasică, muzica bună, florile.../ Îi place mersul pe jos,  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Adevarata sursa de anti/americanism este Rusia
de ema word la: 24/03/2004 02:10:00
se pare ca vom mai vorbi despre rusia, cu teama si neliniste. dar in jurul ei pluteste astazi o tacere suspecta. eu una cred ca mare parte din cantitatea uriasa de val terorist musulman a fost alimentata de serviciile specializate rusesti de sub putin. ei profita la ora actuala de ajutorul mare oferit de usa si occident(ajutor destinat, inca din 1990, controlului saraciei interne si prevenirii unor razboiale civile), dar pe de alta parte tot rusii, care prin primakov si putin sint total anti/israel, agita armele, aprovizioneaza cu arme si logistica miscarile fundamentaliste islamice si contribuie decisiv, prin regia de tip kgb, la cresterea sentimentului anti/american si anti/ european in lum  ...continuare .
39 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...