arhiva: 23/04/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Europa Libera, simbol al luptei anticomuniste
de thelinuxguy la: 23/04/2004 21:35:00
am citit zilele trecute o serie de articole despre europa libera in ziarul 'jurnalul national'. / linkul: http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=/ news&file=article&sid=93&/ <br>/ foarte interesante articole care mi'au amintit de zilele, cand inca in romania, ascultam in fiecare noapte (cu urechea lipita de difuzor) vocile unui bernard noel, radu gorun, monica lovinescu, etc./ as dori sa cunosc mai multe detalii, fapte despre europa libera si mai ales sa'nteleg cum unii dintre voi au perceput si isi amintesc despre acest post de radio legendar (in romania cel putin).
11 comentarii
modifica
In Anglia astazi este St. George
de Florin si atat la: 23/04/2004 15:01:00
astazi este sf.george in anglia, sfintul protector al angliei (nu al marii britanii). / am sa incerc sa va spun de unde vine./ viata sfintului george este inconjurata in mister pentru ca este dificil sa distingi intre fictiune si realitate./ sint citeva documente din care se poate descrie viata lui sf. george./ se spune cas-a nascut in cappadocia, a detinut un rank de ‘colonel’ (in grade de azi) pe vremea imparatului diocletian./ se spune ca in timp ce a fost in armata a visitat si anglia (alta poveste)/ imparatul dicletian era necrutator cu crestinii si incepuse sa-i persecute. cind persecutiile au inceput, fiind de crediinta crestina (parintii lui fusesera crestini) george a re  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Camasa de forta
de Victor Petrini la: 23/04/2004 14:53:00
nu există univers carceral mai ermetic şi mai dantesc decât cel al vinovăţiei.”/ / mă uit printre zăbrelele unei ferestre străine căutând o stea cunoscută, oricât de mică şi palidă ar fi ea să fie, pe un cer la fel de străin precum norii ce-l bântuie, precum fereastra prin care îl privesc zi de zi, clipă de clipă. de atâta privit lucrurile au căpătat un iz familiar. Îmi rămân străine şi pe mai departe, dar ceva mă leagă de ele. ceva, dincolo de privirea mea, mi le apropie. / nu am ce face în cea mai mare parte a timpului aşa că privesc printre zăbrelele ferestrei cerul şi interminabilele convoaie de morţi apatici şi banali precum toţi  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Ce se mai fura in Romania: placi de frana pentru avioane
de Daniel Racovitan la: 23/04/2004 07:39:00
ziarul adevarul scrie: "securitatea pasagerilor tarom - pusa in pericol de mecanicul [aresta|arestat] pentru sustragerea placutelor de frana de la boeinguri. / mecanicul tarom arestat pentru sustragerea de sisteme de franare ale aeronavelor boeing 737 a pus in pericol viata a sute de pasageri. politistii de la transporturi ne-au declarat ca, in lipsa unor sisteme de franare corespunzatoare, [avion|avioanele] "reparate" de mecanicul gheorghe cristian ar fi avut mari probleme la aterizare, acestea putand iesi de pe pista si provoca o mare nenorocire. in lipsa unei incadrari legale pentru consecintele gestului iresponsabil al mecanicului, care ar fi putut pune in pericol securitatea pasagerilo  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Darul
de LudmilaClaudia la: 23/04/2004 07:14:00
chiar dacă gândul îmi vei biciui de va ajunge iar la tine,/ În veci el va rămîne sclavul, paznic al iubirii de-odinioară,/ care nicicând nu va muri, e-n sângele ce-mi curge-n vene,/ e-n plânsul ce se va-nălţa cât exista-vor strune de vioară./ nu vreau să-ţi tulbur viaţa, nici somnul şi nici gândul,/ tu, zbucium nesfârşit şi tainic vis al singurătăţii mele./ chiar de cu timpul , eu ţi-am devenit doar cea uitată,/ rămâi cea frumoasă simfonie, ce poate sufletu-mi să îl încânte./ să te zăresc întâmplător este nepreţuit şi unicul tău dar,/ ce l-am primit de când mi-a fost sortit-o cursă lungă./ tot obosind, mergând pe drumuri paralele, să te ridici ia  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Gânduri
de LudmilaClaudia la: 23/04/2004 06:31:00
n-auzi cum te cheamă în noapte şoptit/ un gând de iubire cu chipul de taină cioplit,/ ca plânsul cântat de vioară-n surdină / ce se pierde treptat dimineaţa-n lumină./ nu simţi ce adând te cuprinde privirea-mi,/ prea însetată de-atât-aşteptare, / cum ziua iubirea-mi ţi-o poartă pe unde albastre / Şi-o-ascunde pe furiş noaptea în depărtatele astre./ nu vezi cât mi-e de reală făptura,/ ce-şi iroseşte-n speranţe deşarte căldura,/ nu vezi că mi-este cu neputinţă,/ să mai beau zi cu zi atâta suferinţă./
comenteaza!
modifica
A treia parte?
de ampop la: 23/04/2004 04:57:00
lupta pe scena politică românească ar trebui să se dea doar între două părţi ale aceluiaşi întreg, având acelaşi conţinut. aşa ar preconiza băieţii cu “ochii albaştri” care conduc în românia în ultimii 14 ani. ei ar dori ca să fie etern la conducere, ca şi partidul revoluţionar instituţional din mexic, partid de centru, care a condus mexicul circa şaptezeci de ani şi a hrănit corupţia. ei însă, mai „şmecheri” ar dori să se împartă în două, precum copiii în jocul hoţii şi vardiştii, într-o ramură social-democrată (psd-ul) şi o ramură liberală (pnl+pd) astfel încât să rămână la putere alternativ, vreo 140 de ani… / zvonurile cum că  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...