arhiva: 26/04/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ce uita Europa cand e vorba de tigani ?
de Emirul Caton la: 26/04/2004 16:29:00
dovezi istorice care explicĂ realitate socialĂ prezentĂ În randul romilor/ sau: ce anume nu mai vrea să-şi amintescă „ţările zis civilizate” cînd se pune problema de a contribui financiar şi substanţial la integrarea europeană a romilor din europa ? le vom reaminti noi în fiecare an pe 8 aprilie pîna îşi vor recunoaşte fiecare contribuţia lor la ceea ce a ajuns să însemnăm astazi fiecare din comunităţile noastre de romi. / suntem singura minoritate din europa pentru care a fost necesara o strategie guvernamentala de integrari accelerata a romilor. atît de accelerată ca în 11 ani abia sa vayut ca exista ceva romi prin europa si atat de accelerata ca de 3 ani de  ...continuare .
46 comentarii
modifica
Maurice Ravel si Franta
de Liah la: 26/04/2004 16:01:00
maurice ravel/ s-a nascut la 7 martie 1875 in orasul ciboure din tara bascilor (franta). tatal sau, inginerul joseph ravel se trage dintr-o familie franceza din elvetia, care – dupa cateva generatii de tarani – au imbratisat profesia de ceasornicari. mama sa, marie deluart, a fost de neam basc. dupa o scurta activitate in spania in calitate de inginer de cale ferata, joseph ravel s-a stabilit la paris, unde a desfasurat o rodnica activitate, el fiind inventatorul si primului automobil. este unul din ciudatele capricii ale naturii ca dintr-o familie care nu dadea prea multe dovezi de inclinatii muzicale, sa se nasca un compozitor de genialitatea lui maurice ravel, care a devenit una din  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Descrierea unui gand neterminat
de fantasy2k la: 26/04/2004 15:33:00
confuz confund un cantec mut, sa-mi aminteasca de tine, visand te iubesc, intentionat ma pierd in scanteia tigarii ce ma hipnotizeaza, privesc mirat cum urma buzelor tale lasate de-un ruj cenusiu se pierde si el in albul cearceafului ce pana nu demult era altarul trupurilor noastre ce ne tinea deasupra amintirii. / o amintire ce oglindea imaginea perfecta a intunericului ilustrata intr-o minte bolnava./ mi-era greata de mine, cand te priveam intre fum, si te zaream incet, analizand formula fumului./ as vrea sa-ti pastrez parfumul chipului aruncat in sila intr-o poza din copilarie. as vrea sa vezi cum zambetul te tradeaza, cum gandul te minte, cum tu existi.existi prin mine fiindu-mi gand. / n  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Te Iert
de fantasy2k la: 26/04/2004 15:28:00
ingenuncheat sangerez, / apa, ce-ai vrut sa ma ineci./ te cruta pamantul, te iert./ te schimba-ntr-o floare. / cu-n pas nefacut/ alerg sa te strang/ alerg sa te chem/ dar glasul-mi ma pierde./ n-am timp de nimic/ si timpul se joaca cu mine/ ma schimb intr-o clipa, te am / ma schimb in trecut, te-am avut / redevin ce am fost te iubesc.../ dar te pierd./ o parte din mine, o petala din tine / se stinge, se ofileste / intre a simti si-a spune / iar timpul ne pierde. / respir cenusa sufletului putred./ mi-e seaca gandirea,/ mi-e inima uda de tine,/ te iert...fiindu-ti pamant/ te rog...nu ma calca-n picioare. /
comenteaza!
modifica
M-am visat inselat...
de fantasy2k la: 26/04/2004 15:27:00
m-am visat inselat de propria vedere./ eram neputincios stand undeva intr-un scaun cu rotile sau ingenunghiat, nu mai tin minte./ se facea ca-mi dorisem sa mor doar pentru a starni interesul unui public ce se lepadase de mine / cautandu-se in ideei precum, viata e frumoasa oricum, iar dupa ea exista un dumnezeu.oarecum/ penibil, zic eu.sau cel putin la fel de penibila ca, clarviziune, orizont, spirit de observatie,/ rationament...da, de redarea acestor ganduri in pagina este vorba./ inceputut, inceputule...nici asta nu-mi amintesc.cum am inceput sa exist?de ce mi-am dorit sa mor?/ de ce nu am sansa sa spun : am gresit?! ca regret, ca am spus-o doar odata!e cineva sa nu fi spus/ vreodata, as v  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Da' daca iese tot Psd-ul?
de Daniel Racovitan la: 26/04/2004 10:03:00
cum va vedeti influentata viata sau opiniile daca la urmatoarele alegeri va iesi tot psd-ul sau vreo clona de-a lui? / in ce mod veti privi romania si poporul roman?
14 comentarii
modifica
Plimbare prin parc
de danielt la: 26/04/2004 06:24:00
<p>bătrânul se întoarse nervos şi privi mustrător la cei doi prieteni ai săi. abia îşi târau picioarele, gândi cu obidă, sunt pe zi ce trece tot mai ramoliţi şi neputincioşi. el încă mai avea forţă, nu avea nevoie de baston şi când mergea la fiică-sa urca două etaje fără oprire.</p>/ <p>dădu din mâini ca să-i grăbească şi începu a le spune o poveste despre un nepot leneş şi un bunic răbdător, apoi îşi aminti de propii nepoţi şi le spuse cum nepoţica cea mai mică îi spune "bulicule". ha, ha, ha râse singur.</p>/ <p>Îi privi cu milă, abia mergeau, se sprijineau, din când în când, unul de altul şi foloseau bastonul ca să nu cadă. zâmbi răutăc  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...