arhiva: 01/05/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ACASA E LOCUL UNDE TE SIMTI IMPLINIT ( Emirul )
de Emirul Caton la: 01/05/2004 16:08:00
acasa e locul unde te simti implinit ( emirul )/ proiectul ca pachet de nevoi si dureri comunitare, proiectul ca manifestare a vointei elitelor si angajare anticipativa prin democratia participativa al lui eu/ dezvoltare durabila, solutii inegrate, actiuni comprehensive, control mixt, recompense ierarhizate, feead beak si orientare a traiectului, numai dupa cum il simte cresterea acestui viitor acasa al nostru./ prin unitate teritorial administrativa in conformitate cu legea 215/2002 se intelege « pentru contribuabil » ca fiind un spatiu, o comunitate si un manunchi de institutii co-participante prin specificul nevoilor la ridicarea unor decizii sau hotarari de actiune ale unui consi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De ce scriu ziarele doar tampenii
de Vraji la: 01/05/2004 16:08:00
desi acest subiect ii va deranja probabil pe ziaristi, va intreb si pe voi de ce credeti ca presa se ocupa in mare de nenorociri (crime, violuri, cazuri extreme de saracie sau stiri care te lasa perplex prin stupiditate)? ce ati dori sa cititi in ziare? ce ati dori sa auziti la radio? ce v-ar interesa sa vedeti la tv?/
6 comentarii
modifica
Cand mana-ti intr-a mea o strang
de LudmilaClaudia la: 01/05/2004 12:54:00
chiar de milioane, cineva acum mi-ar oferi,/ de necrezut,cand mana-ti intr-a mea o strang,/ ce as putea alege ? oare tu , ce vei gandi ?/ hartiile-ori iubirea ce de-atatia ani o plang ?/ iubirea mi-este mult prea scumpa./ eu n-o pot vinde, tu n-o poti cumpara,/ asa cum targ nu faci cu marea cea adanca/ si nici nemarginirea de-ncerci, n-o poti trada./ eu imi doresc sa-mi pot pastra iubirea,/ ascunsa-n taina-n sufletu-mi imbatranit./ doar ea imi va pastra vie privirea,/ cand mersul imi va fi impleticit./ si cand voi deveni o biata frunza umana,/ de pasii vietii necrutator in toamna strivita,/ in iarna rece , ce odata , pe toti ne cheama,/ impodobita in lacrimi, voi duce iubirea nestirbita./  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Suferinta
de tty la: 01/05/2004 12:46:00
am ajuns la medicina cu toate ca nu m-a pasionat niciodata cu adevarat pana nu am ajuns aici. am ajuns din dorinta nestavilita de a soca si impresiona. nu am crezut niciodata ca ar fi posibil sa urasti o materie asa cum am urat eu eu anatomia. nu o mai urasc in aceiasi masura fiinca am ajuns sa inteleg ca este necesara, chiar si numai pentru satisfacerea pasiunii mele de a invata alte materii. am ajuns la medicina deoarece nu stiam unde sa ma duc cu ceea ce ma interesa cu adevarat: fizica si chimie. raspunsul a venit de la sine: medicina. nu am vrut sa ajung aici. dar am ajuns./ nu imi pare rau. imi pot satisface setea de cunoastere in fiziologia umana si nu numai. in primul an nu am stiut c  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Asteptare
de LudmilaClaudia la: 01/05/2004 12:33:00
te-am astepta sa vii din clipa-n clipa/ si-atat de greu paseau secundele in ora./ ca intr-un vis s-a-firipat o iubire mai vie/ decat jocul tinerilor intr-o hora./ si ceasurile-au plans si-au curs intruna,/ tristetea lor si-a mea n-o pot curma./ in care zi vei stii ? va exista vreuna ?/ ca dincolo de timp iubirea-mi te va astepta./
comenteaza!
modifica
Remember
de LudmilaClaudia la: 01/05/2004 12:27:00
cu un neasteptat ,,remember ,, intr-o trecuta dupa-amiaza,/ mi-ai daruit, bogat buchet imbobocit de lacrimi albe./ nu am sperat ca inflorind vor emana iubire si credinta./ ca un destin frant s-au spulberat si-n realitate n-au fost calde./ desis de maracini in asta noapte mi-e drumul pana la tine./ in al tau suflet, iubindu-te, sa-ti cant, ce mult as vrea./ te caut, te chem, te strig, te-as vrea doar langa mine,/ dar zidul e prea gros, n-auzi, mereu o ea, o alta ea./ si-atunci adorm tarziu, cu dorul parfumului de violete-n toamna,/ al mult visatilor mesteceni si-al unui cald glas de romanta,/ al neuitatului esenin, ce poate somnul sa-ti transforme-n larma,/ trista sonata ce-mi lasi fiinta spu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Visul
de LudmilaClaudia la: 01/05/2004 12:04:00
in straniu vals se transformase iubirea noastra de azi-noapte,/ ce cald invaluia al nostru singur trup si suflet leganat de soapte,/ cu mireasma suava , care subtil parea ca raspandeste,/ tot ce iubire falsa-nseamna si sufletele lumii le-negreste./ si pentru o clipa, am crezut c-am reusit sa bat la poarta vremii,/ spre a pasi-ntr-un templu, ferita de-al altora vierme-al placerii./ departe de sufletele cu dinti ce se-nfrupta si musca din rana deschisa,/ lasand in urma lor prea multa moarte in viata si o grea poarta inchisa./
comenteaza!
modifica
O zi de toamna
de LudmilaClaudia la: 01/05/2004 11:49:00
sa fii ramas din tainicul tablou de toamna dat uitarii, / doar doua reci, banale, triste si straine manechine ?/ ce nu stiu nici sa rada, sa planga si nici sa suspine / si nu cunosc ce crud raneste acea clipa a plecarii./ cu dor, pe-acelasi drum revin neincetat,/ taria clipei ma prinde-n dulcea-i stransoare./ m-atrage mereu spre tine a toamne-i valtoare/ si cu-al ei dar, ma mangaie ca pe-un copil rasfatat./ asa cum prin moarte frunze razbat branduse viorii,/ imbracandu-mi privirea in eleganta haina-ncantarii,/ doar clipele iubirii pentru tine imi raman vii,/ si tainicul tablou de toamna ce l-ai dat uitarii.
comenteaza!
modifica
CLOSCA CU PUII DE AUR
de cosmacpan la: 01/05/2004 10:12:00
in afacerea mea, cel mai important capital il reprezinta lista. o lista ca oricare alta, o lista in care sunt trecute intr-o ordine mai mult sau mai putin arbitrara toate persoanele cu care am schimbat cel putin o fraza. de ce acest titlul pentru acest capitol? deoarece el reprezinta o realitate. mi-am permis sa dau acest titlul tocmai datorita sonoritatii: orice roman stie sau cunoaste importanta acestui tezaur. closca cu puii de aur reprezinta un moment si un monument de istorie pentru aceste locuri. indiferent cine este autorul (mester sau atelier de orfevrarie), el a lasat o marturie despre existenta sa. / chiar daca in acest moment nu mai cunoastem sensul si simbolul acestor obiecte ele  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Calatoria
de LudmilaClaudia la: 01/05/2004 09:12:00
mi-am dorit, amandoi sa patrundem prin ceasuri intoarse/ in toamna bogata, pictata cu-ale sufletelor noastre culori./ sa fugim, nerabdatori sa culegem din iarba amintirile ramase,/ ca apoi, prin caldura si iubire sa le transformam in flori./ eu am cules trandafiri vii, bucurandu-ma atata splendoare,/ tu-ai transformat frumuseti in pustiu patinoar inghetat./ am tresarit speriata si calcand pe spini, m-am ranit la picioare,/ neintelegand ca tu , de multa vreme , de langa mine-ai plecat./ daca cinstit cu tine-ai fi fost si n-ai fi venit cu mine-n tabloul/ pe care cu lacrimi , renuntare si truda, intact l-am pastrat,/ m-ai fi scapat de moartea in viata si nu mi-as fi scris testamentul,/ prin car  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Fortele Navale ale SUA, la Constanta
de SB_one la: 01/05/2004 05:01:00
fortele navale ale sua, la constanta / leila florescu/ sambata, 01 mai 2004/ / peste 100 de militari americani ai garzii de coasta petrec ziua muncii la constanta. nava cgc tampa, comandata de charles mathieu, specialist in operatiuni de salvare pe mare, a acostat ieri in portul constanta. capitanul secund al vasului militar este diane durahne, iar din cadrul echipajului mai fac parte doua femei. cgc tampa are la bord radare de ultima generatie, arme pentru lupta pe mare, un tun antiaerian, trei mitraliere de mare calibru si un elicopter pentru interventii pe mare. militarii spun ca nici nu mai stiu la cite operatiuni de capturare pe mare a traficantilor de droguri au participat. cele ma  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Vinatorul Nastase, urecheat pentru ursii bruni
de SB_one la: 01/05/2004 04:54:00
sambata, 01 mai 2004/ “numarul ursilor bruni a scazut cu 60 la suta in ultimii trei ani” / masacrarea ursilor din carpati a ajuns si la urechile presedintelui francez jacques chirac. cu prilejul vizitei la paris a premierului adrian nastase, chirac i-a reprosat faptul ca in romania se dezvolta “turismul de vinatoare” care pune in pericol “conservarea speciilor” amenintate si mai ales ursii. potrivit agentiilor internationale de presa, intrevederea la care au participat presedintele chirac si premierul nastase la palatul elysee era dedicata, initial, “perspectivelor de aderare a romaniei la uniunea europeana in 2007”. dar, in loc de discutii despre integrare europeana, nastase  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Uniunea Europeana, vecina noastra
de SB_one la: 01/05/2004 04:51:00
/ sambata, 1 mai 2004/ 10 motive pentru care am ramas in afara europei / de ce ungurii intra azi in uniunea europeana si noi nu? de ce romanii sint condamnati sa traiasca mai prost decit slovenii, cehii sau polonezii? raspunzator este regimul iliescu. iar marele vinovat: ion iliescu! / (grigore cartianu) / 1 mai 2004 este o zi trista pentru romani. o zi in care cetatenii acestei tari resimt din plin umilinta de a fi tinuti in carantina, in vreme ce vecinii unguri sint invitati la marele bal al lumii civilizate. ei cinta “oda bucuriei” si umplu cerul de artificii, noi fredonam manele si pesedizam tot ce misca, riul, ramul. de ce ungurii, cehii, slovacii, slovenii sau polonezii au intrat  ...continuare .
11 comentarii
modifica
VIATA..., CA DESTIN INTR-O IUBIRE PURA
de DESTIN la: 01/05/2004 00:00:00
viata noastra isi are dimensiunile ei ...un timp al aparitiei ca fiinta...trairi,stari sufletesti,un drum urmat de dorinte personale,comune...niciodata controlat in totalitate./ suntem prin creatie liberi...liberi sa iubim...dragostea trebuie privita ca hrana vitala a vietii./ iubire pura, raportata la relatia dintre sexul frumos si sexul puternic...exista,o spun cu tarie./ valori ale umanitatii de necontestat,respect,pretuire,daruire, implicarea totala a fiintei intr-o relatie de dragoste ne asaza in spatiul numit iubire pura./ aminteam de implicarea totala a fiintei,a celor doua jumatati ...prin formarea unui tot...atunci poti iubi si poti sa te daruiesti iubind./ imi zboara gandu  ...continuare .
214 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: