arhiva: 10/05/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Groapa
de mircios la: 10/05/2004 21:55:00
era odata, undeva, un om. pentru ca era mai mereu ametit, dintr-o cauza sau alta, lumea spunea ca bea. intr-o zi cum mergea el asa ametit, dupa obisnuinta, a nimerit intr-o groapa. si acolo a ramas. de ametit ce era, a adormit. si a trecut o noapte peste lume si s-a facut dimineata./ racoarea zorilor l-a facut sa se trezeasca. si pentru prima oara de cand se stia el, a simtit cum intr-o dimineata se trezeste treaz. a scormonit prin toata groapa, dar nu a mai gasit pic de ameteala. a gasit ceva, totusi, ca nu are cum iesi. s-a sucit, s-a invartit si desi nu-i venea sa creada ca e treaz se tot gandea cum sa iasa ca sa poata sa spuna si el cuiva./ incet, incet, s-a mai domolit. s-a asezat pe fun  ...continuare .
7 comentarii
modifica
SUFLETUL ESTE NEMURITOR
de DESTIN la: 10/05/2004 20:08:00
aduc in discutie acest subiect,sufletul este nemuritor ...este opinia mea, pornind de la creatie urmand o evolutie... de mii de ani,aceasta intrebare ii pune pe oameni in incurcatura.credinta in nemurirea sufletului este impartasita aproape in unanimitate de miile de religii si secte ale crestinitatii.o intalnim ca doctrina oficiala a iudaismului.in hinduism,aceasta credinta sta la baza invataturii reancarnarii.musulmanii cred si ei ca sufletul traieste dupa ce corpul moare.animismul african,sintoismul si chiar budismul,predau variatiuni pe nemurirea sufletului./ vin cu un exemplu ce poate arata interesul acestei teme inca din antichitate.un erudit destul de invarsta (70 de ani)si,in acelasi  ...continuare .
736 comentarii
modifica
Despre amintiri
de oanna18 la: 10/05/2004 12:00:00
vreau sa stiti si voi ce mi-a povestit cineva mai demult...despre amintiri si timpul ireversibil.../ era odata un filozof si un rau.filozofului ii placea sa mearga mereu la acel rau ...mergea mereu si medita langa el..venise un timp cand nu a mai trecut pe acolo si...s-a reintors totusi dupa ani si ani./ filozoful si raul erau aceiasi..aparent,insa nimic nu mai era la fel..nici raul care curgea necontenit,nici filozoful..../ mie mi-a placut mult.
1 comentariu
modifica
In torsul pisicesc al poeziei
de renul la: 10/05/2004 10:02:00
in odaia adancita-n margine de codru/ un tablou de blaga/ croseta sicrie / din carne aspra de gorun./ la zeci de lumini inaltime/ luceafarul / citea catalinei/ povestea chipului cioplit./ buza ei saruta talpa lui stanescu./ la zeci de stihuri departare/ sarutul/ il facu pe eminescu sa schioapate./ la bacau ploua intruna./ pasi de plumb / solfegiau nemurirea./ la bacau era frig./ plumb topit peste singuratate,/ tipau mormintele lacustre / cu aripi de icar./ si iata!/ cuvinte renegate / au venit la taifasul unui totdeauna./ cartarescu isi intemnitase verbul/ in aripa receptorului./ tragand de fir,/ pieile odailor / adancite-n margine de codru/ si-au facut chip  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Virginica Olaru din Gorj, ultimul monolog....
de Jay la: 10/05/2004 05:11:00
/ " exista barbati care te calmeaza cu prezenta lor.te alinta,vocea lor e calma si parinteasca.zambetul lor magic te face sa plutesti in misterul de care ai atata nevoie.misterul care te face sa uiti de lume asa cum te face sa uiti un film bun.exista barbati care nu vor sa te domine,sa te forteze cu inteligenta lor.generosi si plini de imaginatie.care danseaza ca niste printi,care te fac sa intelegi ce n-ai putea sa intelegi singura.care iti dau tainele lor pe gratis,care iubesc sa fie tot timpul in compania ta.exista barbati,prieteni de suflet si amanti de vis care asteapta doar momentul potrivit sa te ceara de nevasta.care vor fi la fel ca-n prima zi si dupa 20 de ani. exista barbati care n  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...