arhiva: 12/05/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cine suntem noi, romanii?
de Alain la: 12/05/2004 06:15:00
de mici am aflat despre trasaturile neamului nostru: curaj, dorinta de independenta, incredere in viitor, darzenie, si multe altele, toate prin exemple care mai de care...chiar am demonstrat multe dintre calitatile de mai sus la "revolutia" din 1989.sau cel putin asa am fost facuti sa credem./ acum, in 2004, cu aproape oricine as vorbi, imi dau seama ca exista o deruta totala in ceea ce priveste identitatea nationala./ multora dintre cei din tara nici nu le mai pasa, obositi de munca, cu gandul la supravietuire, scarbiti de politica, si tot asa... ii inteleg.poate cei plecati in afara, si care se mai simt romani, ar putea sa ma lumineze in privinta asta,poate ei privind lucrurile"la rece" sun  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Ultimul zambet
de Claudia Clara la: 12/05/2004 05:59:00
ce trist... am ratat ultimul zambet!/ cum am putut sa nu-mi dau seama, in ziua in care/ ieri era maine, ca daca iti voi spune adevarul,/ cuvintele acelea, care tu ai spus ca nu te dor,/ zambind fortat pentru ca eu sa te cred (cum ai putut/ sa crezi ca ma vei pacali... cand zambetul tau,/ zambetul nostru prin care schimbam atata caldura,/ atata duiosie, sperante si/ visuri-ca-vom-fi-vreodata-impreuna-din-nou, este unic/ si nu poate fi simulat ?), cum am putut sa nu-mi dau/ seama ca daca iti voi spune adevarul, nu-l voi mai/ vedea vreodata...?/ si acum, in amurgul viselor in doi,/ tu te vei intreba...daca as fi stiut care vor fi/ consecintele, oare te-as fi mintit ca sa prelungesc a/ mi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Saga 'Carte de Sejour'
de desdemona la: 12/05/2004 05:57:00
prima lectie invatata in aceasta tara: franta e campioana birocratiei. am sa va povestesc aceasta saga, care inca nu s-a terminat./ totul a inceput in 2003 in iunie, cand eu si sotul meu (plini de sperante si iluzii) ne-am adunat toate posesiunile lumesti, le-am incarcat in masina, si am trecut canalul manecii (cu ferryboat-ul) inspre franta. / sotul meu e din bretagne, si neavand altundeva unde sa mergem, am tras la casa parintilor lui, in pasnicul departament ille et vilaine. n-am stat prea mult acolo, fiindca urma sa venim in romania pentru doua luni (suficient timp ca sa imi scot certificatul de casatorie transcris in romania, sa imi refac buletinul, pasaportul, si in fine sa facem nunt  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Noapte
de Claudia Clara la: 12/05/2004 05:47:00
e noapte si sunt pierduta in linistea care urla in jurul meu si in singuratatea din mine. sunt singura si captiva intr-o lume, departe de sufletul meu, departe de libertate../ el doarme in patul nostru mare si albastru. ma doare somnul lui, nepasarea cu care s-a culcat, fara sa ma sarute, fara sa-mi zambeasca.. somnul lui ma apasa, incurajeaza oboseala care m-a cuprins si care este din ce in ce mai greu de suportat. pleoapele mi se inchid si asta ma infurie cumplit. nu ma pot intinde langa el. el s-a culcat linistit, cu gandul ca eu oricum ma voi cuibari langa el. nu ma pot culcusi langa cineva care are certitudinea ca voi veni sa ma culc alaturi de el.../ mi-e atat de somn! el se foies  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Plictis
de iachy la: 12/05/2004 04:41:00
doua versuri fara rima / pe o coala de hirtie/ aruncate-n mare graba / vor sa para... poezie./ subiectul? oarecare./ importanta chiar nu are ./ s-au nascut din plictiseala/ sortite grabnic sa piara ./ daca asteptam putin / linga un pahar cu vin/ probabil as fi gasit / chiar si titlul potrivit.
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...