arhiva: 13/05/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Incest - Anais Nin
de lexa la: 13/05/2004 22:23:00
anais nin, iubita scriitorului henry miller (care merita un subiect intreg dedicat numai siesi), are o singura carte publicata in limba romana. cartea este publicata in editura humanitas, si este jurnalul sau personal, publicat fara cenzura abia dupa moartea sa. cartea este zguduitoare prin sinceritatea sa, detaliul descrierii trairilor, necenzurii gandului, fiind un adevarat jurnal considerat oarecum "amoral"./ "acest jurnal dovedeste o dorinta uriasa, atotcuprinzatoare de adevar, caci pentru a-l scrie risc sa distrug toate edificiile iluziilor mele, toate darurile pe care le-am facut, tot ce am creat, viata lui hugo, viata lui henry; pe toti aceia pe care i-am salvat de adevar, pe toti i  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Vreau dreptul la mandria de a fi roman!
de Radu Herjeu la: 13/05/2004 12:01:00
pentru cine nu stie, informare : pe 1 mai 2004, 10 state au intrat in uniunea europeana. romania, pas. artificii, oda bucuriei, baloane, imbratisari, lacrimi, oameni, impreuna. romania, 1 mai la mare, multa bautura, sex pe plaja, manele, singuri. ma uitam si eu la televizor, ca europeanul in devenire ce sunt si m-am bucurat de bucuria celor care, dupa atata timp, descopera ca „impreuna“ e intotdeauna mai specific naturii umane decat „eu impotriva ta si noi doi impotriva lui“. la ora doua din noapte priveam la televizor cum oamenii sunt capabili sa dea la o parte micile mizerii de fiecare zi, marile orgolii si interese, maruntele preocupari de satisfacere a nevoilor de baza si importa  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Crocky
de Jay la: 13/05/2004 11:37:00
am revenit dupa 30 de ani.strehaia.timpul parca a stat in loc .m-am dus la casa "din deal" casa copilariei. / totul,asa cum stiam.am intrat in gradina bunicului,am trecut pe langa galdanul cu apa inverzita,la fel de plin ca-ntotdeauna. / toate legumele la locul lor,varza,rosii,ceapa si ciresul "pietros" in mijloc,ca un rege.si,dumnezeule,legat de el cu un lantz, un crocodil de 5 metri lungime. ce m-am speriat. am dat sa fug si...m-am lovit de pandele, nepotul meu.unul dintre zecile de nepoti ai mei."nene,mi-a zis, nu te speria,asta e noul nostru sistem de alarma.cum vine hotzul,hap,il musca crocky de cur si el urla mai dihai ca salvarea" .crocky e dresat sa muste "usor" nu e un criminal.a dou  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Clasa de mijloc
de Lachdanan la: 13/05/2004 10:09:00
zburam, zburam, dar nu destul.../ / grabit, cu camasa transpirata pe spate, caci a venit vara, cu sacosa de 1 leu plina cu lucruri din care cateodata iese un miros nu tocmai placut de mancare cam statuta, asteapta autobuzul 101 omul de mijloc. clasa de mijloc incepe pe la 5.30 dimineata, in fiecare zi. incepe mereu dar nu se termina niciodata. / miercuri seara la o emisiune bombastica a unui realizator la fel de bombastic pregum marii moguli ai istoriei, un analist economic foarte cunoscut face o afirmatie care pe mine, la varsta mea de 22 ani m-a frapat oarecum: clasele sociale cu care ne obisnuiseram au disparut deja. continuarea s-a lasat asteptata dar, nu a venit. tot ce am dedus eu est  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cine sunt?
de olea la: 13/05/2004 09:05:00
sunt nascuta pe malul sting al nistrului si toata viata mea am fost numita 'moldovanca'.doar in scoala moldoveneasca nr.12,acum liceul''evrica" ma simteam liber ,intre ai mei.pentru ce as vrea sa multumesc tuturor profesorilor si mai ales doamnei halus.dupa terminarea a 9 clase am continuat studiile in chisinau,unde eram numita ''separatistca'.Ácum imi fac studiile in romania si sunt numita de unii ''rusoaica'',de altii ''basarabeanca''.dar cine sunt cu adevarat?
comenteaza!
modifica
Ochiul şi urechea „poporului”
de ampop la: 13/05/2004 06:26:00
ieri, pe canalul otv ce a reînceput să emită după suspendarea de către cna mai bine de un an, a apărut o fosilă a serviciilor de informaţii româneşti , generalul în rezervă nicolae pleşiţă, fost şef al serviciului de informaţii externe în perioada 1980-1984, de după „trădarea” lui mihai pacepa. cu privirea vicleană şi iscoditoare, explica cum el a fost de fapt un dizident al regimului ceauşescu, serviciul lui de informaţii nefăcând altceva decât să „saboteze” în tăcere „directivele tovarăşului” şi să servească „interesul naţional”. mai mult, tov general îşi „condimenta” discursul cu expresii pornografice, uneori palid cenzurate de căt  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Trecut si viitor, amintiri si lacrimi
de NiceSmil3 la: 13/05/2004 05:37:00
vreau sa vorbesc despre viata, despre ce reprezinta si despre ceea ce este ea defapt./ dar cu ce sa incep, cum sa o definesc? singurul lucru care-l stiu cu siguranta e ca/ se scurge. se scurge in neant...spre moarte. daca te intreb: "ti-e frica de viitor?" imi vei / raspunde mirat ca "nu", dar daca o sa te intreb "ti-e frica de moarte"...privirea ta o sa ramana/ blocata,iar vocea ta tremuranda va sopti..:"da". de ce? ma intreb deseori, de ce oamenilor le / este teama de moarte, de ce nu constientizeaza ca este unica certitudine a viitorului nostru?/ omul...o fiinta atat de lasha...de neinteles. ce pacat ca si eu sunt om...ce pacat ca nu am / avut nimic de spus atunci cand m-am nascut om. /  ...continuare .
12 comentarii
modifica
BURSE
de Dinu Lazar la: 13/05/2004 03:35:00
burse „ge-nec”/ pentru anul universitar 2004-2005/ „new europe college” anunţă concursul pentru 4 burse de cercetare pe durata unui an universitar (1.10.2004 - 31.07.2005) pentru tineri cercetători/universitari români din domeniile: istoria şi teoria artei, istoria şi teoria arhitecturii, arheologie, studii culturale şi vizuale, studii în domeniul fotografiei, filmului şi noilor media./ condiŢii de participare:/ 1. candidatul trebuie să fie înscris la doctorat sau să aibă titlul de doctor;/ 2. se va acorda prioritate candidaţilor sub 40 ani;/ 3. o foarte bună cunoaştere a cel puţin două din limbile străine de circulaţie internaţională./ prin profilul său,  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...