arhiva: 14/05/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Moartea masculinului - deruta femininului
de Emirul Caton la: 14/05/2004 17:38:00
e vineri trecut de miezul noptii. ma trezesc ca niciodata de dupa un somn brusc ce ma chemat intr-o lunga calatorie prin mia de secole intuneric pe unde ma insotit any. o fata de nici 16 ani, nimeni alta decat sora vitrega a lui iulian cel rotund si categoric care la nici 6 ani ai lui stie bine ce e cu any : « ma duc sa vad daca a adormit sor-mea.daca a adormit nu ma mai intorc sa ma joc la calculator » el a plecat eu am adormit. el de 6, sora de 16, mama lui de 33 care mama are tata socru de doar 48 ani. / « mama-i la servici. tata nu stiu unde e. any a facut rost de bani si sa ‘mbatat » e wekend. imi amintesc timpul cand vinerea imi lasam toate problemele familiei si firmei, ma s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Despre viata si moarte
de Little Eagle la: 14/05/2004 16:26:00
stiu ca e un subiect greu,de multe ori l-am gindit,azi il gindesc si mai mult....un nepot al meu din ro. mi-a dat telefon cu minute in urma sa-mi dea o veste trista.nasa mea a trecut de ieri in lumea spiritelor,avea 60 ani,mama ei are 84 ani si nu cred ca va mai trai nici ea mult,traia prin rodica,fata ei.si sotul ei,pe vremuri un f. mare fotbalist roman de nationala care a jucat si in belgia si franta,va fi si el terminat sufleteste./ a murit de cancer.../ imi dau seama ca subiectul meu este trist mai ales din p.m.d.v pt. ca e altfel cind cunosti pe cineva f. apropiat si din familie si altfel vazut de cineva din afara./ eu consider ca toti pe forum suntem brothers and sisters si de aceea i  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Existenta Diavolului
de adriouko la: 14/05/2004 12:01:00
e in peer gynt (ibsen) un pasaj unde diavolul se plange ca lumea a devenit "calduta", ca oamenii, in virtutea mediocritatii generalizate, nu mai sunt nici buni nici rai, incapabili deopotriva de rai cat si de iad (iar sufletele lor numai bune de topit in masa amorfa a sufletelor nesemnificative.)/ pornind de la o observatie dintr-o carte de mann (doktor faustus), duce oare studierea divinului la o proximitate periculoasa cu diabolicul? este ceva in contemplarea divinului, asemenea unui revers al medaliei inevitabil, care te face mai vulnerabil la "apele diavolului"?/ eu personal, nu cred ca poti crede in divin ignorand diabolicul, si nu poti fi diabolic, decat in perspectiva divinu  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Camera
de Claudia Clara la: 14/05/2004 08:44:00
poate pentru ca lumina nu reusea niciodata sa umple indeajuns camera, ma facea sa imi placa atat de mult. era un loc misterios pe care n-ai fi reusit niciodata sa-l cunosti in totalitate, pentru ca erau atat de multe lucruri acolo incat, daca ai fi incercat sa gasesti un obiect pierdut intre acele mobile, mormane de carti, ziare si cate si mai cate altele, n-ai fi facut decat sa te pierzi tu insuti printre ele. e adevarat ca eram mica si ca lumea avea cu totul alte dimensiuni atunci, dar simteam ca, daca as fi avut vreodata curajul sa ma uit cu atentie la mormanele acelea prafuite, atunci ele m-ar fi rapit cumva si m-ar fi facut o parte din ele. cat de multe stiu copiii, si cu cata exactita  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Cand a fost prea tarziu
de Claudia Clara la: 14/05/2004 07:59:00
pentru ce sa mai plang/ dupa fiinta ta pierduta/ in infinitul intamplarii?/ pentru ca mai am ceva din tine:/ tu imi zambesti/ si eu ma umplu de fericita iluzie./ tu ma privesti, iar eu/ sorb cu nesat lumina din jurul tau/ nu pot sa-ti scriu scrisori/ nu pot sa-ti darui versuri/ nu pot nici macar privirea/ s-o las sa ma tradeze../ cum te-ar mai dezmierda ea,/ cum ar cuprinde ea-n lumini/ calde si molatic sure/ fiecare por, fiecare cuta a ta/ pe care sarutul sa isi culce/ si fiecare-ntorsatura a pielii tale/ scumpe, ce-o ghicesc atat de dulce..
comenteaza!
modifica
Pentru ca nu pot sa te am
de Claudia Clara la: 14/05/2004 07:43:00
culori, soare, ploaie de petale/ si de lumina/ in aerul parfumat din jurul tau/ si cum ii place sa se plimbe pe buzele tale !/ iar eu il privesc vrajita.../ cu invidie / caci e atat de fermecator/ si ca poate sa te invaluie/ cu toata substanta lui/ si ca poate sa se amestece cu respiratia ta/ si ca buzele tale zambesc cu el.../
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...