arhiva: 13/06/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
poezie light
de alma la: 13/06/2004 21:48:00
am chef de finaluri triste/ cu eroi care ajung in gara dupa ce trenul a plecat/ cu scrisori fatale necitite la timp/ cu replici atat de ieftine ca devin autentice<!--break-->/ am chef de happy-endinguri/ cu ei alergand unul spre altul pe peron/ cu biletelul descoperit in ultima clipa in spatele noptierei/ cu replici atat de autentice ca devin ieftine./
14 comentarii
modifica
Ce parere aveti de scolile din strainatate
de Belle la: 13/06/2004 14:51:00
...comparativ cu sistemul scolar din romania, in ceea ce priveste temele pentru acasa, materiile predate si profunzimea in abordare, sistemul de examinare si cel de graduare./
38 comentarii
modifica
Topic, utopic
de Cezar Pricop la: 13/06/2004 14:04:00
1)descrie utopie./ Întotdeauna trebuie să începi cu descrierea ambientului. natura. cu soarele. soarele era întunecat. spre apus, nori negri, mari, ameninţători. ameninţători spre extremităţi ca un cadavru prospăt. trimiterea spre imaginea cadavrului trezeşte la viaţă. nici o frunză nu se clatină, nici o boare de vânt. ca să aibă efect, trebuie să sugerezi încremenirea timpului în peisaj, aşadar stăpânirea lui; iar boarea de vânt aminteşte de soarele ce s-a scurs pe pământ, pentru ca cerul să rămână fierbinte şi gol – deja toţi acei educaţi după anul 1963 şi până în `90 vor şti despre ce e vorba, vor fi cuceriţi, sunt ai tăi!, poţi acuma s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pictura ca arta si secretele sale...
de DESTIN la: 13/06/2004 06:14:00
pictura o vedem printr-un proces de exploatare activ si anume cu ajutorul perceptiei vizuale."citirea"corecta a picturii, a semnificatiei sale,depinde de interpretarea ei in contextul altor forme,nici schema formala,nici subiectul nu constituie continutul fundamental al picturii ca opera de arta.ambele sunt folosite ca instrumente ale formei artistice./ in arta asemanarea cea mai convingatoare ,apreciata astfel de cel care percepe forma artistica figurativa,se bazeaza in realitate pe ne-asemanarea de fapt,pe acele deformari si denaturari ale proportiilor si dimensiunilor de baza ale obiectului.aceste deformari sunt cerute de diferenta,ignorata de profani,dintre spatiul fizic real si spat  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Zanele de papadie si ploile acide
de geraldine la: 13/06/2004 02:02:00
ciupercile albastre au stranutat intr-o zi de primavara puful zanelor de papadie. uimite de-atata lumina, plutind in deriva pe langa atatia gandacei, s-au asezat linistite pe cate o floare de tei. numai una continua sa pluteasca, strapunsa de raze solare. nu putea intelege visul ce abia incepuse. aripile ii frematau in aer, incercand sa reconstruiasca holurile reci si umbroase, unde timp de 100 de ani isi lipise pielea verde de tencuiala lor umeda. ochii clari si albastri se inecau in lumina padurii, orbiti si istoviti./ - culoarea…am pierdut culoarea, a strigat deznadajduita./ padurea cutremurata, diforma si ursuza, s-a resorbit in picurii de ploaie acida ce / stropeau asfaltul. un caine  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...