arhiva: 19/06/2004


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poveste de iarna
de marcos la: 19/06/2004 14:09:00
ninge marunt cu stele cazatoare/ si iti ofer in dar sarutul fericirii/ dorm frunze-acum in calea spre uitare/ si ingerul ce trebuia sa scrie povestea nemuririi./ / doar vantul e treaz si merge grabit,/ in inima timpului speranta sa gaseasca/ dar dupa o clipa se-aseaza obosit,/ trecutul si prezentul sa uneasca./ / am vrut sa scriu o carte pe buzele frumoase ale tale,/ pe trupu-ti cast si parul ca de foc,/ o carte cu poivesti de dor si jale/ dar azi a dragostei cerneala s-a uscat in toc./ / si ninge-n continuu si-afara e frig,/ povestea ce-ti spun nu are sfarsit/ am obosit sa sper,sa te strig.../ si-n armonia raiului am adormit./
1 comentariu
modifica
Notiune, natiune - neamule!
de Cezar Pricop la: 19/06/2004 09:50:00
naţiunea este forma prin care admiţi că poporul e şi altceva în afară de carne, de trupuri. grafic reprezentat, “naţiunea” e o formă geometrică care închide o... noţiune, un concept, o sferă – fondul -, pe când “poporul” e o aglomerare de puncte; - cel care aduce sfera închide punctele, le stăpâneşte. În religie criza apare atunci când nu mai simţi că există o sferă, un fond, iar titu maiorescu a tradus pentru noi “forma” poporului român care părea să nu mai aibă nici-o-sferă (at-mo-sferă – plin cu aer – cu nimic! sic!). În acest caz, dumnezeu, pentru a face ca să se meargă totuşi înainte, “bate la fund oamenii” (ca să zici că dă  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Mircea
de Cezar Pricop la: 19/06/2004 09:36:00
(...)/ surprinderea e maxima când mircea primeşte totuşi o funcţie civilă într-o intreprindere bucureştenă. s-a gândit că acestă derogare s-ar datora intervenţiei unui funcţionar anume dintr-o ambasadă de care am pomenit. părea că lucrurile s-au liniştit, premizele pe care contase dăduseră roade. se scurseră aşa câteva luni fără nici un incident întărindu-i credinţa că furtuna trecuse. până şi viaţa personală a lui mircea părea să se restabilizeze. cunoscuse o femeie frumoasă într-un orăşel de provincie, o fiică de preot cu care plănuia să se recăsătorească. fiecare sfârşit de săptămână şi-l petrecea acolo, la ea. Într-una din aceste călă  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Istoria Canonului ne obliga sa cercetam Istoria Bisericii
de DESTIN la: 19/06/2004 05:53:00
autenticitatea celor 27 de carti ce formeaza noul testament...stim noi oare ca evanghelia lui toma si alte evanghelii nu sunt parti legitime ale canonului?intrebari la care cu teama gandim.teama regasita si atunci cand ne propunem sa gasim raspunsuri exacte,cat mai aproape de invatatorii nostri favoriti ai bibliei."nu adauga nimic la cuvintele lui...";"daca adauga cineva...";daca scoate cineva din cuvintele "cartii acestei proorocii..."(apocalipsa 22:18/19)/ gasim toate aceste amenintari,argument ce convinge putini sceptici..."cartii acestei prooroci..."se refera oare la intregul canon?textul din proverbe?deci am pacatuit adaugand scrieri dincolo de scrierile lui solomon? sunt scrieri si mai  ...continuare .
31 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...