arhiva: 01/07/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Da mai departe!
de Radu Herjeu la: 01/07/2004 19:26:00
am vazut de curand un film : da mai departe ! un gen de basm modern in care un tanar erou vrea sa schimbe lumea. ca raspuns la o tema data la scoala, un baietel trebuie sa imagineze o cale ( aplicabila ! ) prin care lumea in care traieste si de care e nemultumit sa devina mai buna. astfel, el se gandeste la un lant al „binelui”. el va face bine unor oameni iar acestia, la randul lor, vor „da mai departe“ binele, ajutand alte persoane. si tot asa, din mana-n mana, binele se va raspandi in intreaga lume, schimbandu-i fata./ si, ca in orice basm, ideea, desi pare utopica si lipsita de orice sansa de implinire, prinde si se raspandeste. oamenii primesc binele, promitand sa-l dea m  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Iubirea, un "natural"? Care dragoste?
de Cezar Pricop la: 01/07/2004 19:24:00
fiziognomonia*, denumită prin alăturarea cuvintelor “physis” şi “gnomon”, este cea dintâi erezie franceză din care s-a hrănit comuna din paris, revoluţia franceză de la 1789. gnomonul, la origine un cuvânt grecesc care denumeşte un instrument marinăresc prin care se determina direcţia nord-sud, naturală aşadar, ajunge adoptat de limba franceză pentru a desemna calea naturală a cunoaşterii, de fapt, un concept mai vechi neoplatonician (tot grecesc), în care prefixul “physis” este alăturat tuturor elementelor fireşti care s-are înscrie într-o expresie a ordinii prestabilite, deci naturale. / physis, entitate sau concept de origine divină, de factură mi  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Maiorul Timisoarei
de Cezar Pricop la: 01/07/2004 18:58:00
“În românia n-am aflat nimic despre românia”, scrie i.p.culianu, iar matei călinescu citându-l plasează sintagma într-un context la care şi el consimte să se raporteze. fraza e mai lungă, subiectul gravitează în jurul lui mircea eliade, dar eu schimb contextul: am cunoscut revoluţia din 1989 din interior participând cu trup şi suflet la toate evenimentele bucureştene, am aderat după aceea la toate ideile vehiculate în piaţa universităţii, pe timpul manifestaţiei maraton, dar a trebuit să plec, să cer azil politic în germania ca să aflu că ceea ce ştiam era doar o nuanţă părelnică. totul se datorează predispoziţiei mele de a mă plimba singur prin cele mai  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cautari
de Andreas la: 01/07/2004 13:32:00
cineva cauta mai deunazi pe o anumita persoana in izrael. in curind se implinesc 30 ded ani de la terminarea liceului si cunosc locatia a maximum 20 de colegi si colege./ nu este oare o idee buna, in anno domini 2004 sa folosim internetul si aceasta platforma pt a da de urma onor persoane pe care dorim sa le revedem? este clar, daca persoana respectiva nu doreste sa ia legatura nu are decit sa nu raspunda. daca observ ca exista un ecou voi lansa si eu un apel de cautare. va stept cu interes.
3 comentarii
modifica
Jean de la Strehaia ii povesteste lui Gicu despre filmul Troia.5
de Jay la: 01/07/2004 13:18:00
5)/ o alta faza din film e cand ahile si agamemnon se cearta din cauza ca lui ahile ii era greatza de agamemnon.ca i-a zis, ca el e un luptator labagiu,el si cu animalele lui de soldati.iar istoria ii tine minte numai pe regi nu si pe soldati.ahile,nu ,ca soldatii castiga razboaiele .agamemnon,si ce daca,ma cac in ei de soldati si uite asa ahile a zis ca nu mai vrea sa lupte pentru agamemnon./ si agamemnon a zis, ma doare in cur si a doua zi armata de grecotei era deja la un km- 2 de zidurile troiei.o armata cam de 5-6 ori mai mare.ca la inceputul filmului, se apropie agamemnon cu menelau,doi grasani fiorosi si-i intalnesc pe hector si paris,doi firfiri cu plete de poponari.acum ,ce e mai hai  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Spectru neodihnit
de Claudia Clara la: 01/07/2004 12:32:00
am murit.. s-a intamplat incet, poate ca sa nu ma sperii. intai m-a durut, m-a durut rau, din ce in ce mai rau, apoi, cand durerea a devenit insuportabila, am amortit. in cele din urma, mi-am dorit sa mor. de aici, n-a mai fost decat un pas./ acum, umblu nauca prin lume. nimeni nu ma mai vede, oamenii trec indiferenti pe langa mine, exact ca atunci cand eram in viata. "cei dragi" isi continua existenta, fara o lacrima, fara o lumanare aprinsa in amintirea mea, in momente de meditatie metafizica. ei nu mediteaza metafizic, dar eu uit mereu ca nu e toata lumea ca mine. / am iubit atata lume, atatia oameni care au fost, la momentele lor, cei mai frumosi, cei mai minunati. totul s-a stins i  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Paralele
de alexbrie la: 01/07/2004 00:45:00
stateam in fata ta si mintea imi zbura spre lumi paralele; tu imi zambeai si imi spuneai ca ma cunosti de undeva; eu raspundeam ca e posibil, nu reusisem sa ascund presei noul meu premiu nobel. / radeam cu pofta si imi spuneai ca am un umor contagios. ca iti vine usor sa-mi vorbesti, lucru straniu care nu ti se mai intamplase decat prin nori de halucinogene; imi propuneai niste mirodenie, si ne duceam sa mulgem viermi din arakis. ca sa o fumam ne trebuia insa pipa, pe care o imprumutam din hobbiton. / calaream apoi elefantii lui al tuin si gustam cate o felie din planeta in forma de pizza. cand incepeam sa ne plictisim, te luam in brate si zburam pe orbita, ca sa iti arat ca si eu pot intoarc  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...