arhiva: 13/07/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poezia si filosofia
de nechitoaia la: 13/07/2004 21:07:00
ion face parte din dialogurile de tinerete al lui platon. aceste dialoguri redactate sub influenta inca foarte puternica a lui socrate sunt uneori desconsiderate fata de dialogurile de maturitate pe motivul ca ideile original platonice sunt aici intr-o forma foarte estompata. o atitudine contrara sustine ca nu se afla mai mult platon in prima perioada a dialogurilor sale decat se afla in a doua sau a treia perioada, si aparentele schimbari nu sunt de fapt decat reconsiderari ale intrebarilor, punerea lor sub orizonturi diferite. mai precis spus, acest dialog mi se pare important pentru ca arata cum, la limita, filosofia nu este, sau nu era in vremea aceea, un lucru fundamental dif  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Vreau dreptul de a fi un ticalos
de mrd la: 13/07/2004 14:17:00
<p>când eu m-am născut, oraşul, străzile şi parcul existau deja. am înţeles că trebuie să plătesc un impozit pentru ca oamenii în salopete albastre să astupe găurile şi să cureţe frunzele şi nu m-a deranjat. am înţeles că ele aparţin tuturor şi că nu pot interzice celor scunzi de înălţime să umble pe străzi, chiar dacă mie nu îmi plac oamenii scunzi. / mi s-a părut ciudat că vecinului meu nu îi plac negrii şi nu vrea să îi primească în restaurantul lui. spune că sunt inferiori. nu înţeleg cum vine asta. poate o să-mi iau o casă în altă parte. oricum, de mâine nu mai mănânc la el.</p>/ <p>dar nu am reuşit să înţeleg de ce a venit domnul acela  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Integrarea europeana ...la romani
de carmentopa la: 13/07/2004 11:27:00
graţie voinţei tatălui ceresc, pe lângă nenumăratele daruri ce le-am primit în viaţa aceasta pământeană, am avut ocazia să călătoresc . după fiecare călătorie în străinătate m-am simţit încărcată cu experienţă de viaţă şi informaţii pe care nici o facultate din lume nu mi le-ar fi putut da./ pentru ca să fi un om fericit e necesar să observi diversitatea acestei lumi şi frumuseţea ei gratie acestui fapt ! nu numai limbile noastre diferă ci şi peisajul, clima, legile, oamenii cu obiceiurile lor. după această constatare mai trebuie să ai dorinţa de a înţelege, asculta şi respecta pe cei care nu sunt neaparat ca tine, care mănâcă altfel sau care a  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...