Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 06/07/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intre mitul credintei si realitate
de Pisicutza la: 06/07/2004 19:11:00
[credinta] intr-unul sau mai multi zei a existat inca din [antichitate]. astazi ne este insa foarte greu sa deosebim ceea ce apatine cu adevarat mitului si ceea ce apartine realitatii religioase. minunile nu sunt "povesti de adormit copii" ci au existat si se manifesta si acum. unde putem pune bariera intre mit,credinta si realitate?
20 comentarii
modifica
Ati vizitat Madurodam ?
de desdemona la: 06/07/2004 14:15:00
printre atractiile olandei (tzara mica dar cu un numar mare de locuri interesante) se numara si 'orasul miniatura', madurodam. aflat la haga (den haag), e de fapt un muzeu in aer liber unde se poate descoperi o intreaga lume in mininatura, case, biserici, palate, parcuri, canale, trenuri, avioane, poduri, oameni si masini, redate atat de apropiat de realitate incat in poze vizitatorii par adevarati gulliver rataciti in lumea liliputana (www.madurodam.nl.)./ cand am vizitat muzeul, la sfarsitul lui mai, ploua fara mila si totusi n-am putut sa rezist fascinatiei micutelor reproduceri. am stat ore intregi intr-o stare de incantare copilareasca, privind detalii, amintindu-mi unele cladiri reale,  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Lirismul romanului
de ampop la: 06/07/2004 11:40:00
românul s-a născut poet. Şi hoţ, ar zice unii…dar să pornim de la prezumţia de nevinovăţie, cel puţin pentru toţi cei din cafenea.. de o bună bucată de vreme discuţiile românilor (din diasporă şi din ţară) din cafenea se învârt cu mai multă sau mai puţină patimă în jurul politicii americane şi a lui g.w. bush. / mai mult, anumite subiecte, pe bună dreptate au ajuns să fie blocate de admin, respectiv cele despre evrei, arabi, holocaust etc. acestea din urmă stârneau patimi realmente patologice şi polemici aberante. ceea ce pare însă un numitor comun al acestor discuţii este lirismul. românul tot român rămâne şi îşi transferă sau sublimă neputinţele  ...continuare .
8 comentarii
modifica
De aiurea, de pe net...
de Alice la: 06/07/2004 11:19:00
" sufletul zboara citeodata sus de nu-l mai vezi, cu penele lui/ albastrui, din azur. si cind se-ntoarce miroase a alb si a stele: a/ trecut prin steagurile cerului si pe linga stele adormite. ce voios si/ fraged se intoarce in colivia lui./ alteori, sta cu nasul virit in pene, psomorit si mut. nu-i prinde/ unghia piciorului de nimic, cobeste a ploaie si a intuneric, ca o/ cucuvaie. de doua ori pe zi e sincer si de zece ori intunecat./ nu-l intreba, ca nu raspunde./ s-a petrecut ceva. o nimica toata il face sa jubileze si o nimica toata/ il demoralizeaza. daca ar avea de furca macar cu evenimentele, daca ar/ avea de dat si de dus o lupta, o impotrivire, pe care sa o infrunte. / nu./ impotri  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Jean de la Strehaia ii povesteste lui Gicu despre filmul Troia.6
de Jay la: 06/07/2004 08:09:00
6)/ agamemnon, sa dea de ceasul mortii.ulise ii arde sigurantele din creier ale lui agamemnon si ii zice ca fara ahile nu se poate sa castige razboiul.si agamemnon il cheama pe ahile si de fata cu ulise ii spune ca a dat-o pe bunicica la soldati ,sa se joace cu ea./ cand sa o faca soldatii sita pe bunicica si s-o marcheze cu fierul incins ca pe o vaca apare schilodul de ahile si ii bubuie pe brutele de soldati si o salveaza de la viol.asa cum ai salvat-o tu pe nevasta-ta si te-a batut cu papucii jumate de ora ca de ce ai salvat-o.ca tie nu ti se mai scoala de la atata bautura./ si a luat-o in bratze si a dus-o in cort./ intre timp ,scena trece in troia.fericire mare dar priamus in loc sa ascu  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...