arhiva: 09/07/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Iti da o dieta......dependenta?
de Roxanik la: 09/07/2004 20:14:00
acu 3 luni am inceput sa tin o dieta-a mers....am slabit 12 kg... dar de atunci cand ma uit intr-o farfurie tot ce vad e ..... cifre... numar caloriile.... tot timpul sunt atenta... la ce mananc la cat mananc...si asta ma face sa cred ca sunt destul de obsedata(chiar dak am ajuns unde am vrut..vreau mai mult) nu era mai bine sa nu fac dieta?/ nu e oare mai bine sa te lasi asa cum esti?/ orice abatere vine in defavoarea ta?
19 comentarii
modifica
Oceanul de sare
de delice la: 09/07/2004 17:04:00
se-aruncă în mare alături cu peştii/ Şi zboară cu valul,înghite nisip,/ se-mbracă cu alge şi tremură-n ape/ o bulă de aer ca un ochi de carbid./ e sare, e sare ce sare prin apă/ Şi rupe cu dinţii al valului cap,/ se-ntoarce,priveşte şi-i vâjâie capul,/ de-atâta putere, de-atât-amalgam./ Şi sare,şi sare cu botul pe labe,/ un val ca un cerber dezlănţuit,/ Şi vede prin umbră un nour de sare;/ Şi gustă şi-i place şi toarce şi zace,/ ca fulgul din ace, caroul de sare,/ disperă prin apă şi-l vede pe zeus,/ cu capul pe-o algă şi ochii închişi./ dar oare e sare sau gustul mă-nşală?/ dar oare e-o apă sau e doar nisip?
3 comentarii
modifica
Tramvaiele turbate
de delice la: 09/07/2004 17:03:00
tramvaiele în miez de noapte,/ mă sperie cu mersul lor./ aduc doar călători de baruri,/ cu mutre acre de tablou,/ schiţat cu tuş in alb şi negru,/ palton murdar şi fără bor/ o pălărie, veche, mare/ când plouă, ninge sau e cald./ aceleaşi feţe vechi, acrite,/ de timp şi de paharul gol./ Şi chiar tramvaiul, casa lor,/ refuză feţele acrite/ de timp şi de paharul gol...
2 comentarii
modifica
Ţătână cu personalitate
de delice la: 09/07/2004 17:02:00
materie e mâna ta,/ Şi moartă fără tine./ eşti chip cioplit,/ sau trup de fildeş,/ eşti doar praf şi ţărână./ Şi-ţi plânge inima,/ căci ştii,lumina se arată,/ doar celor morţi,/ Şi că cei vii,/ sortiţi prin chin să piară/ trăiesc doar pentru a umbri/ un loc pe o machetă./ Şi merg ca oile în cerc,/ aleargă să ajungă,/ pe piscul cel mai însorit,/ Şi-aleargă-aşa într-un abis/ pe-un petec de pământ încins./ da suntem morti de dinainte!/
comenteaza!
modifica
Odă (iubitei mele cruci)
de delice la: 09/07/2004 16:59:00
adâncă e marea cu valuri albastre,/ iar ochii tăi clari, margini de cer,/ o muză a sufletului meu!.../ ador tot ce-atingi, ador tot ce eşti./ Şi vie ai fost în carne şi oase,/ perfida din braţele-mi moarte te-a smuls,/ pe scaun cu mâna spre mine întinsă,/ cu perle amare-mi braţu-mi udai./ simţeam cum un crater se cască sub mine,/ da, adorată-mi erai!/ iubeam doar prin tine, simţeam şi vedeam,/ cum tu te stingeai, cum eu tremuram,/ cum sufletul meu aievea striga,/ dar gura mă refuza şi tăcea,/ cu praf şi tamâie mă înnecam,/ o cruce de piatra ,adorată-mi erai!/
2 comentarii
modifica
Ploua gri - in Normandie
de desdemona la: 09/07/2004 15:43:00
s-a pornit acum doua zile, cu-o furtuna. norii s-au adunat intr-un congres european deasupra orasului: fac schimb de impresii si amabilitati. / cei mai grei abia se târasc mohorâti peste varfuri de copaci. adie racoare. plantele respira leganându-se ude, si beau cu o sete nesfarsita. o pauza intre doua canicule de iulie. e chiar frig! in alte parti, termometrele alarmeaza ministere; noi ne cautam pulovarul de toamna. vecinul din nord, neamul pestilor oceanici ne trimite daruri gri pe calea aerului. stropii joaca sotron pe pervaz, si pandesc trecatorii din fortarete de frunze. soarele cauta o fereastra, doar-doar ne-o vedea astazi. ii simt privirea calda, dincolo de nori. e o parada a nuant  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Alice
de Belle la: 09/07/2004 14:37:00
in caz ca n-ai vazut comentariul http://www.cafeneaua.com/node/view/1864#17423/ asa ca astept, nu ma mai tine legata aici prea mult :)
23 comentarii
modifica
Voita captivitate
de Livia Lazar la: 09/07/2004 05:58:00
si uite asa isi luase iubirea costumul ei de gala, ponosit de atatia ani in care n-a fost decat o biata sperietoare pe campul in care prea atent itzi cultivai macii dorintzei. la ce spectacol, la ce intrunire cu iz de formal, formol, forbidden s-o fi dus, inca nu shtiu, pentru ca n-am tzintuit-o niciodata de manerele frigiderului in care ma locuiesc bulimica de cate ori ma apasa cerurile din ochii tai.../ si totusi...am alergat s-o prind din urma...ce soi de cursa e asta?! imi erau gandurile zbor si tu le prindeai ca puful papadiilor, pe degetul aratator cu care cateodata ai desenat lumea ... si parul imi era colina, mai shtii cum rasarea din el cate o odisee cand te afundai in groaza lui per  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: