arhiva: 11/08/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ruinele unei luminari topite
de iachy la: 11/08/2004 13:57:00
ai venit linga mine usor si ti-am simtit prezenta ca o bataie fina de aripi a unui fluture . stiam ca esti acolo chiar daca nu te vedeam . am stat asa minute intregi , asteptind un gest de-al tau. ti-am simtit mina calda pe frunte si am tremurat de emotie , gindindu-ma la ce avea sa urmeze. lumina slaba a luminarii inventa mereu noi jocuri , dind incaperii un aer misterios si calm. se zareau pe pereti umbre si lumini contopindu-se la un momentdat intr-o imbratisare calda. / ai inceput sa ma saruti usor si in acel moment am uitat de ce eram suparati. imi era asa dor de tine! stiu ca simteai si tu la fel . am vazut acest lucru in privirea ta. nu a fost nevoie sa-mi spui. obosita, lumina s-a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Romania, trezeste-te
de gabriel.serbescu la: 11/08/2004 13:54:00
in peisajul muzical napadit de manele si o-zoni, merita mentionata cred eu, formatia morometii, sectia hip-hop, a carui ultima melodie mi-a trecut pe la ureche alaltaieri, si a carei titlu e asta: romania, trezeste-te. cu semnul exclamarii, evident./ ascultand-o m-am emotionat, si ma gandesc ca dincolo de scepticismul si blazajul varstelor mature, o melodie ca a lor ar trebui sa emotioneze orice roman decent. / ca piesa hip-hop, melodia propune mai degraba un rap cu mesaj social, o melodie a proletariatului s-ar putea spune, decat stereotipia de dupa blocuri, sau violentele verbale gratuite. mi-a placut./
5 comentarii
modifica
Despre frumusetea uitata a vietii-Andrei Plesu/Opinii-Jurnalul N
de gabriel.serbescu la: 11/08/2004 13:46:00
despre frumusetea uitata a vietii/ andrei plesu / opinii-jurnalul national/ / daca ma gandesc bine, reprosul esential pe care il am de facut tarii si vremurilor este ca ma impiedica sa ma bucur de frumusetea vietii. din cand in cand, imi dau seama ca traiesc intr-o lume fara cer, fara copaci si gradini, fara extaze bucolice, fara ape, pajisti si nori. am uitat misterul adanc al noptii, radicalitatea amiezii, racorile cosmice ale amurgului. nu mai vad pasarile, nu mai adulmec mirosul prafos si umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emotie, miracolul ploii si al stelelor. nu mai privesc in sus, nu mai am organ pentru parfumuri si adieri. fosnetul frunzelor uscate, translucidi  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Dulce, ca un ciorchine de struguri in noiembrie...
de Aelius Meridius la: 11/08/2004 10:50:00
..trecusera sase zile de cand nu parasisem apartamentul,practic pentru amandoi, noaptea si ziua se succedau rapid,fara ca vreunul dintre noi, sa stie cand e zi sau cand e noapte, cand e dimineata sau cand e seara,cand e soare sau cand e ploaie../ ..storurile erau trase,deci notiunea timpului,disparuse total din mintea noastra, eram prea nesatui, prea insetati unul de altul, prea legati cu un fir invizibil,care ne dadea uneori senzatia ca suntem doi siamezi ciudati,atipici, dar vii,teribil de vii, tineri,atat de tineri, ca ardea totul in jurul nostru si in interiorul nostru,../ ...secundele se scurgeau prea repede,poate in acel moment clepsidra cu nisip era sparta,iar patul parea imens ,ca un  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Mitul dualitatii
de OmuletulGoma la: 11/08/2004 07:56:00
de ceva timp ma lupt cu un concept de care sunt convins ca este un mit. un mit atat de adanc inradacinat in constiinta noastra incat nu il punem nici un moment sub semnul indoielii. cum spune si titlul, ma refer la mitul dualitatii. binele si raul, lumina si intunericul, caldura si recele, dumnezeu si diavolul, iubirea si ura. in constiinta noastra acestea sunt contraste diametral opuse. dar traduse in termeni strict matematici lucrurile stau un pic altfel. raul si binele ar putea fi reprezentate prin +1 si -1, pe cand lumina si intunericul sau caldura si frigul se reprezinta cel mai bine prin +1 si 0(zero). deci avem de a face cu trei elemente: pozitivul, elementul nul si cel negativ.  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Din nou bani de la Uniunea Europeana
de pegassus la: 11/08/2004 02:34:00
din nou bani de la uniunea europeana / intre 5.000 si 100.000 de euro pentru cei care pot "explica cetatenilor romaniei beneficiile si costurile aderarii"/ s-a lansat, cu discretie, programul consolidarea societatii civile in romania, prin care se pun la dispozitia organizatiilor neguvernamentale din romania peste 5 milioane de euro. componentele pentru care se poate candida pentru finantare sint: dezvoltarea sectorului neguvernamental, birouri de consiliere pentru cetateni, adoptarea si implementarea acquis-ului comunitar in domeniile protectiei mediului, protectiei consumatorului si in alte sectoare ale dezvoltarii socio-economice, democratie, drepturile omului, statul de drept si indep  ...continuare .
2 comentarii
modifica
un jurnal....deschis
de Roxanik la: 11/08/2004 01:58:00
ma gandesc sa fac aici un jurnal...fiecare vine zice ce a mai facut ... ce a mai gandit si pleaca...sperante ca are sa citeasca cineva si chiar are sa raspunda nu prea sunt...dar cred ca e cel mai bun lucru de facut atunci cand vrei sa crezi ca esti auzit...si daca voi o faceti o fac si eu.../
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...