arhiva: 09/08/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Romanii din Italia - emigranti sau navetisti?
de pegassus la: 09/08/2004 19:30:00
in studiul 'migratie sau naveta? cazul muncitorilor romani din italia: nise pentru naveta 'de lucru' catre uniunea europeana', florentina constantin argumenteaza ca, din analiza situatiei muncitorilor romani, rezulta ca termenul de 'migratie' devine din ce in ce mai inadecvat pentru abordarea problemei muncitorilor migranti din uniunea europeana. autoarea prefera sa utilizeze termenul de 'naveta' (“commuting”), pe care organizatiile internationale si literatura academica o utilizeaza pentru a descrie migratia 'in scop de a munci' pe termen scurt, precizind, insa, ca echivalarea celor doi termeni este incorecta: ea nu reflecta, in multe cazuri, natura pe termen lung a 'navetei' internation  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Orizont
de Radu Herjeu la: 09/08/2004 16:16:00
ma-ntind peste zare si-astept/ o rotatie completa sa treaca / prin mine./ din zi si din noapte/ fac hrana de degete lungi,/ framantand secunde stropite cu ploi./ tac si fiecare raza de luna/ se reflecta in mine,/ lovindu-se apoi dureros/ de pamant/ in cercuri concentrice./ vorbesc/ si sunetele se-alearga prin cer,/ spargand bariere din oameni ce dorm./ copacii ii aplec spre ferestre/ si bat,/ din ochiul stang imi plang dimineata/ si-o strecor pe sub usi./ cu frunze-mi acopar privirea/ si simt cu pasii refac,/ ezitant,/ un drum intre voi.
comenteaza!
modifica
E vina noastra!
de Radu Herjeu la: 09/08/2004 16:09:00
romania ultimilor ani se confrunta cu o problema majora. din ce in ce mai multi tineri vor sa plece din tara. putem sa-i condamnam (cei care suntem constienti ca nicaieri in lume nu circula cainii cu covrigi in coada) sau putem sa-i laudam (cu invidia camuflata), sau, de ce nu, chiar sa-i incurajam. spectatori din ce in ce mai pasivi ai tranzitiei romaniei, aplaudam sau hulim in functie de varsta noastra, de educatia primita sau de sistemul de valori in care credem. vrem, nu vrem, trebuie sa acceptam ca tinerii de azi nu mai seamana cu cei de ieri. prioritatile sunt altele, mijloacele de a reusi (sau de a esua) in viata sunt altele. valorile promovate de asa numitele modele sunt altele. in ge  ...continuare .
28 comentarii
modifica
esti asa de frumoasa
de andree la: 09/08/2004 13:53:00
eşti aşa de frumoasă / precum un trandafir înflorit/ Şi care nu se ofileşte niciodată./ frumuseţea ta este neterminată,/ sufletul tău ca un izvor de aur,/ ochii tăi ca perlele oceanelor,/ iar părul tău ca firele de mătase ţesute în argint./
3 comentarii
modifica
Va considerati un om implinit/fericit?
de mya la: 09/08/2004 11:44:00
va considerati un om implinit/fericit? daca nu, ce anume va lipseste (...ce v-ar face fericit)?
8 comentarii
modifica
Romania, din nou fruntasa in Europa - la Loteria Vizelor
de pegassus la: 09/08/2004 10:47:00
unul din 8600 de romani va putea profita, in 2005, de rezultatul favorabil al loteriei vizelor / interesanta dinamica a sanselor la loteria vizelor... cu 2521 de persoane, romania se afla pe locul cinci in europa ca furnizor de cistigatori ai loteriei vizelor pentru anul fiscal american 2005 care incepe la 1 octombrie 2004. romania a fost depasita in acest clasament doar de polonia (6211 persoane), ucraina (5361 persoane), bulgaria (4068 persoane) si albania (3380 persoane). romania este urmata de turcia (1803 persoane) si germania (1275 persoane) ! / http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/loteria_vizelor_2 005.php / / ____________/ euroatlantic club/ monitoring romania's effor  ...continuare .
18 comentarii
modifica
"Suflet pereche"
de violet rain la: 09/08/2004 00:26:00
desi la prima vedere pare un grup de cuvinte abstract privind mai profud inlesneste ceea ce poarta denumirea de ,,mitul androginului'', o cautare a jumatatii fiecaruia ce tinde spre unirea a doua persoane din toate punctele de vedere:sentimental,social,religios,etc. ati simtit vreodata ca v-ati gasit fiinta care va completeaza,cu care deveniti una si aceeasi persoana,ba chiar sa va confundati uneori?e incredibil dar asa ceva este posibil si este minunat cand iti gasesti sufletul pereche,si ar trebui sa ne cautam fiecare jumatatea,sa avem rabdarea s-o descoperim,si sa nu ne avantam intr-o relatie sau casatorie impreuna cu o persoana total diferita de noi,nimic nu se c  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...