arhiva: 23/09/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Dialog cu Mihai Viteazul
de Romeo Man la: 23/09/2004 14:14:00
dialog cu mihai viteazul/ -măria-ta eu sunt un muritor al ţarii tale, mai bătrân ca dumnia-ta cu mai bine de patru secole. cum ai reuşit măria-ta, să uneşti cele trei mari surori româneşti într-o singură ţară într-o perioadă atât de grea în existenţa lor şi înconjurat de atâta vrăjmărie?/ -fiule, sau stră-stră-strănepoate, mi-a fost şi mie aproape peste putinţe, ca şi atâtor altora înaintea mea , dar de asta dată am avut de partea mea voinţa tuturor sufletelor româneşti din toate meliagurile românilor şi hotărârea lor de a se jertfi pentru o pricină mai măreaţă cum n-a mai fost alta…/ -bine măria-ta, dar erai conducătorul unei ţărişoare mic  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Un an în slujba semenilor mei
de Romeo Man la: 23/09/2004 14:12:00
un an în slujba semenilor mei/ integrare în societate-factor de progres/ unul dintre lucrurile pe care le-aş face cu placere pentru a-i ajuta pe semenii mei ar fi să lucrez ca şi consilier în problemele de comunicare, integrare a etniei rrome în comunitatea în care trăiesc./ În comunitatea din care vin eu, oraşul sovata, judeţul mureş o zonă frumoasă şi pitorească, situată undeva în inima ţării, majoritatea locuitorilor e formată din: 70% maghiari, 5% rromi şi restul români./ numărul membrilor etniei rrome este de 500-600 persoa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De ce emigreaza tinerii
de Romeo Man la: 23/09/2004 14:11:00
de ce aleg tinerii să plece din ţară, să emigreze?/ revoluţia decembristă şi toate schimbările de natură socio-politică au adus o deschidere, o ieşire către “afară”, către o altă lume, o nouă mentalitate, un nou mod de viaţă./ din păcate, aceste schimbări nu au adus doar bine, frumos, pentru cei mai mulţi dintre noi care nu au avut contact cu “cealaltă lume”, au adus şi un miraj, un vis “o fată moragana” la care marea majoritate doar au visat, au sperat./ schimbările care au avut loc, deschiderea graniţelor, circulaţia fără restricţii au făcut ca foarte mulţi dintre noi să ajungem să cunoaştem acest vis, să-l atingem./ tinerii, şi nu numai e  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Eu
de Boghita la: 23/09/2004 13:58:00
sunt bucuros, ca te am pe tine/ sunt trist, ca esti asa departe / indiferent de tot ce ma-nconjoara/ nepasator de tot ce-o sa apara./ zambesc mereu, far’ de motiv/ zambesc atunci cand sunt si trist/ zambesc atunci cand sunt si fericit/ zambesc intr-una far’ sa stiu./ atunci cand ne-am vazut/ si tu ma priveai atat de insistent/ simteam ca ma fastacesc/ turbam de furie si de nervi./ dar timpul ne-a presat din nou/ n-am apucat nici sa vorbim/ o floare eu ti-am daruit/ nici n-am putut sa-ti spun ca te iubesc./ ce-o fi o fi, e vorba ta,/ pe toate timpul le va lamuri/ acum traim realitatea / dar, maine este inc-o zi./ /
1 comentariu
modifica
Iliescu si Theodorescu insulta protestatarii din diaspora
de Daniel Racovitan la: 23/09/2004 13:09:00
"“lumpeni”, “pegra”, “ratati”, “nespalati”, “scursurile societatii", asa gaseste sa ii caracterizeze theodorescu pe protestatarii romani din canada care au "indraznit" sa le arate care e parerea diasporei fata despre guvernantii romaniei./ http://www.expres.ro/social/?news_id=167078
31 comentarii
modifica
De ce alex porc?
de alex porc la: 23/09/2004 11:23:00
iată o întrebare la care nu m-am prea gândit până acum. sau nu atât de mult încât să pot da un răspuns care să satisfacă şi pe alţii, nu numai propria-mi persoană. astăzi mă cred în măsură să fac acest lucru, şi am fost silit să ajung aici de repetarea la nesfârşit a întrebării din titlu. am observat că numita întrebare mi se pune în ultima vreme mult mai des decât, de exemplu, "n-ai pe-acasă vreun album keith jarrett pe cd?". o singură întrebare mi se pune mai des decât asta, "ce mai faci?", întrebare la care am găsit răspunsul potrivit cu ocazia sfintei sărbători de crăciun. anume? "umblu-n sus şi umblu-n jos, tăt cătându-l pă hristos."/ să t  ...continuare .
6 comentarii
modifica
ELIBERARE
de Socaciu Ela la: 23/09/2004 08:01:00
când te-am privit întâia dată, doamne,/ când m-am uitat în ochii tăi adânci,/ vâzut-am, doamne, lacrimi de tristeţe/ Şi am văzut cu inima cum plângi/ stăteam pe-o cale strâmbă, pustiită/ Şi mă uitam în zare, spre liman/ Şi căutam o oază mai umbrită/ pentru un suflet frânt şi făr alean/ dar ochii tăi mi-au arătat oglinda/ În care m-am privit cum arătam/ m-am îngrozit de faţa-mi biciuită/ de-atâta ură, frică şi păcat.../ am alergat atunci la tine, doamne,/ Şi m-am oprit în braţul tău iubit/ căci am simţit cum curge mântuirea/ din mâinile ce-odată s-au jertfit.../ aştept acuma binecuvântarea/ unui alt drum, ce nu e pustiit/ Şi o lumină-  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...