arhiva: 24/09/2004


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De tradus :)
de raduku la: 24/09/2004 17:51:00
exercitiu (de traducere !!?)/ am o ragea: sosoiti-mi ce-i cu vavilonia asta? În dictionare e un larmalau teribil: tropaie ghidranii si hunterii, înoata ghibortul, jabrele fac tah, tah! si zapa! zapa!, mascurul coviteaza covit, covit!, grangorii zagraiesc cu zaica, amfioxul zacareste serta-ferta, paingul se duce pe urlati de pe rachita linfal în rediu, vitele hitioane huzdup în scoc, vîlcezite de vile, fara taga… / pai, ce jocot extraneu e asta – ajung mazeta la scrabble! si neavînd alexie, dau în agnozie: asta-i dex, sau palimpsest ?!? hai ca accept zabracul: nu-s linguist. nu legumesc nici vinograd, nici tizana, nici scovarda, talul nu-mi sta la vramita, n-am acasa zarf, nici si  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Anamneza
de danyrolux la: 24/09/2004 17:46:00
Şi uite că nu m-am ofilitit; sufletul meu continuă să spere şi mai are încă puterea să mai vibreze!/ / stau în pat şi nu vreau să adorm – nu vreau să o pierd! ar fi chiar culmea să fie ea. o privesc flămând – e obosită şi a adormit în timp ce-i vorbeam./ Întunericul nopţii, alminteri consolator, mă nelinişteşte. cine a adus-o în viaţa mea?/ am zărit-o într-o discotecă şi mi-am spus că ea trebuie să fie, mai convins ca niciodată. o sclipire de mărgean – şi mi-am adus aminte de victor petrini când o vazuse pentru prima dată pe matilda, fugar, pe stradă, într-o clipă posomorâtă de iarnă./ ies pe balcon şi fumez o ţigară – zgomotul uşii, fap  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Fantana, drumul dar si calatorul
de danyrolux la: 24/09/2004 17:45:00
obosit, plictisit şi golit de viaţă... În clipele acestea îmi doresc teribil să citesc ceva de kafka; delirant, haotic, inuman.../ m-am rupt de ea - totul în acest week-end. prea puţine vorbe şi neajunse regrete. mă simt pustiit şi nenorocit; de ce oare am impresia că nu sufăr destul? parcă povara nu e de-ajunsă şi durerea închipuită!/ adam, în paradisul de pe urmă...un veridic paradis în destrămare!/ / zi mohorâtă de iarnă, melancolie şi uitare. lacrimile picurate pe caldarâm cerşesc sfârşirea./ Într-o lume a pustiului în expansiune, iubirea e în mine./ cioburi de faianţă mă privesc cu mii de ochi de ghiaţă şi-mi simt inima tresărind.../ /  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De n-ai fi fost....
de danyrolux la: 24/09/2004 17:44:00
Început sau sfârşit? nu ştiu, zău că nu mai ştiu – am obosit! “viaţa e o curvă!” – mi-au tot spus ei – şi mă încăpăţânam să le dau dreptate. acum, în toiul nopţii, la mijlocul timpului, tind să cred la fel ca ei.” iubito – i-am spus eu într-o doară – nu mai am timp, chiar că nu mai am timp”; ea zâmbea amar şi mă fixa cu o privire tântă. atât doar că-mi spusese că sunt un copil alintat. eu – copil alintat? – hei, asta-i bună!/ am lăsat-o în pace, iubind-o tocmai pentru incapacitatea ei de a mă înţelege – pentru incompatibilitatea dintre noi./ da dom’le, mă ştiam deosebit de mic copil – aveam să fiu, şi ceva din mine – o p  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cronica regretelor
de danyrolux la: 24/09/2004 17:42:00
acum am rămas singur în salon şi nu cred că voi mai avea timp să-mi termin de scris memoriile, postumul meu mesaj adresat ei./ de mic copil avusesem început de meningită, mai apoi sinuzită cu serioase complicaţii, pentru ca în final să mi se depisteze o tumoare malignă neoperabilă, la nivelul creierului./ cu o lună de zile în urmă am fost la un chef. la fel ca de fiecare dată în ultimii ani, m-am hotărât să mă îmbăt pentru a mă face de râs – fapt ce cred că mi-a reuşit destul de bine. a doua zi mi s-a făcut nespus de rău; am crezut că este durerea de cap care urmează după fiecare beţie. starea aceea a persistat mult timp, aşa că a trebuit să mă prezin  ...continuare .
1 comentariu
modifica
BRIOŞĂ ORIPILANTĂ
de alex porc la: 24/09/2004 12:22:00
de la auschwitz până la unşpe jumate/ am consumat diferite feluri de rahat./ apoi au venit feluriţi oameni/ să-mi spună: "să-ţi fie de bine!",/ fiecare în felul său./ apoi a venit ea./ hm./ am observat că avea,/ cum s-ar spune, de toate./ mie însă nu-mi mai trebuia nimic,/ eram sătul./
1 comentariu
modifica
Insula Numelui
de zareh ara la: 24/09/2004 01:52:00
despre cum am avut acel accident nu voi povesti niciodată, fiindcă nu-mi amintesc nimic. de ce m-am trezit în acea cameră albă, cu mâinile şi picioarele legate de patru bare de oţel, vă poate spune mai bine cel care m-a găsit, zăcând inconştient într-o grădină. cred că ieşise la cules de flori. a încercat să-mi descrie prin semne, pentru că e mut. nu ştie să scrie şi nici să citească. doar ochii lui par a comunica înţelesuri frânte de zidurile înalte, înăuntrul cărora am fost prizonier aproape patru ani. nu mai ştiu cine eram şi în tot acest timp nu mai ştiam de ce eram./ locul detenţiei mele era strâmt, fără geamuri, cu o singură uşă. am şi măsur  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...