arhiva: 10/01/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Revolta
de Lysa la: 10/01/2005 21:19:00
În suflet munte împietrit/ În ochi un ciob de ghiaţă/ În gând un dor nedefinit/ Şi peste toate ceaţă/ pe buze ţarina mă roade/ Şi mi se-ntîmplă mie/ ca scos din minţi s-o văd cum şade/ rânjind pe colivie/ Şi zis-am astfel către tine:/ "în ochi căldări de sare/ păstrat-ai doamne pentru mine/ tu nu sti că mă doare?"/ "şi lasă" zis-a către mine/ a tale doruri toate/ le voi purta de-acum cu mine/ căci ale mele-s toate/ de tine suflet se desprinde/ pe trupu-ţi doar păcate/ o lumânare va aprinde/ gunoiul peste noapte..."/ nu ştiu, aşa-nlemnit acum/ morţii să-i dau bineţe?/ sau luniştit să-mi văd de drum/ spre-o altă tinereţe?/
2 comentarii
modifica
Cand, cine, ce si unde?
de bryzzz la: 10/01/2005 20:02:00
cand noaptea isi inchide ochii obosita,/ eu incă i-as lasa pe-ai mei sa doarma/ cu trupu-mi cald visand pastel de iarna,/ de geruri ce nu dor,/ de-nfrigurari ascunse doar in nor/ si de mistere fara temeri de ciuta fugarita./ in varful picioarelor goale/ as pasi calm peste linistea moale,/ asa, sa n-o trezesc;/ doar cu o mana-ntinsă pan' la tine / prin nevazut/ as sterge picatura de colb necunoscut / ranind cu-o aschie infima/ azurul tau opacuit acut,/ sa ti-l inseninez cu clar de rima./ cine, ce, unde/ vegheaza din departe calatorind niciunde/ pe-aripi de vant cladite din roua/ cand noaptea a trecut demult de doua/ si-n ultimul meu vis din zori,/ ostentativ, vine sa strice flori/ starnind  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Nostalgia...
de bryzzz la: 10/01/2005 20:01:00
azi, cand hlamida stranie a toamnei / neimitabil colorata / mi-aduce-n amintire nostalgia / a tot ce-ar demara cu-"a fost odata..." , / ma imboldeste-un dor de hoinareala / spre cararui pitite-n frunze / sub carpatine umbre lungi de cetini, / unde izvorul rece scalda muze. / as poposi pe pantecoase dealuri / incinse-n fote ruginii de vie, / ingăduindu-mi să horesc o clipa / cu-un strop de odobeasca rubinie / si, ratacind printre livezi valcene / cu rotunjimi mieroase, coapte, / m-as face ca scap fraul la ispita / de-a ma-nfrupta cate putin din toate. / cu goana apelor as ropoti spre vale / in unduirile de grane, / sa-mi fac crivat din fan uscat si iarba / sub cerul aburind a copt de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
&
de bryzzz la: 10/01/2005 19:59:00
buzele-mi tremura ca o ultima boare de ploaie,/ tremura si cad în taceri / peste ziua de ieri./ ieri m-a vlaguit de rosu floarea sentinta si spin/ cu ac de noapte polara/ si-a vrut sa ma doara../ azi fruntea-si pune-n valiza amurgul ochilor grei/ si, de-as vrea sa mai prind un "ceva", / nu-l mai pot apuca./ parca astept intr-o gara/ si astept mai umil decat clipa cea mai amara/ langa o cale ferata franta-n zenit/ irosit./ mai e vreo dorinta?/ taceri../ si mor pe-un adio./ sunt ieri../
comenteaza!
modifica
Dezamagire
de bryzzz la: 10/01/2005 19:58:00
"ciuma rosie" ne-a zdrumicat implinirea/ si cu gheare de fier sfartecat-a iubirea / cand prin norii de praf, prin moloz si noroi / isi smutea samavolnic buldoza spre noi, / sa transforme-n pustiu seve, muguri si flori, / mana-n mana cu clipa ce sortea: tu ..sa mori./ si.. s-a stins in neant, a pierit deodata / sub rotire de corbi prin furtuna turbata / floarea noastra albastra, faurita-mpreuna / pentru-o vreme-argintie, visata mai buna../ tu.. te-ai dus ! .. pe arena ramasa pustie / ceata deasa urzi-va de-acum in tarie / ceasuri gri pentru tot ce-ar putea sa mai fie. / timpul curge mereu si-si destrama din cer / firul lui invizibil de enigma: mister / al destinului dat pentru orice fiin  ...continuare .
1 comentariu
modifica
La Echinoctiu de Toamna
de bryzzz la: 10/01/2005 19:36:00
in dimineata-aceasta blanda/ cand toamna pare incantata/ ca inca isi pastreaza plina/ docila ei lumina,/ cand iarna n-a razbit sa muste/ din stralucirea ei bogata,/ din pantecu-i rodind putere/ ca fagurii de miere,/ cat vantul nu a pustiit-o / de trenele-i multicolore,/ iar ziua-i chiar la jumatate/ in drumul ei spre noapte, / mi-a inflorit a doua oara/ pierdutul plai de primavara/ in camp cu maci si cu lalele,/ cu-azur de albastrele./ azi simt un start de tinerete/ cu prospetimi imblsamate/ care ma vor si-n crizanteme/ si-n macii din poiene./ doamne, ce nu as da, ca-a doua zilei jumatate/ s-o pot opri din drumul ei spre noapte !../
comenteaza!
modifica
1 Septembrie
de bryzzz la: 10/01/2005 19:33:00
dimineata noua, te-ai nascut transparenta/ ca o mare uitata de vant, inocenta,/ pastrand in trup umbre fine de soare/ impletite cu-azur si fiori de racoare,/ cu suflarea ierbii ce incă respira prin mine/ arome de verde si de prospetime./ ai aparut cu clinchete de clopotei vioi/ cand toti bobocii nostri se-aduna-n scoala roi/ sa afle cate-n luna si cate, cate-n soare/ sunt talmacite-acolo din carti, de profesoare;/ esti sora cu speranta belsugurilor toate/ si cu belsugu-adus sperantelor scontate./ tot ce mama ta buna a trudit intr-o vara,/ dup-o luna-mplinita te va face fecioara,/ rotunjind sanii copti, mladiindu-ti pasirea,/ iar din fruct de pamant ti s-o naste iubirea/ ce imbraca-n frag  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Strigatu-i cainic..
de bryzzz la: 10/01/2005 19:31:00
dispera pe irisi lacrima ei/ nascuta din strigatu-i cainic/ neauzit de pamanteni si zei/ si-ntampinat pustiu, amarnic./ frangandu-si jalea tremurata-n maini/ isi poticnea genunchii-n cale/ si, greu icnind de anii ei batrani,/ mama scrasnea o intrebare:/ "-unde e, doamne, fiul meu sedus/ mai ieri de cauze fanfaroane/ si insfacat intr-un razboi impus/ de-ambitii egoiste, vane?/ nu i-am dat binecuvantarea mea/ cand a plecat asa departe,/ iar astazi mi se-ntoarce intr-o stea/ ce-mi da in scimb un steag si-o carte/ pe-o glorie care desfata viermi/ si pantece ne-ncapatoare,/ punand mai sus de-orice barilii fermi/ supti de vampiri cu vreri avare./ cine e starter neinduplecat,/ care-a starn  ...continuare .
comenteaza!
modifica
E toamna tarzie...
de bryzzz la: 10/01/2005 19:27:00
in vantoasa pribeaga, zurlie / trosnesc crengi batrane, zbarcite / murind sufocate-n frunzar de rugina, / cand norii, umbrare de ploaie / se scurg peste lume-n noroaie/ zugravind zarea mioapa cu tină./ si-n plaiuri pustii, zgribulite / e din nou toamna rece, tarzie../
comenteaza!
modifica
EL si EA - MESAJE INTRE DOUA LUMI (2)
de alura la: 10/01/2005 16:12:00
el: cateodata mai simt teama. in rest, simt ca si tine - ce simti tu?! si e superincitant. o noua dimensiune pentru mine! ce simti cand iti spun ca mi-e teama?/ ea: simt ca as vrea sa te am langa mine, ca sa te pot face sa uiti de temeri, ca sa uit de temeri.../ el: sa uit(am) de temeri... este oare acesta pretul ce trebuie platit pentru a fi una si aceeasi fiinta? si atunci pretul uitarii care va fi? si cand trebuie platit?/ ea: nu totul se plateste, iar temerile pot fi invinse./ el: imi doresc fffff mult sa fiu langa, cu, in tine. enorm./ el: tu/ el: eu/ ea: noi?!/ el: uetteeutuettuueutu si eu, noi/ el: clara ...o lume se poate face din opt litere, din doua fiinte...ocean./ ea: putem avea u  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Cum recunoastem un prieten adevarat?
de daciana la: 10/01/2005 14:39:00
acum o saptamana am avut parte de o mare dezamagire. acela pe care il consideram cel mai bun prieten al meu, pe care l am ajutat neconditionat in momentele grele (care nu au fost putine in ultimul an), acela care imi spusese de nenumarate ori ca ma pot baza la randu mi, oricand, daca viata ma va incerca, m a tradat. m a lasat singura in clipele cand simteam ca totul in jurul meu se naruieste,cand simteam ca pasesc pe nisipuri miscatoare./ in acel moment am decis sa rup aceasta prietenie, dar nu e asa usor.../ avem nevoie unul de altul, in pofida acestei dezertari a lui./ acum am depasit problemele, dar cu mult mai mult efort decat daca as fi avut sprijinul lui./ dupa ce a asteptat  ...continuare .
57 comentarii
modifica
Intrebare
de COLETTE2005 la: 10/01/2005 13:28:00
ce faci fara mine / cand vise nocturne vibreaza in antenele nervilor grei / si trebuie sa-ti reglezi ochiul-enigma / dupa irisul ochilor mei ?
comenteaza!
modifica
Vis Ambiguu
de Emma Brad la: 10/01/2005 10:52:00
se scoroji sub masă biet golanul/ tocit la încheieturi şi ras în cap/ cînd încolţit de draci în sînge-i arde jarul/ Îi scarmă-n maţe chiar doctorul bacbac/ se scămoşează plămînul molfăit de frunze/ plin de pucioasă abolind cenzura/ Îşi retrage timid limba dintre buze/ cînd doctor draq, rînjind, îşi puse semnătura/ Îi mirosi a rai. ochiul i se-nchină/ cînd nervul i se destinde lent/ cu zîmbetu-i citeţ fără de pricină/ hălădui haihui prin occident/ sărmanul om! dobitoc ambiguu!/ i se zbătea plămînu-n buzunar/ Îngenunchiat pe veci de nosfetatu/ păstrat în insectarul tărîmului murdar/ Şi i-au crescut în vene maci/ mucegăiţi, pudraţi cu zgu  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Delirul versurilor mele
de Emma Brad la: 10/01/2005 10:51:00
delirez, delirezi, deliram/ printre randuri slefuite al unui prizonierat melancolic/ cochetand cu veritabila uvertura a unei simfonii/ slabiciunea agresiva, purificata de contradictii/ ascunsa cu grija de entuziasmul usor scandalizabil/ al poetului exasperat in numele iubirii/ inocenta si viclenia cultiva starea de eretic rafinat/ ca o marturisire esentiala a gandirii sale/ prin complexitatea propriilor versuri/ panorama unui colocviu raportat la istorie/ reflecta refluxul poetic zdruncinat/ de viziunea unor noi perspective ce naste / un dumnezeu revelat. /
comenteaza!
modifica
Cosmar
de carmen22 la: 10/01/2005 06:18:00
ma impresionat ce a scris horea d. despre cosmarul pe care la vut si as vrea sa il subliniez. dupa cum spunea era pe vremea dictatorului. / am fugit pe vremea comunista, trei zile am facut de la baile herculane pipa la dunare prin munti, traversat dunarea in noiembrie, traversat iugoslavia, facut lagar in latina de roma. stiu ce inseamna cosmarul intoarcerii. lam avut saptamini la rind noapte de noapte la fet si bucuria ca a fost doar un vis. pentru noi cei fugitii a fost pe o parte mai grea ca eram cu buzunarele goale, dar pe cealalta parte privirile erau doar inainte. no turning back, nu il cintam ci il traiam. o tara straina isi deschidea bratele/ ce vremuri frumoase..../
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: