arhiva: 31/01/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ruga ingerului cazut
de Mircea2005 la: 31/01/2005 20:56:00
rupeţi-vă frunzele de pe mâini/ şi lăsaţi-le să cadă în morminte./ nu vor răsări din ele nici flori, / nici cruci, nici altare sfinţite./ lăsaţi-le să zboare/ în plutiri nesfârşite…/ nu, nu vă opriţi! rupeţi-vă frunzele/ din carne, din oase,/ din sânge, din toate…/ lăsaţi-le să plece prin ferestre deschise…/ veţi rămâne ca mine, cu braţe lungi/ de păsări măiestre./
2 comentarii
modifica
Am vazut Casablanca
de gabriel.serbescu la: 31/01/2005 20:00:00
/ ¨-liebchen, what watch?/ -ten watch./ -such much?!¨/ fara sa clipesc marturisesc de la bun inceput ca ingrid bergan avea mustata. nu era pronuntata insa era vizibila in mai tot filmul. de fiecare data cand aparea intr-un cadru atat de bine iluminat, decorat si acompaniat muzical, se putea urmari si jocul prin care reflectoarele subtile compuneau o mustacioara diafana, insa certa ca un spanac intre dinti, pe fata frumoasei actrite. o arta transgresoare ar ingrosa-o radical, si intregul afis ingrid-bogart ar fi probabil desaturat si rec  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Ajutor!!!
de Magnifico20 la: 31/01/2005 17:18:00
salut tuturor. as vrea sa va intreb ceva. cand ziceti ca "ma duc acasa?" cand intr-adevar va intoarceti in romania sau cand va intoarceti de la locul de munca sau de la scoala intr-o incapere aflata departe de locul si de cultura in care v-ati nascut.
3 comentarii
modifica
TOT POEZIE. SI TOT DE SERTAR... Samuel C.
de samcezar la: 31/01/2005 16:46:00
nicaieri/ in vine ne curge sudoare si ceata, legati dupa datini de oameni ce pier/ veniti, voi, copii, generatie-n viata, artisti ce sagalnic, urca-veti / spre cer.../ si norul e-adanc, dar asta nu poate opri rostogolul de oameni din fier/ nici lunga mantie de popa ce scoate din orice cuvant, cate-un mic / giuvaier.../ in vine ne curge sudoare si ceata, dar nicicand vreodata nu da-vom / `napoi/ caci asta e viata, se tine-ntr-o ata, sarmani si betegi, cersetori si / chiar noi.../ slavi-vom artistul ce neaga uitarea si preotul calm cu colinde de / dor.../ canta-vom copacul si luna si marea, si fi-vor mai multi, tot mai multi / cei ce pier.../ si-n frigul de roua, cu ganduri de mila, atent  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poezie. Una din cele de sertar... SAMUEL C.
de samcezar la: 31/01/2005 16:43:00
noapte buna!.../ din alta lume, te-am zarit acum/ ca intr-un vis, zeita solitara.../ si sa nu razi ca inima mi-e scrum/ si fara tine viata mi-e amara.../ esti prea departe, dupa tine plang/ si visele-mi incatuseaza gandul.../ cand sentimentele la piept le strang/ de sub picioare simt fugind pamantul.../ mi-ai dat o raza de speranta vie/ mi-ai animat un tel, o bunastare.../ si-un cantec ce mi-a fost trimis chiar mie./ dar am zburat in pasnica uitare.../ de ce te legeni, codrule de vis/ si-mi amintesti de vremurile bune...?/ de ce milenii sumbre mi-ai prescris/ si cu ecou faci inimi sa rasune...?/ te-am revazut, candva, nepasator/ si mi-ai soptit legende lungi si ganduri.../ dar n-am  ...continuare .
2 comentarii
modifica
crud de toamna
de AiaBeata la: 31/01/2005 16:23:00
totul se preface/ in acest crud de toamna unde,/ pana si copacii sangereaza/ picatura cu picatura,/ frunza cu frunza,/ schimbare cu uitare,/ timp, netimp/ fumati de toata scoarta/ in acest crud de toamna./ si oasele-mi sunt lesne,/ prinse intr-un mormant de corp,/ de necorp,/ de suflet,/ de vis/ aruncat acolo, in pamantul/ prea crud/ de nemurirea atator muritori./ si jocul se incurca/ in secerisul zorilor verzi,/ galbeni,/ negri,/ si visul se incurca si nevisul/ si dintii din gura,/ in acest crud de toamna./
comenteaza!
modifica
In cautarea lacrimilor pierdute
de ealtfel la: 31/01/2005 15:57:00
in cautarea lacrimilor pierdute/ / lacrimile ii curgeau pe fata.. arata acum ca un simplu clown de circ care incerca sa faca lumea sa rada, intr-un mod patetic, vopsindu-si fata… nimeni insa nu-si pune intrebarea daca nu cumva acele lacrimi sunt reale… plangea gandindu-se la trecutul lui, la viata pe care o lasase pana atunci in urma… / tocmai citise lorelei. si se gandea ca a fost el insusi, cu el insusi, lorelei… el insusi si-a jucat farsa vietii… / degetele ii alergau pe tastatura calculatorului, ca un urlet de durere care nu se mai opreste… era sfarsit de an, un alt sfarsit de an pe care il ura, desi stia ca va veni un altul. se obisnuise cu starile astea, stia ca va fi pe  ...continuare .
1 comentariu
modifica
furt, cinste etica, morala
de cosmir la: 31/01/2005 15:29:00
discutam cu un preten. pensionar / l-o lovit pasiunea si de 2-3 ani tot roade la manuale de it si se indoapa cu tehica pc e inebunit si crede ca asta e rostul vietii lui/ e penzionar ca si mine . software e scumpa < ca sa poti sa misti in lumea lor daca nu ai un monitor de 17 , memorie 516 , hdd de 200 gb ( oare bine am scris )nu mai spun de altele ca va inbolnavesc/ si aici vine intrebarea/ un soft de la firma ex photoshop cs coasta ~600 $/ daca il iei de la smecheri /mafie/ cum doriti , e 30.000 = trei zeci de mii . / acest prieten m-a intrebat , ce parere am eu = e furt , cinstea, onoarea... dar fara bani/ el e bolnav de foto si face pt el / va rog sa imi dati o idee sa il ajut pe prete  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Parfum de ochii tai
de revolutionarul la: 31/01/2005 15:02:00
parfum de ochii tai / cu pasi marunti pe varfuri calc/ nu dormi / pe aripi doar visele-si fac cuib / si zbori/ curg pin rauri si pierd priviri de vultur/ sclipesc raze de soare, / se nasc munti si prapastii / din rasu-mi cristalin / nu trec pe langa valuri/ si nici nu las deoparte vai / privesc mereu in fata / si plang pe dupa nori / alunec in uitare / pornesc pe vant calare/ culeg din 4 vai / parfum de ochii tai./
2 comentarii
modifica
Politica nu e curva, e mama curvelor
de catalin andrei la: 31/01/2005 14:29:00
an electoral. / ultima saptamana, anu’ trecut, inainte de alegeri. / o zi obisnuita la serviciu, undeva in bucuresti, in cadrul departamentului de monitorizare al unei fundatii oarecare. am venit la munca fara pic de pofta, ros pe la margini de o lehamite sfasietoare. ma doare stomacul si m-am asezat plictisit pe buda. cita vreme mi-am facut de lucru a inceput o emisiune electorala. ma doare stomacul si mai rau. clipuri electorale, cufurite, zaharisite, ce putoare odioasa. cica, la sectorul 6 vine un alt fel de primar. simti diferenta? un rahat invelit in staniol ieftin. e mai moale, mai usor, ce mama dracu’ e asta, reclama la hartie igienica? sunt ridicoli, plini de rahat la gura si vor  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Oftica-te batrane Kafka...
de catalin andrei la: 31/01/2005 14:06:00
dimineaţă absurdă, kafkiană./ ora şase şi jumătate./ după o tură de noapte zdrobitoare urc într-un autobuz al statului cu gând să ajung degrabă acasă. plouă şi frigul sugrumă oasele. mă aşez pe un scaun, la fereastră, pe partea cu şoferul. privesc în gol./ la a doua staţie destinul mă trozneşte după ceafă. urcă trei controlori. tanspir instantaneu. bilet am dar în buzunar, necapsat. unul dintre gealaţi vine la mine, îşi recită genial poezia, eu scot biletul şi i-l întind. el rânjeşte tălîmb la mine. / “Ăsta e necapsat”. asta văd şi eu./ “pai, n-am avut timp, abia m-am urcat”./ urmează tradiţionala ceartă între mine şi controlor (bestii mi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
tacerea cuvintelor
de andrani la: 31/01/2005 13:51:00
...si-odata a inceput sa ninga alb si inversunat cu semne de tacere peste pasul din urma,/ aducand cerul pana aproape de pamant si invers, in copaci plini si sensibili. ochiul nu se mai satura bucurandu-se in ganduri frumoase de tine, de gura mainilor tale parca necuvantatoare, implinind drumul pana departe si inca mai incolo, inapoi./ timpul, cazut prada visului, s-a oprit buimac in clipele tainice ale dorintei de tot si totusi nimic. lauda un-doirii se curma in glasul realului efectiv plin de limite: niciodata, niciodata / lumea n-o sa se incapa..../ atat pentru astazi, luna este departe iar ingerul florii din fereastra mi-a strigat noaptea in sunete ascutite de intuneric...
1 comentariu
modifica
Fragmente dintr-un fals Jurnal (31 ianuarie)
de romy la: 31/01/2005 02:56:00
ora 00:15. sunt melancolic, şi mă adâncesc în melancolie ascultând, printre altele, titiyo - come along (come along now, come along with me, and i’ll ease your pain, come along, come along with me, and let’s seize this day, come along, come along with me…) ar trebui să încerc să dorm, dar ştiu dinainte că nu voi reuşi decât târziu în noapte, motiv pentru care nici nu mă pun în pat./ trec printr-o perioadă cel puţin curioasă a vieţii mele. de aproximativ o lună, sau poate o lună şi jumătate, sunt iremediabil pierdut în ocazionale accese de fericire. Ştiu şi simt mereu că totul e bine, absolut totul, şi mă bucur uneori pentru orice nimic. impropriu spus  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Capitolul I - Azi, 25 Ianuarie, anul centenarului...
de TaciDracu la: 31/01/2005 01:41:00
azi, 25 ianuarie, anul centenarului.../ - iti mai amintesti povestea noastra de la inceput pana azi!/ - cum as putea sa uit ! i-am spus - isi incolacea bratele pe dupa gatul meu, ma strangea in brate, cu fata imi atinge ureche stanga, fierbinte, umeda de lacrimi.../ - atunci scrie-o, asa... ca mircea eliade! mi-a spus de parca scrisul e o joaca.../ - am incercat de atatea ori sa o scriu, am incercat, nu pot! i-am spus in speranta ca va intelege durerea cu care ii spun, ca va citi printre randuri: iubirea nu poate fi scrisa, e un domeniu interzis, e ceva ce se pastreaza ca un obiect cu o fata de diamant si una de goliciune, totul depinde de unghiul din care privesti.../ - ai sa poti s-o scri  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...