arhiva: 12/10/2005


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
misoginism si feminism
de A_Carmen la: 12/10/2005 22:01:00
astea sunt doua extreme. care se ating, pare-mi-se./ am senzatia vaga ca pe iubitul sit, pe care salasluim cateodata toti cei de fata, avem ceva reprezentanti, ei "poate" sa vorbeasca, fiecare pe felia lui... oare?/ daca nu, sa analizam ce e drept si ce nu. "este" egale femeile cu barbatii? este corect sa se judece exclusiv? unde e adevarul?/ cine e mai de ne-iertat: misoginul sau feminista?/ ce rau poate aduce judecata extremista?/ ...apropo..., barbatul si femeia sunt egali, draga?
82 comentarii
modifica
Prejudecati si etichetari gratuite
de Tofan Ana Isabella la: 12/10/2005 17:11:00
de ce de ce la bun inceput cand vedem o persoana ii punem eticheta pe frunte : ala e asa si asa... de ce nu ne privim noi toti ca pe niste frati in marea familie care este pamantul. de ce ne uram atat?daca altul te respecta,de nu l-ai respecta si tu la randul tau?oare caracteristica definitorie pentru fiecare nu este aceea de fiinte umane.. de ce trebuie sa te uiti la altul ca la un ciumat?
24 comentarii
modifica
Mesaje subliminale
de gaga la: 12/10/2005 15:50:00
ce părere aveţi şi ce ştiţi despre mesajele subliminale, care nu de multe ori apar chiar şi în filmele comerciale, la tv sau pe marile ecrane?
11 comentarii
modifica
De ceva vreme locuiesc intr-o alta viata
de Iuliana S la: 12/10/2005 14:51:00
de ceva vreme locuiesc intr-o alta viata./ nu mai gasesc usa pe partea stanga,/ zidurile impietresc strain,/ nimeni nu mai stie cum sa le vorbeasca./ crapatura prin care ne intra noaptea in ochi,/ stii, aia de care radeam, acoperind-o cu fluturi,/ mi se casca in palme, senin./ oameni dezbracati de ani stau pe la porti,/ incremeniti in cate o uimire./ te pomenesti ca m-am impiedicat pe drum / de viata altui om/ si m-am imbracat nitel cu ea/ sau ea cu mine/ sa vedem cum ne sta impreuna./ acum, ca si-a gasit un rost,/ nu vrea sa-mi mai dea drumul./ si totusi, cateodata se face liniste, atata liniste/ ca se aud mieii dormind departe./ m-as duce sa le ies in intampinare,/ am de mers vreo doua  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Identitate
de Iulian Popa la: 12/10/2005 10:39:00
/ aş fi vrut sã fiu un pictor, / unul cu adevãrat bun,/ care sã poatã zugrãvi norii şi soarele./ dar nu sunt./ aş fi vrut sã am puterea / de a face un drum/ cu felinare multe în dreapta,/ În stânga,/ cu felinare aşa de multe/ Încât sã pot vedea soarele când e noapte./ aş fi vrut sã pot visa la comandã,/ aşa,/ când e întuneric sã se declanşeze un mecanism/ Şi sã încep sã visez lumina./ sã mã trezesc când s-a luminat de ziuã./ dar nu sunt magician./ nu sunt nici orfeu./ ce sunt eu?/ cred cã sunt un om al cavernelor./ scrijeliturile unghiilor mele pe stâncã/ sunt jalnice;/ seamãnã cu nişte desene animate de proastã calitate./ Îţi vine sã schim  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Premiul Booker 2005-John Banville
de Pasagerul la: 12/10/2005 01:10:00
anul asta au ajuns pe lista scurta a premiului booker pentru literatura:/ banville, john the sea / barnes, julian arthur & george/ barry, sebastian a long long way/ ishiguro, kazuo never let me go/ smith, ali the accidental/ smith, zadie on beauty/ dintr-o lista initiala de 17./ ziarul observer a declarat 2005 ca cel mai bogat an pentru literatura englexa, de la crearea premiului in 1969./ ca dovada a calitatii competitorilor, 3 cistigatori ai premiului in anii precedenti, nu au reusit sa intre pe lista finalistilor./ john banville, scriitor irlandez, a mai fost o data pe lista finalistilor cu cartea the book of evidence./ kazuo ishiguro a fost alesul cititorilor, din lista finalistilor pe  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Cai Salbateci
de Rkn la: 12/10/2005 01:03:00
ca doi cai sălbateci spre lumină ne-ndreptăm,/ pe căi diferite, fără să ne ştim, fără să ne vrem;/ din munţi veniţi de vii, din văi de vise/ Şi mult prea plini de viaţă cărarea ne-o sculptăm,/ cu sânge de-animal, cu dorul de a şti./ În găuri de tăcere, în goluri de lumină,/ Încă mai căutăm, pe câmpii... încă ne urmărim./ de răul tău încă mă simt şi răstignit târziu/ mă-ntruchipez în tine, curândul meu copil,/ târzia mea simţire, tocită; tu şi eu,/ e frig pe câmpia mea, mi-e dor să alerg,/ iar tu vei fi calul; eu, mânzul tău./ aceleaşi câmpii ne sunt prieteni; în cădere/ vor fi cu noi, şi întunericul va şti,/ că nu mai suntem singuri  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: