arhiva: 23/10/2005


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Iubirea...un ceva nedefinit
de yoyolina la: 23/10/2005 21:41:00
o definitie ar fi de prisos...ar fi doar o incercare de a strivi aripile unui inger in zbor. se spune ca atunci cand dragostea te atinge primesti acel ceva de care toti auzim, in care nimeni nu crede si care pe toti ne schimba. se spune ca devii inconstient...e de fapt o plutire cu ochii inchisi, o calatorie spre un necunoscut care nu te sperie deloc. tot ce parea pana atunci greu de facut, cand te indragostesti inveti sa faci totul usor. fericrea se joaca cu tine, te inconjoara si te face o persoana absolut frumoasa.../ ce frumoasa e lumea privita de sus...stati acolo si o priviti in continuare...nu lasati nimic sa va aduca jos...plutiti odata cu vantul, zburati cu vulturii, jucati-v  ...continuare .
comenteaza!
modifica
O viaţă furată
de silver la: 23/10/2005 20:53:00
nu bănuiai că te privesc prin fereastra deschisă. erai cu gândul departe şi surâdeai. aşezată pe aceeaşi bancă decolorată de soare, cu mâinile adunate în poală, erai parcă desprinsă dintr-o poveste de demult. deasupra casei salcâmii îşi scuturau florile puternic mirositoare şi puteam să jur că e parfumul mâinilor dumitale. / au trecut ani de când, pe aceeaşi bancă de sub salcâm, băteau două inimi alături. poate că acum, când te privesc cum stai nemişcată, gândul dumitale este la el, la omul care ţi-a fost prieten şi tovarăş de viaţă, la copiii pe care i-ai crescut cu greu şi pe care i-ai văzut mari, la casele lor. când ţi-am văzut lacrimile alu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
popularii din liceu
de veroscumpi la: 23/10/2005 20:12:00
de cele mai multe ori ne amintim de extreme....ori "populari" ori asa zisii "tocilari"...ma intreb adesea cum tipe super aranjate care stau in week-end-uri nuami prin discoteci sau bairamuri ....au super multe cunostinte si desi arata ca niste vampe sunt asaltate de tipii cei mai dragutzi si culmea mai au si rezultate bune la scoala....sunt cuplate cu tipul cel mai renumit au cele mai cool si de marca haine ....de fitze nu se mai pune problema...ca sa fiu sincer chestia asta este doar o masca..si ele au slabicuni si temeri..si ele dau chix la nu stiu ce materie ...si ele sufera de comentariile rautacioase ...si ele plang..caci iubitul renumit asa cum e el nu prea le mai place...si alte si al  ...continuare .
5 comentarii
modifica
teama de durere
de veroscumpi la: 23/10/2005 19:49:00
de cele mai multe ori ma gandesc la cum ar arata durerea dak ar fi vizibila..poate am vedea o lume inssangerata...sau poate nu ...atat de obisnuiti cu durerea suntem ca pote ca nici nu am observa...cum as arata daca durerea ar fi reprezentata pe chip..poate s-ar sparge oglinda....poate ar fugi toate lighioanele din fata mea..poate nici moartea nu ne-ar mai cauta...ironic..de cele mai multe ori cu cat fug mai mult de durere cu atat ma prinde mai tare ..ma gaseste ..am cauta...ma dor dintii de cat am scrasnit din cauza durerii provocata de nedreptati de rautati de neliniste si nesiguranta...atat de indurerati au ajuns romanii ...ca nu mai exista lacrimi sa le spele sufletul sleit de puterea de  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Si nora si soacra !
de Marius Adrian Porojnicu la: 23/10/2005 19:37:00
cu ani in urma,sa tot fie douazeci si ceva,am asistat-fara sa vreau -la un fragment de discutie intre doua tzaranci ce venisera sa vanda zarzavaturi in piatza din craiova ; mi-a ramas in memorie pana azi ,si,iata, va spun si voua !/ " auzi fa-zice una din ele,dupa ce-si propti mainile'n sholduri-cand eram tanara,ziceam ca's a le dracu' soacrele...{!},acu' c'am imbatranit, zic ca 's a le dracu' nurorile ......{!!}/
comenteaza!
modifica
Acasa
de aldanad la: 23/10/2005 16:55:00
trilogia acasă/ 1. bernadette/ / acasă mă dezbracă de cuvânt / o reţea conectează în paralel,/ i-am văzut poza de bernadette,/ liană osoasă, gura mare, senzuală,/ pictează cu mortar imagini calcă leoaica / androgin, inspiră nări voluptoase,/ În mintea mea pădurile dansează/ cu tufişurile lor colorate/ pline de fum, dar chiar aş avea chef/ să beau o cafea cu bernadette,/ de la cafea sorbim nectar de zei/ clipa mă întrece pe primii metri/ eu copilă romantică,/ m-ar frânge braţele ei vrejuri,/ pierdută în pădurea ei deasă/ te caut./ te găsesc./ Îi lingi rădăcinile./ / 2. eu/ voi merge cu pas rapid spre lumea umbrelor/ nimeni nu va cunoaşte/ răsăritu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Identitate
de aldanad la: 23/10/2005 16:40:00
identitate/ / identitatea mea era suspendata undeva in-between, intre doua lumi. eram un om care suspina dupa un loc al sau, dupa o stare a sa./ realitatea era un vis delabrat pentru mine, prezentul avea gust de carbune si consistenta lui dupa ce a fost ars; pantofii mei roz din talcioc aveau soarele tarii mele in ei./ cu o noapte visasem ca mi-am taiat parul si ca am luat 7 la un examen, ceea ce nu era adevarat si mai stiam ca daca voiam sa traiesc trebuia sa ma urmez pe mine insami; erau cuvinte ieftine ca sapunul de casa, dar rezistente ca mirosul lor de lesie./ am scris cateva lucrari la o materie dar tot nu mi-a intrat teoria in cap, asa cum ploaia va aluneca totdeauna pe musama, intr-  ...continuare .
1 comentariu
modifica
FARA TINE, MAMA!
de antoniabalan la: 23/10/2005 14:53:00
mamei mele, dana, de care mi-este atât de dor…/ antonia bĂlan/ 1. acum, când am ajuns mare/ privirea ta mi-o amintesc./ duioasă şi plăpândă ca o floare/ Şoptindu-mi totdeauna “te iubesc!” / 2. adio, mamă, adio îţi spun acum/ căci nicicând nu te voi mai vedea;/ viaţa mea îşi urmează al ei drum/ fără de tine, mamă, scumpa mea!/ 3. fără tine, mamă, tare-mi-este greu,/ sufăr, plâng şi mi te amintesc./ fără tine, mamă, eu nu mai sunt eu!/ sufăr, plâng, nu mai iubesc!/ 4. părul negru, contrastând cu faţa marmurie,/ ce-ţi aluneca în şuviţe pe un umăr,/ ochii mari, privirea blândă, azurie,/ chipul tău iubit şi veşnic tânăr,/ 5. făptura ta gi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Doamne fereste-ma de prieteni ca de dusmani ma feresc si singur
de Studentu la: 23/10/2005 12:56:00
..in fine sunt nou in cafenea,dar ce vreau sa relatez este faptul ca am fost la munca in anglia si toti cei cu care plecasem din tara,chiar eu ii adusesem acolo m-au lasat balta cand am facut o mica greva ca ne plateau ca pe niste sclavi sefii,si nu m-am bagat doar pt romani ci si pt bulgari,poloni,rusi,ucraineni,moldoveni,culmea este faptul ca dupa ce pe mine m-au dat afara 3 zile si am pierdut un ban,pe ceilalti i-a durut in gaura,ma scuzati de expresie,si o alta faza mai belea,moldovenii odata ajunsi acolo nu mai erau fratii nostri erau fratii rusilor,si asa sa v-o spun pe sleau ,frate acolo prietenul cel mai bun este banu,el te scoate din tot,el te hraneste,te adapostest-te si face ce vre  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Lasa-mi mama sufletul
de Intruder la: 23/10/2005 04:42:00
foaie verde lemn de fag, / lasa-mi mama sufletul/ sa alerge-n iarba verde/ sau sa sara peste pietre; / sa-si caute umbletul/ unde-mi este cel mai drag.../ foaie verde dor de noapte,/ lasa-mi mama sufletul/ sa opreasca la rascruci, / sa mai guste vinuri dulci, / sa-ncalece doi cai murgi, / sa alunge tipatul/ pasarii, ce-n lat se zbate.../ frunza verde de gorun, / lasa-mi mama sufletul/ sa mai zaca in trifoi/ cosit noaptea in zavoi, / tras de-un car cu patru boi; / acolo-am ascuns sonetul/ intr-un loc, unde nu-ti spun.../ foaie verde de padure, / lasa-mi mama sufletul/ sa se dea in calusei, / sa se piarda-n sanii ei/ unde canta clopotei; / sa invete alfabetul/ scris pe trupu-i fagure...  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...